Την αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ προανήγγειλε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά της διοίκησης του Ολυμπιακού για την κατάσταση που επικράτησε μετά το τέλος του ντέρμπι.

Την αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ προανήγγειλε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά της διοίκησης του Ολυμπιακού για την κατάσταση που επικράτησε μετά το τέλος του ντέρμπι. Ο διεθνής Έλληνας μέσος τόνισε πως θέλει να μπει ένα τέλος στις άσχημες εικόνες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ των Ελλήνων παικτών, μετά το όσα έγιναν στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Σωτήρης Νίνης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για τα επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα: «Στην αρχή δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα ήρθε με την λήξη του αγώνα. Δεν υπήρχε καθόλου ασφάλεια. Με το που τελείωσε το παιχνίδι τρέξαμε προς την φυσούνα… Είδα κάποιους συμπαίκτες μου, εγώ ο Λέτο και κάποια άλλα παιδιά και γίνεται όλο αυτό το σκηνικό. Βλέπω ότι υπάρχουν κάποιοι άντρες που έχουν κλείσει την φυσούνα και απέξω να έχουν μείνει συμπαίκτες μου και να τρώνε μπουνιές, κλωτσιές. Αφού υπάρχουν ακόμη και φωτογραφίες, πως γίνεται να βγαίνουν μερικοί άνθρωποι να λένε πως δεν έγινε τίποτα; Μπαίνουμε στα αποδυτήρια, γίνεται πανικός, ο Σαριέγκι και ο Σιμάο έχουν φάει μπουνιές και κλωτσιές… Υπήρχαν άνθρωποι από τον Ολυμπιακό, μερικοί προσπαθούσαν να βοηθήσουν, άλλοι κοιτούσαν, υπήρχε και αστυνομία και ασφάλεια Εγώ εκείνη την ώρα έβλεπα μόνο σεκιουριτάδες μπροστά μου, λογικό είναι να μην προσέξεις ποιος είναι δίπλα σου. Εγώ είδα σεκιουριτάδες να είναι μπροστά στην πόρτα, όχι να δίνουν κλωτσιές».

Για τον Βασίλη Τοροσίδη: «Είναι συμπαίκτης μου και στην Εθνική αλλά όπως το παραδέχτηκε και ο ίδιος, η συμπεριφορά του ήταν προκλητική. Προκαλούσε πολύ με την συμπεριφορά του, απαράδεκτη συμπεριφορά για επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλους και απ όλα… Δεν υπάρχει πια κανένα πρόβλημα. Έχουμε μιλήσει με τον Τοροσίδη, έχει ζητήσει συγγνώμη. Έχει κλείσει η ιστορία με τον Βασίλη. Πάντως, ο Φερέιρα πριν φύγουμε για τον αγώνα, μάς τόνισε να προσέξουμε την συμπεριφορά μας γιατί θα προκληθούμε».

Για το επεισόδιο με τους Σισέ και Λέτο που έψαχναν τον Τοροσίδη: «Φεύγουν οι Λέτο μαζί με Τζιμπρίλ από το πούλμαν κι εμείς πάμε μαζί για να τους χωρίσουμε…Έχουν φύγει να βρουν τον Τοροσίδη, ήθελαν να ζητήσουν τον λόγο. Εγώ με τον Αλέξη (Τζόρβα) καταλαβαίνουμε τι γίνεται και πήγαμε μαζί να τους χωρίσουμε… Ότι κι αν γίνει μέσα στο παιχνίδι, έξω από το παιχνίδι είναι διαφορετικά. Πρέπει να μείνουμε στα άλλα πιο σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βρήκαμε τον κ. Μαρινάκη στην έξοδο και μας ακολούθησε στα αποδυτήρια. Οι σεκιούριτι συγκράτησαν τους συμπαίκτες μου κι έχω μείνει εγώ με τον Αλέξη έξω από την πόρτα για να μην μπουν οι συμπαίκτες μου εκεί όπου βρισκόταν ο Τοροσίδης. Μετά από λίγο έρχεται ο κ. Μαρινάκης. Μου λέει: «Τι θες εδώ Νίνη;» Του είπα ότι περιμένω και μου λέει «φύγε από δω» και με σπρώχνει… Ένας αστυνομικός με έσπρωξε, τους είπα ότι εγώ δεν φεύγω… Ο Λέτο φώναξε μόνο μια φορά “που είναι, που είναι” κι έπειτα τίποτα. Ήμουν μπροστά στο δεύτερο επεισόδιο, έχω πάει στον διάδρομο να πάρω τους συμπαίκτες μου, ήταν γύρω στα 40 άτομα, εκεί δεν επιτέθηκε κάποιος σε παίκτη. Όπως φεύγαμε ο Αλέξης γύρισε και είπε “συγχαρητήρια”… Και ο Μαρινάκης απάντησε: «Φύγετε γιατί σας γ… σήμερα». Και τότε ο Αλέξης του είπε πως πόσο πίσω έχει πάει το ποδόσφαιρο… Τότε φεύγουμε και πάμε στο πούλμαν και έρχεται ο Μητρόπουλος και μας βρίζει… Εγώ είπα μόνο “πρόσεχε πως μιλάς” και έγινε αυτό στο πούλμαν περνούσε και μας έβριζε…».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του Παναθηναϊκού: «Δεν έχουμε ηρεμήσει ακόμη… Δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε ακόμα… Η ένταση που έχουμε μετά τον αγώνα είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχαμε κατά τη διάρκεια του ματς. Να πω εντάξει, η διαιτησία να πάει στο καλό, ήταν προμελετημένο αυτό που έγινε στην φυσούνα, αυτό είναι το χειρότερο, δεν μπορεί οι αστυνομικοί να κοιτάνε και οι συμπαίκτες μου να τρώνε το ξύλο, δεν γίνονται ούτε στην Αφρική αυτά τα πράγματα να μπαίνουν οπαδοί και να χτυπάνε τον Σισέ και τον Ζιλμπέρτο… Το επίπεδο του Ζιλμπέρτο είναι ανώτερο…».

Για τον Σισέ και αν θα αποχωρήσει: «Εφόσον το έχει πει και το σκεφτόταν ήδη, νομίζω πως θα φύγει… Δεν υπάρχει λόγος να παίζουν τέτοιοι παίκτες στην Ελλάδα, θα ρωτήσουν αυτούς τους παίκτες και τι θα πουν; Πολύ θα το θέλαμε να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή η ιστορία θα ξεχαστεί και οι υπεύθυνοι δεν θα λάβουν τα μέτρα τους… Για τους παράγοντες μιλάω όχι μόνο για τους υπεύθυνους της πολιτείας. Αν οι άνθρωποι που είναι μέσα φέρονται σαν χούλιγκαν, δεν υπάρχει μέλλον. Εφόσον δεν σέβονται ούτε τον Παναθηναϊκό, θα σεβαστούν τους μικρότερους; Εμείς τιμωρηθήκαμε για όσα έγιναν με τους οπαδούς μας… Πιστεύω πως εκτός από το ότι πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και να αποδοθούν ευθύνες και επίσης όλα αυτά που λέω έχουν γίνει και τα ξέρουν όλοι πολύ καλά… Κάποιοι φοβούνται να μιλήσουν… Δεν ξέρω γιατί κάποιοι δεν επεμβαίνουν… Αν δεν αλλάξουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο ποδόσφαιρό μας… Αυτός που κάνει αυτά που κάνει έχει παιδί, το παιδί του τι θα κάνει μετά; Θα μείνει στην κερκίδα και θα κοιτάει; Θα μπει στο γήπεδο και θα κάνει τα ίδια. Να απαγορευτεί η είσοδος σε όλους τους φιλάθλους που έκαναν ότι έκαναν. Αλλά δεν θέλουν, θέλουν να παίρνουν τα ματς με νταηλίκια. Ξέρω πως ο κ. Μαρινάκης έχει παιδί, πως θα του φαινόταν να του χτυπούσαν το παιδί… εμείς που είμαστε στην φυσούνα παιδιά ήμασταν… Πως θα του φαινόταν να του χτυπούσαν το παιδί και να το έβλεπε από την τηλεόραση;»

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Στην αρχή δεν ήμασταν καλοί, μετά το 35λεπτο βγήκαμε μπροστά… Ο Ζιλμπέρτο ήταν πολύ καλός και η απόδοση του Σεμπάστιαν ήταν καλός. Ο Ολυμπιακός πάντα στο β ημίχρονο θα πέσει η απόδοσή του… Σίγουρα έπρεπε να κερδίσει, όλοι το είδαν ότι έπρεπε να κερδίσει… Απορώ πως μιλούν, μάλλον θα έβλεπαν άλλο παιχνίδι. Για τον Φερέιρα, τα έχει δει όλα μέσα σε τρεις μήνες, έχει δώσει άλλη πνοή στην ομάδα με την τακτική του και την συμπεριφορά του απέναντι στους παίκτες. Όχι, δεν κάναμε καμία χειρονομία απέναντι στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Αντίθετα, άνθρωποι του Ολυμπιακού έκαναν χειρονομίες. Και κανένας δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για όλα αυτά».