Ο Νίκος Γαβαλάς σχολιάζει το πως προσεγγίζουν το ντέρμπι των "αιωνίων" οι "ερυθρόλευκοι"

Παρά τη σημαντική διαφορά που χωρίζει τον Ολυμπιακό απ’ τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία, άπαντες οι Πειραιώτες προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους. Μάλιστα, η προετοιμασία που ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρωΐ, κινείται στη λογική πως οι δύο αντίπαλοι είναι ισόβαθμοι στον πίνακα.

Στον τρόπο προσέγγισης του ντέρμπι συμφωνούν απόλυτα η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση των πρωτοπόρων. Θέλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να φθάσουν στη νίκη στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Μία νίκη που ουσιαστικά θα τους εξασφαλίσει την κατάκτηση του τίτλου. Διότι με διαφορά δέκα βαθμών απ’ τον μοναδικό τους διώκτη και ενώ θ’ απομένουν επτά αγωνιστικές, μόνο με ποδοσφαιρική αυτοκτονία θα βγει στην επιφάνεια το ενδεχόμενο της απώλειας του πρωταθλήματος, το οποίο παρεμπιπτόντως θα είναι το 38ο στην ιστορία τους.

Στο λιμάνι κρατάνε χαμηλούς τόνους. Και στον ίδιο ρυθμό σκοπεύουν να πορευτούν έως το βράδι του Σαββάτου. Χωρίς αλαζονεία, αλλά με σεβασμό στον αντίπαλο, προετοιμάζονται για τον κρισιμότερο τελικό του πρωταθλήματος.