Με τον Τζιμπούρ να σκοράρει στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-1 και αύξησε τη διαφορά στους 10 βαθμούς, αγκαλιάζοντας το φετινό τίτλο. Οι "πράσινοι" διαμαρτύρονται τόσο για το γκολ που πέτυχε ο Κατσουράνης και δεν μέτρησε όταν το σκορ ήταν ακόμα στο 1-1, όσο και για αυτό που έκρινε το ματς.
Το τρίτο ημίχρονο (videos)

Με τον Τζιμπούρ να σκοράρει στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-1 και αύξησε τη διαφορά στους 10 βαθμούς, αγκαλιάζοντας το φετινό τίτλο. Οι “πράσινοι” διαμαρτύρονται τόσο για το γκολ που πέτυχε ο Κατσουράνης και δεν μέτρησε όταν το σκορ ήταν ακόμα στο 1-1, όσο και για αυτό που έκρινε το ματς. ;

Τα αρχικά πλάνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν αλλάζει εύκολα πλάνα και συστήματα και έτσι ξεκίνησε το ντέρμπι με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Πάρντο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην αμυντική γραμμή το κεντρικό δίδυμο αποτελούσαν οι Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ, στα δεξιά βρισκόταν ο Τοροσίδης και αριστερά ο Ραούλ Μπράβο. Ο Μοδέστο ξεκίνησε σε ρόλο αμυντικού χαφ στη μεσαία γραμμή έχοντας δίπλα του τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Στο δεξί άκρο βρισκόταν ο Μιραλάς σε ρόλο χαφ εξτρέμ, στο αριστερό ο Ριέρα στον αντίστοιχο ρόλο και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζιμπούρ, βρισκόταν ο Φουστέρ.

Για τον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξεκίνησε με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο. Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης και Καραγκούνης αποτελούσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής με το Λέτο να κινείται αριστερά, το Νίνη από δεξιά και το Σισέ στην κορυφή της επίθεσης σε ένα 4-2-3-1 που πολλές φορές μετατρεπόταν σε 4-3-3.

Η έμπνευση του Ιμπαγάσα
Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που στο ξεκίνημα του αγώνα μπήκε πιο δυνατά αν και θα περιμέναμε να συμβεί το αντίθετο καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που καιγόταν για τους τρεις βαθμούς της νίκης . Ρυθμός δεν υπήρχε ούτε φάσεις μπροστά στις δυο εστίες . Ο Βαλβέρδε αρκετές φόρες άλλαξε πλευρές τους δυο ακραίους του προσπαθώντας να δημιουργήσει σύγχυση και ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ενώ ο Φουστέρ δεν μπορούσε να βοηθήσει επιθετικά καθώς ήταν πολύ καλά κλεισμένος από Ζιλμπέρτο και Κατσουράνη. 

Από την άλλη ο Σισέ έδειχνε αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα και η μπάλα έφτανε με δυσκολία στα πόδια του καθώς οι πράσινοι προσπαθούσαν ανορθόδοξα και μόνο με σέντρες από τα πλάγια να βρουν το γάλλο.
Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήταν στο 15ο λεπτό όταν ο Μιραλάς έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και δεξιά όπως επιτίθεται ο Ολυμπιακός έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.

Στο 20′ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει φάουλ σε πολύ καλό σημείο έξω από την περιοχή και εκεί μίλησε η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός εκτέλεσε με πάσα στην πλάτη του τείχους των πράσινων ο Μιραλάς κινήθηκε όμορφα και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια όμως παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός του έδινε χώρο δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Πάρντο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Μοδέστο και Ιμπαγάσα και κατάφερναν να ελέγχουν το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα στο 39ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Ριέρα έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Τζιμπούρ απέφυγε τον Σαριέγκι μέσα στην περιοχή, αλλά ο Καντέ πρόλαβε και έδιωξε πριν ο Αλγερινός σουτάρει προς το τέρμα.

Στο 44′ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν Τοροσίδης προσπάθησε να γυρίσει στον Πάρντο, η μπάλα βρήκε και το χέρι του διεθνούς αμυντικού, αλλά ο κ. Καλόπουλος είχε σφυρίξει νωρίτερα για φάουλ του Νίνη.
Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός απείλησε με το Καραγκούνη το σουτ του οποίου όμως από καλή θέση, έφυγε άουτ.

Κυριαρχία Παναθηναϊκού νίκη του Ολυμπιακού
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να θέλει να επιβάλει το ρυθμό του και να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο αρκετά οπισθοχωρημένος, αφήνοντας τον αντίπαλο του να κάνει παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε την ισοφάριση και στο 53 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στον Ολυμπιακό. Η κάθετη μπαλιά του Νίνη βρήκε το Σισέ ο οποίος πιεζόμενος από τον Τοροσίδη επιχείρησε την προβολή από τα δεξιά της περιοχής, η μπάλα όμως έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως οι πράσινοι ισοφάρισαν. Το φάουλ από δεξιά όπως επιτίθονταν το εκτέλεσε ο Λέτο, η μπάλα πέρασε πάνω από Σαριέγκι και Μέλμπεργκ έσκασε μπροστά στον Πάρντο και κατέληξε στη αριστερή του γωνία παγώνοντας το Καραϊσκάκη.

Ο Βαλβέρδε βλέποντας το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή έριξε στο ματς το Ντουντού στη θέση του Φουστέρ που ήταν κακός. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει με το Λέτο να κάνει ότι θέλει την άμυνα του Ολυμπιακού. Στο 68ο λεπτό μάλιστα ύστερα από κάθετη του Αργεντίνου ο Πάρντο έπεσε στα πόδια του Σισέ και  έδιωξε την μπάλα.

Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έψαχνε το δεύτερο γκολ με τον Ολυμπιακό να εχει σοβαρό πρόβλημα στη μεσαία γραμμή. Στο 72′ σέντρα του Λέτο από αριστερά, ο Σισέ αμαρκάριστος επιχείρησε την κεφαλιά, ο Πάρντο έπεσε στην αριστερή του γωνία και με τη βοήθεια του δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 79ο λεπτό  ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει. Ο Ζαϊρί πέρασε εκπληκτικά τον Σπυρόπουλο και έβγαλε τη σέντρα, ο Ιμπαγάσα δεν μπόρεσε να πλασάρει στην κίνηση. Ο Τζιμπούρ αιφνιδιάστηκε και όταν επιχείρησε το σουτ είδε τον Σαριέγκι να κόβει σωτήρια με τάκλιν.

Στο 83′ εγινε η φάση του αγώνα και μια φάση που ίσως σημαίνει πολλά για την εξελιξη του πρωταθλήματος. Ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Πάρντο έδιωξε, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα  πλάσαρε, ο Πάρντο απόκρουσε ξανά και ο Κατασουράνης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι και ο Καλόπουλος καταλόγισε οφσάιντ.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς θα τελείωνε ισόπαλο χτύπησε ο Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις. Ο Ζαϊρί σέντραρε από τα αριστερά, ο Ντουντού έχοντας στην πλάτη του τον Σπυρόπουλο πάσαρε στον Τζιμπούρ, ο οποίος αφού στόπαρε με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι διαμαρτύρονται και σε αυτή την φάση ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιντ. Στις καθυστερήσεις ο Τοροσίδης χτύπησε το Λέτο και αντίκρισε την κόκκινη του Καλόπουλου.

Η λήξη του ματς βρήκε τους παίκτες του ολυμπιακού να πανηγυρίζουν και του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρονται. Οι σκηνές που εκτυλίχθησαν με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και να παίζουν ξύλο με ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ηταν ντροπιαστικές και αμαυρώνουν την εικόνα του  ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημήτρης Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Σπυρίδων Τρύφωνας (Κέρκυρας)
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Η εξέλιξη του αγώνα:

1′ Εναρξη του αγώνα


5′ Ο Ολυμπιακός έχει την υπεροχή στο πρώτο πεντάλεπτο ωστόσο δεν έχει σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση


7′ Κόρνερ Ιμπαγάσα από τα δεξιά, κεφαλιά του Μέλμπεργκ από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι


12′ Ενταση στο πρώτο δεκάλεπτο. τρεις φορές έχει κάνει συστάσεις στους παίκτες μέχρι τώρα ο Καλόπουλος


15′ Σουτ Μιραλάς από τα δεξιά της περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγα μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι


20′ ΓΚΟΟΛ 1-0 Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε με πάσα το φάουλ,, η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο, καθώς ο Μιραλάς βγήκε μόνος απέναντι από  τον Τζόρβα και με διαγώνιο σουτ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα


21′ Κίτρινη στον Μιραλάς επειδή έβγαλε τη φανέλα πανηγυρίζοντας το γκολ που πέτυχε


23′ Μετά από τρία λεπτά διακοπής, για να καθαρίσει η ατμοσφαιρα από τον καπνό, ο Παναθηναϊκός έκανε σέντρα


28′ Σέντρα Βύντρα από τα δεξιά, κεφαλιά του Σισέ, ο Πάρντο μπλόκαρε εύκολα


35′ Παιχνίδι κέντρου με πολλά λάθη και φάουλ


38′ Σέντρα Βύντρα από τα δεξιά, κεφαλιά του Κατσουράνη, ο Πάρντο μπλόκαρε


39′ Ωραίος συνδυασμός των παικτών του Ολυμπιακού, ο Ριέρα έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Τζιμπούρ απέφυγε τον Σαριέγκι, αλλά ο Καντέ πρόλαβε και έδιωξε πριν ο Αλγερινός σουτάρει 


44′ Ο Τοροσίδης προσπάθησε να γυρίσει στον Πάρντο, η μπάλα βρήκε και το χέρι του διεθνούς αμυντικού, αλλά ο κ. Καλόπουλος είχε σφυρίξει νωρίτερα για φάουλ του Νίνη


45′ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων


45+2 Σουτ Καραγκούνη έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι


45+3 Μακρινό σουτ του Κατσουράνη, η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι


45′ Τέλος ημιχρόνου


46′ Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου


51′ Σουτ Νίνη αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ


53′ Κάθετη μπαλιά του Νίνη, ο Σισέ πιεζόμενος από τον Τοροσίδη επιχείρησε την προβολή από τα δεξιά της περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ


58′ ΓΚΟΟΟΛ 1-1 Φάουλ Λέτο από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Πάρντο 


61′ Ο Ντουντού στη θέση του Φουστέρ


63′ Βολέ του Ριέρα από τα αριστερά, ο Τζόρβας έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε


65′ Σουτ Σισέ από τα δεξιά της περιοχής, η μπάλα ΄χτύπησε στο πόδι του Μέλμπεργκ και έφυγε πλάγιο


66′ Ο Γκοβού στη θέση του Νίνη


68′ Κάθετη μπαλιά του Λέτο, ο Πάρντο έπεσε στα πόδια του Σισέ και του απέσπασε την μπάλα


69′ Σουτ Ριέρα έξω από την περιοχή, ο Τζόρβας πετάχτηκε στη δεξιά του γωνιά και έδιωξε σε κόρνερ


72′ Σέντρα Λέτο από αριστερά, ο Σισέ αμαρκάριστος επιχείρησε την κεφαλιά, ο Πάρντο έπεσε στην αριστερή του γωνία και με τη βοήθεια του δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ


75′ Βολέ στην κίνηση του Μοντεστό από τα αριστερά της περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ


78′ ο Ζαϊρί στη θέση του Μιραλάς


79′ Ο Ζαϊρί πέρασε εκπληκτικά τον Σπυρόπουλο και έβγαλε τη σέντρα, ο Ιμπαγάσα δεν μπόρεσε να πλασάρει στην κίνηση. Ο Τζιμπούρ αιφνιδιάστηκε και όταν επιχείρησε το σουτ είδε τον Σαριέγκι να κόβει σωτήρια με τάκλιν


80′ Ο Σιμάο στη θέση του Καραγκούνη


81′ Κόρνερ Λέτο από τα δεξιά, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα  πλάσαρε, ο Πάρντο απόκρουσε και ο Κατασουράνης προώθησε την μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι και ο Καλόπουλος καταλόγισε οφσάιντ


90′ Ο Πάντελιτς στη θέση του Ριέρα


90+1 ΓΚΟΟΟΛ 2-1 Σέντρα Ζαϊρί από τα αριστερά, ο Ντουντού έχοντας στην πλάτη του τον Σπυρόπουλο πάσαρε στον Τζιμπούρ, ο οποίος αφού στόπαρε με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα


90+3 Κόκκινη στον Τοροσίδη που που έριξε τον Λέτο. Κίτρινη στον Αργεντινό


90′ Τέλος αγώνα


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Μοντεστό, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (61′ Ντουντού), Ριέρα (89′ Πάντελιτς), Μιραλάς (78′ Ζαϊρί), Τζιμπούρ.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης (80′ Σιμάο), Λέτο, Νίνης (66′ Γκοβού), Σισέ.

* Οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα και κάποιοι ανεγκέφαλοι κυνήγησαν παίκτες του Παναθηναϊκού