Με ανατροπή για να γουστΆΡΗ (vid)

Ο Άρης έμεινε «ζωντανός» στη «μάχη» για την είσοδο στα play off του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης έμεινε «ζωντανός» στη «μάχη» για την είσοδο στα play off του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με το πέναλτι του Ούμπιντες στο 32′, για να κάνουν την ανατροπή οι «κίτρινοι» με τους Πορτίγια στο 49′ και Νέτο στο 58′, έχοντας και την συμπαράσταση των φιλάθλων τους, που είχαν κατακλύσει τις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης». Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Ούμπιντες, ενώ έχουν παράπονα για κάποια σφυρίγματα του διαιτητή Κάκου στο φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Άρης έφτασε τους 42 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό Βόλου στους δυο βαθμούς, παραμένοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Οι Βολιώτες βρίσκονται στην πέμπτη θέση, που οδηγεί στα play off του πρωταθλήματος, έχοντας 44 βαθμούς. Οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζουν την επόμενη τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου την Ξάνθη στα Πηγάδια, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον Παναθηναϊκό στον Βόλο. Αυτή ήταν η δωδέκατη εφετινή νίκη των «κίτρινων» στο εφετινό πρωτάθλημα και όγδοη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε την έβδομη ήττα του στο πρωτάθλημα και τέταρτη εκτός έδρας.

Η σκακιέρα των δυο προπονητών
Ο Άρης ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-4-2 και τον Βελίδη κάτω από τα δοκάρια. Οι Λαζαρίδης και Γκιάρο ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας του Σάκη Τσιώλη, ενώ οι Μίσελ και Βανγκέλι αγωνίστηκαν στα άκρα της άμυνας. οι Πορτίγια και Τόχα ήταν τα δυο κεντρικά χαφ, με τους Μενδρινό και Νέτο στα άκρα. Οι Τσέζαρεκ και Μπομπαντίγια ήταν οι δυο επιθετικοί.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός Βόλου του Μάκη Κατσαβάκη παρατάχθηκε με το ίδιο σύστημα (4-4-2) και με τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Σαβιέ και Γκότοβο στο κέντρο της άμυνας. οι Ψυχογιός και Ρόκας αγωνίστηκαν στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Ακόστα και Μητρόπουλος ήταν οι δυο κεντρικοί χαφ. Οι Ούμπιντες και Μπρέσκα ήταν οι παίκτες που αγωνίστηκαν στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, ενώ το επιθετικό δίδυμο των φιλοξενούμενων αποτελούσαν οι Σολάκης και Μαρτίν.

Πίεσε από την αρχή ο Άρης
Ο Άρης μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλει τον ρυθμό του. Οι «κίτρινοι» πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και περιόρισαν τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να κρατήσουν αρχικά το μηδέν στην άμυνα και προσπάθησαν να ψάχνουν κάποιο γκολ στις αντεπιθέσεις. Μετά την συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου στην αναμέτρηση, ο Άρης ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να κλείσει τον Ολυμπιακό Βόλου στα καρέ του.

Οι «κίτρινοι» είχαν τρεις καλές στιγμές με τους Τόχα και Τσέζαρεκ για να ανοίξουν το σκορ, όμως οι προσπάθειες των παικτών του Σάκη Τσιώλη δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός Βόλου έδειχνε με το παραπάνω τις προθέσεις για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη έφταναν με δυσκολία μπροστά στην αντίπαλη εστία και δεν απειλούσαν τον Βελλίδη.

Ψυχρολουσία με Ούμπιντες
Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Σολάκης έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν το μυαλό τους περισσότερο στην επίθεση και σε μια γρήγορη αντεπίθεση, έφυγε στην πλάτη της άμυνας. Στην προσπάθειά του να αποφύγει τον Βελλίδη, ανατράπηκε από τον Έλληνα τερματοφύλακα και ο διαιτητής Κάκος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ούμπιντες ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 32′ ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους και δίνοντάς τους προβάδισμα για τη νίκη.

Άμεση αλλαγή από Τσιώλη και φουλ επίθεση
Ο εκνευρισμός των «κίτρινων» στον αγωνιστικό χώρο ήταν έκδηλος με τον Τσιώλη να προχωράει άμεσα στην πρώτη του διορθωτική κίνηση από τον πάγκο, με τον Σερχιο Κόκε να μπαίνει στο ματς στο 37′. Από τον αγωνιστικό χώρο αποχώρησε ο Μενδρινός και πλέον ο Άρης αγωνίστηκε με τρεις καθαρόαιμους επιθετικούς στην ενδεκάδα, στην προσπάθειά του να φτάσει πριν το τέλος του πρώτου μέρους στην ισοφάριση.

Η αλλαγή του Τσιώλη έδωσε νέα πνοή στον Άρη, ο οποίος έψαξε το γκολ της ισοφάρισης πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ρισκάροντας αρκετά και αφήνοντας ακάλυπτα τα νώτα του. Οι Βολιώτες προσπάθησαν μέσω των αντεπιθέσεων να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, με το οποίο θα «κλείδωναν» τη νίκη και παράλληλα την συμμετοχή στα play off του πρωταθλήματος. Το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου για τα πρώτα 45 λεπτά, βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ούμπιντες και τον Άρη να έχει τις ευκαιρίες και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος.

Γκολ από τα αποδυτήρια
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες. Ο Άρης κατάφερε να φτάσει άμεσα στο γκολ της ισοφάρισης και να δώσει νέα τροπή στην αναμέτρηση. Μετά από κόρνερ των γηπεδούχων, προκλήθηκε σύγχυση στα καρέ των φιλοξενούμενων και ο Πορτίγια μα δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και σε θέση μέσα αριστερά, νίκησε τον Γιακούποβιτς για την ισοφάριση των «κίτρινων».

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να μην έχουν μπει συγκεντρωμένοι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει άμεσα το γκολ από την πλευρά του Άρη. Οι «κίτρινοι» έδιωξαν το άγχος που τους είχαν δημιουργήσει οι «ερυθρόλευκοι» με το γκολ-πέναλτι του Ούμπιντες από το πρώτο μέρος και έψαξαν στην συνέχεια το γκολ της νίκης.

Συνέχισε στο ίδιο μοτίβο ο Άρης
Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Τσέζαρεκ βρήκε τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία, όμως είχε προηγηθεί φάουλ του Μπομπαντίγια και ο Κάκος ακύρωσε το γκολ των «κίτρινων». Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη συνέχισαν να πιέζουν τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Γιακούποβιτς. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και έχαναν με ευκολία τη μπάλα στη μεσαία γραμμή του γηπέδου.

Ο πονηρός Νέτο
Στο 58′ οι «κίτρινοι» εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τη νέα αναταραχή στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα και μετά το γυριστό σουτ του Λαζαρίδη, ο ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι Νέτο έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της άδειας εστίας. Ο Μάκης Κατσαβάκης έριξε στη «μάχη» τον Νέμεθ στη θέση του Μπρέσκα, θέλοντας να φρεσκάρει την επίθεση της ομάδας του, προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, ενώ ο Σάκης Τσιώλης από την πλευρά του, απέσυρε τον Μπομπαντίγια και πέρασε τον Περέιρα, θέλοντας να ελέγξει πλέον τον ρυθμό του αγώνα και τη μεσαία γραμμή.

Έδωσε χώρο ο Άρης
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 65′, καθώς υπήρξαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ενδεικτικό της απογοήτευσης των παικτών του Μάκη Κατσαβάκη. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρηση, ο Άρης έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους προσπαθώντας να κρατήσει το υπέρ του σκορ και σε συνδυασμό με την απόφαση του Τσιώλη να οπισθοχωρήσει την ομάδα του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι λιγότερο απειλητικοί οι «κίτρινοι» στην επίθεση και ο Ολυμπιακός Βόλου να βρει ευκαιρίες για να απειλήσει την εστία του Βελλίδη. Στην καλύτερη από αυτές, ο Μαρτίν δεν κατάφερε να νικήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα, ένα τέταρτο πριν το φινάλε της αναμέτρησης σε θέση τετ-α-τετ. Νωρίτερα, ο Μίσελ είχε αστοχήσει από παρόμοια θέση, απέναντι στον Γιακούποβιτς.

Καρδιοχτύπια στο φινάλε
Το ρευστό αποτέλεσμα έφερε άγχος στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Ολυμπιακός Βόλου πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης και Μαρτίν στο 81′ ανάγκασε τον Βελλίδη να πραγματοποιήσει την επέμβαση του αγώνα, όταν έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Αργεντινού. Ο Άρης ρίσκαρε με την αμυντική τακτική που ακολούθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό Βόλου να παλέψει για το γκολ της ισοφάρισης έως το τελευταίο λεπτό. Ο Κατσαβάκης έριξε στο ματς τους Ροντρίγκεζ και Μπερτόλντι, προσπαθώντας να βοηθήσει την ομάδα του στην προσπάθεια ισοφάρισης.

Οι σποραδικές προσπάθειες των «κίτρινων» να φτάσουν στο τρίτο γκολ δεν έφεραν αποτελέσματα και αρκετές φορές οι παίκτες του Τσιώλη άφηναν αρκετά κενά στην αμυντική τους γραμμή. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε δοκάρι όταν σε σέντρα σουτ του Ούμπιντες από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστία του Βελλίδη.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Άρη να πανηγυρίζουν μια σπουδαία και αγχωτική νίκη, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, η οποία τους κρατάει «ζωντανούς» στη «μάχη» για την είσοδο στα play off του πρωταθλήματος. Μπορούσε να φύγει με τον βαθμό ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού είχε τις ευκαιρίες στο φινάλε του αγώνα.

Η εξέλιξη του αγώνα


90+4′ Λήξη του αγώνα.


90+1′ Δοκάρι: Σέντρα σουτ του Ούμπιντες από τα δεξιά και η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη.


90′ Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων στο δεύτερο ημίχρονο.


90′ Κίτρινη: Στον Κόκε για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή Κάκο.


89′ Κίτρινη: Στον Καζναφέρη για φάουλ πάνω σε παίκτη των φιλοξενούμενων.


87′ Αλλαγή: Ο Ροντρίγκεζ στη θέση του Σολάκη.


83′ Αλλαγή: Ο Μπερτόλντι στη θέση του Γκότοβου.


81′ Σπουδαία επέμβαση του Βελλίδη μετά από κεφαλιά του Μαρτίν από το ύψος της μικρής περιοχής, παραμένει το 2-1 υπέρ του Άρη.


75′ Σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν οι Μίσελ και Γκιάρο μπερδεύτηκαν και έδωσαν την ευκαιρία στον Μαρτίν να βρεθεί απέναντι στον Βελλίδη, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας βγήκε νικητής από το τετ-α-τετ.


74′ Ο Μίσελ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γιακούποβιτς, όμως το σουτ που έκανε με το δεξί έφυγε άουτ.


73′ Κόρνερ από τα αριστέρα για τον Άρη, ο Περέιρα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Λαζαρίδης δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.


71′ Κεφαλιά του Σαβιέ από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Βελλίδη.


70′ Αλλαγή: Ο Καζναφέρης στη θέση του Τόχα.


68′ Κίτρινη: Στον Γκότοβο για σκληρό μαρκάρισμα πάνω σε παίκτη του Άρη.


62 Αλλαγή: Ο Περέιρα στη θέση του Μπομπαντίγια.


62′ Αλλαγή: Ο Νέμεθ στη θέση του Μπρέσκα.


58′ ΓΚΟΛ (2-1): Κόρνερ από τα δεξιά για τον Άρη, γυριστό σουτ του Λαζαρίδη και ο Νέτο από κοντά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακούποβιτς για το προβάδισμα των “κίτρινων”.


56′ Κίτρινη: Στον Ψυχογιό από τον διαιτητή της αναμέτρησης.


55′ Ο Τσέζαρεκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακούποβιτς, όμως είχε προηγηθεί φάουλ του Μπομπαντίγια και το γκολ ακυρώθηκε.


54′ Κίτρινη: Στον Λαζαρίδη για διαμαρτυρία προς τον βοηθό διαιτητή.


49′ Κίτρινη: Στον Σολάκη για διαμαρτυρία, μετά το γκολ των γηπεδούχων.


49′ ΓΚΟΛ (1-1): Δυνατό σουτ του Πορτίγια μέσα από τη μικρή περιοχή και η μπάλα στα δίχτυα του Γιακούποβιτς για την ισοφάριση των “κίτρινων”.


48′ Κίτρινη: Στον Μητρόπουλο για μαρκάρισμα πάνω στον Μίσελ.


46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.


45+1′ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.


45′ Ένα λεπτό ο χρόνος των καθυστερήσεων στο πρώτο ημίχρονο.


40′ Κεφαλιά του Μπομπαντίγια μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.


39′ Εντυπωσιακό σουτ του Μπομπαντίγια από θέση μέσα αριστερά, ο Γιακούποβιτς έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ με ωραία επέμβαση.


37′ Αλλαγή: Ο Κόκε στη θέση του Μενδρινού.


36′ Σουτ του Σολάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Βελλίδη.


35′ Σουτ του Βανγκέλι έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γιακούποβιτς.


34′ Σουτ του Μπρέσκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.


32′ ΓΚΟΛ (0-1): Ο Ούμπιντες εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Σολάκης ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.


31′ Ο Σολάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και ανατράπηκε από τον Βελλίδη. Ο Κάκος έδειξε το σημείο του πέναλτι.


25′ Κεφαλιά του Τσέζαρεκ από το ύψος της μικρής περιοχής και σε αυτή την περίπτωση, ο Κροάτης επιθετικός δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στην αντίπαλη εστία.


22′ Κεφαλιά του Τσέζαρεκ από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.


21′ Σουτ του Τόχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και πέρασε κόρνερ.


14′ Σουτ του Μπρέσκα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Βελλίδης μπλόκαρε τη μπάλα.


13′ Ο Μπομπαντίγια απέφυγε τον Γιακούποβιτς, όμως το γύρισμά του προς το σημείο του πέναλτι δεν ήταν καλό και οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου έδιωξαν τη μπάλα.


7′ Σουτ του Νέτο, ο Γιακούποβιτς κατάφερε να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ.


5′ Σουτ του Μπομπαντίγια, η μπάλα πέρασε άουτ.


1′ Έναρξη του αγώνα.


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 29η
Αγώνας: Άρης-Ολυμπιακός Βόλου
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Τάτσης, Μπιτσίδης
4ος Διαιτητής: Κύρκος

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Νέτο, Ρονάλντο, Τόχα (70′ Καζναφέρης), Τσέζαρεκ, Μίσελ, Πορτίγια, Μενδρινός (37′ Κόκε), Μπομπαντίγια (62′ Περέιρα), Λαζαρίδης, Βανγκέλι.
Στον πάγκο: Μπαρέρο, Κουλουχέρης, Παπαζαχαρίας, Τσεζνάουσκις.

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ούμπιντες, Ψυχογιός, Μητρόπουλος, Γκοτοβος (83′ Μπερτόλντι), Σολάκης (87′ Ροντρίγκεζ), Μάρτιν, Τόμας, Μπρέσκα (62′ Νέμεθ), Ακόστα, Ρόκας.
Στον πάγκο: Ρόκα, Ζέρης, Αναστασίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.