Με αυτογκόλ του Χρήστου Πιπίνη στο 82΄ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον κακό του δαίμονα, Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ

Με τη βοήθεια του . Χρήστου Πιπίνη ο Παναθηναϊκός ξόρκισε στο 82΄(1-0) τον κακό του δαίμονα, Αστέρα Τρίπολης. Ο Έλληνας αμυντικός ο οποίος αγωνίστηκε στη θέση του τιμωρημένου Ουριμπάρι πρόδωσε τον τερματοφύλακά του στην προσπάθεια να αποκρούσει τη μπάλα σε κόρνερ του Κλέιτον. Υπέγραψε έτσι τον οριστικό υποβιβασμό της ομάδας του.

Ταυτόχρονα γλίτωσε τους «πράσινους» από την μήνι των οπαδών τους, οι οποίοι είχαν αρχίσει από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου να εκφράζουν με συνθήματα τις άγριες διαθέσεις τους.

Ο Ματίας Ντεγκρά έκανε εξαιρετική εμφάνιση και είχε κρατήσει την εστία του ανέπαφη, ακόμη και στο τετ α τετ που είχε με τον Χριστοδουλόπουλο στο 54΄. Ο Αστέρας αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στα τελευταία δέκα λεπτά λόγω αποβολής του Αράς με 2η κίτρινη κάρτα.

O Zεσουάλδο Φερέιρα, που δεν είχε στη διάθεσή του, τον τιμωρημένο Καντέ και τον τραυματία Σπυρόπουλο, ξεκίνησε τον αγώνα με τους: Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα (δεξια), Ιωαννίδη (αριστερά), Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι (στόπερ) στην άμυνα, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Καραγκούνη στη μεσαία γραμμή και Χριστοδουλόπουλο (δεξιά), Σισέ (κορυφή), Λέτο (αριστερά) στην επίθεση.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος είχε τιμωρημένους τους Πουλίδο, Φορτούνη, Ουριμπάρι, Αργυρόπουλο και τραυματία τον Φυτανίδη, παρέταξε τον Αστέρα με τους: Ντεγκρά κάτω από τα γκολπόστ, Ρούμπιλ (δεξιά), Πιπίνη (αριστερά), Ορόθκο, Μπαρτολίνι (στόπερ), Λάδάκη, Μπαστία, Μάρτινς στα χαφ και Αράς, Ματούσιακ, Ουντότζι στην επίθεση.

Με τα «γκάζια» του Φερέιρα να ηχούν ακόμη στα αυτιά τους για την κάκιστη εμφάνιση στις Σέρρες μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, που θα τους έκανε πιο εύκολη τη ζωή τους στη συνέχεια.

Έτσι μέχρι το 15΄ είχαν δημιουργήσει τρεις φάσεις για γκολ που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες καθώς απουσίαζε ο παίκτης που θα έκανε την τελική προσπάθεια ενώ και ο Ντεγκρά ήταν σε εγρήγορση.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας ουσιαστικά μόνο σε μια φάση στο α΄ημίχρονο ανησύχησε σοβαρά κι αυτή από δική του απερισκεψία. Στο 24΄ όταν απέτυχε να μπλοκάρει τη μπάλα στο φάουλ του Σισέ και ο Σαριέγκι που ακολούθησε τη φάση έκανε την προβολή για να στείλει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Αυτή τη φορά δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους «πράσινους» ότι ήταν αδιάφοροι. Ωστόσο η διάθεση που έδειξαν δεν έφτανε για να λυγίσει την αντίσταση των φιλοξενούμενων οι οποίοι παρά τις ελλείψεις τους στάθηκαν πολύ καλά στο τερέν.

Μάλιστα μετά το πρώτο 15λεπτο έβγαλαν παίκτες στην επίθεση και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν δεδομένου ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν ενέπνεε και πολύ εμπιστοσύνη. Πιο κοντά βρέθηκαν στη φάση του 44΄όταν ο Τζόρβας αντέδρασε θετικά στο κοντινό σουτ του Ματούσιακ.

Στο β΄ ημίχρονο ο Φερέιρα έδωσε εντολή στον Χριστοδουλόπουλο να πάει αριστερά και στον Λέτο να παίξει σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σισέ. Το τρικ έπιασε και ο Αργεντινός έδωσε ένα γκολ στο πιάτο στον Λάζαρο (54΄), αυτός όμως το «έχυσε».

Κι ενώ η εξέδρα είχε αρχίσει να απειλεί με συνθήματα τους παίκτες ο Φερέιρα έριξε στον αγώνα το Νίνη αντί του Καραγκούνη (60΄) σε μια προσπάθεια να τροφοδοτηθεί καλύτερα ο Σισέ ο οποίος «μαράζωνε» χωρίς πάσες στην επίθεση.

Ούτε όμως και αυτή η έμπνευση του Πορτογάλου βοήθησε την ομάδα. Οπότε στο 75΄ τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας στο παιχνίδι τους Γκοβού, Κλέιτον αντί των Κατσουράνη, Χριστοδουλόπουλου. Την ίδια ώρα ο Δερμιτζάκης άλλαξε τον Μάρτινς με τον Αρσενίεβιτς χωρίς να τροποποιήσει το αγωνιστικό πλάνο του.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα έβρισκε τον δρόμο για τα δίχτυα του . έφεξε ο Πιπίνης, ο οποίος στο 82΄ προσπαθώντας να αποκρούσει τη μπάλα μετά από κόρνερ του Κλέιτον μπερδεύτηκε από την παρεμβολή του Σαριέγκι και πέτυχε αυτογκόλ (1-0).

Η εξέλιξη του αγώνα

90+ Λήξη του αγώνα


93΄  Διαγώνιο σουτ του Σισέ απέκρουσε ο Ντεγκρά


90′  Ο Σισέ έφυγε μόνος του στην κόντρα αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του δεν βρήκε στόχο


87΄ Κίτρινη κάρτα στο Νίνη


86΄ Ο Παπάζογλου στη θέση του Λαδάκη


84΄ Κίτρινη κάρτα στον Γκοβού


82΄ΓΚΟΟΟΛ 1-0. Από κόρνερ του Κλέιτον ο Πιπίνης στην προσπάθεια του να αποκρούσει προ του Σαριέγκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά με κεφαλιά


80΄Αποβολή για τον Αράς με δεύτερη κίτρινη κάρτα


76΄ Ο Αρσενίεβιτς στη θέση του Μάρτινς


74΄ Ο Γκοβού στη θέση του Χριστοδουλόπουλου


74΄ Ο Κλέιτον στη θέση του Κατσουράνη


71΄ Κίτρινη κάρτα στον Μάρτινς


70΄ Μακρινό σουτ του Νίνη απέκρουσε εύκολα ο Ντεγκρά


66΄Ο Κέρ στη θέση του Ουντότζι


64΄ Ο Βύντρα, απο θέση οφσάιντ, σέντραρε απο δεξιά αλλά ο Ζιλμπέρτο αστόχησε εξ επαφής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.


63΄ Κίτρινη κάρτα στον Αράς


60΄ Ο Νίνης στη θέση του Καραγκούνη


59΄ Σουτ του Λέτο έξω από την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντεγκρά


57΄ Ο Λέτο έβγαλε το Χριστοδουλόπουλο μόνο απέναντι στον Ντεγκρά αλλά ο Λάζαρος σούταρε πάνω στα πόδια του τερματοφύλακα


51΄ Ο Χριστοδουλόπουλος προσπάθησε να πασάρει στον Σισέ στη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα δεν έφτασε στο Γάλλο λόγω έγκαιρης επέμβασης του Ορόθκο


47΄ Ο Χριστοδουλόπουλος από αριστερά συνέκλινε προς την περιοχή αλλά το σουτ που έκανε ήταν άστοχο


46΄ Ξεκίνησε το β΄ημίχρονο


45΄ Λήξη ημιχρόνου


43΄ Φάση διαρκείας στα καρέ του Παναθηναϊκού. Από σουτ του Μπαστία, ο Ματούσιακ έγινε κάτοχος της μπάλας κοντά στη μικρή περιοχή και σούταρε. Η μπάλα αποκρούστηκε από τον Τζόρβα και στη συνέχεια χτύπησε στο χέρι του Βύντρα


38΄ Μακρινό σουτ του Καραγκούνη έστειλε τη μπάλα πολύ άουτ


30΄Ο Μάρτινς σούταρε διαγώνια και η μπάλα κατέληξε άουτ παρά την προσπάθεια του Ματούσιακ να την προωθήσει στα δίχτυα


29΄ Ο Λέτο τρύπησε την άμυνα από τα αριστερά και έστρωσε στον Κατσουράνη το σουτ του οποίου κόντραρε ο Ορόθκο


26΄ Ο Βύντρα έφτασε πολύ κοντά στο τέρμα από τα δεξιά, προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα αλλά ο Ντεγκρά έδιωξε με τα πόδια


25΄ Ο Χριστοδουλόπουλος πλαγιοκόπησε την άμυνα, ο Βύντρα σέντραρε, οι αμυντικοί απέκρουσαν και ο Χριστοδουλόπουλος που έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε πάνω από τα δοκάρια


23΄ Η καλύτερη ευκαιρία μέχρι τώρα για τους “πράσινους”. Ο Σισέ εκτέλεσε φάουλ, ο Ντεγκρά απέκρουσε ασθενώς και ο επερχόμενος Σαριέγκι με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ


22΄ Σέντρα-σουτ του Χριστοδουλόπουλου από δεξιά δεν βρήκε τον Σισέ σε θέση βολής και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη


19΄Ο Αράς πέρασε εντυπωσιακά τον Ιωαννίδη και σέντραρε αλλά ο Ζιλμπέρτο πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ


13΄Ο Σισέ δοκίμασε το πόδι του από μακριά δίχως να ανησυχήσει τον Ντεγκρά καθώς η μπάλα έφυγε άουτ


4΄ Ο Λέτο μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά ο Ντεγκρά απέκρουσε


2΄Ο Καραγκούνης επιχείρησε το σουτ αλλά ο Χριστοδουλόπουλος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή από κοντά


1΄Αρχίζει το ματς

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και θέλει να επιστρέψει στις νίκες… (NS4)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ιωαννίδης, Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης
Στον πάγκο: Κοτσόλης, Νίνης, Γκοβού, Λουίς Γκαρσία, Μαρίνος, Σιμάο, Κλέιτον

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Πιπίνης, Ματούσιακ, Μάρτινς, Μπαστία, Ρούμπιλ, Αράς, Μπαρτολίνι, Ουντότζι, Ορόθκο, Λαδάκης
Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Κερ, Τσαμπόυρης, Κονσεϊσάο, Άλβες, Αρσενίεβιτς, Παπάζογλου