Είχε κίνητρο και πάθος (vid)

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα με το κίνητρο και το απέδειξε στο γήπεδο. Οι Περιστεριώτες νίκησαν με 3-1 τον Ολυμπιακό και εξασφάλισαν την παραμονή τους στη Super League.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα με το κίνητρο και το απέδειξε στο γήπεδο. Οι Περιστεριώτες νίκησαν με 3-1 τον Ολυμπιακό και εξασφάλισαν την παραμονή τους στη Super League. Πολλές οι απουσίες των ερυθρολεύκων, όμως όσοι αγωνιστήκαν είχαν το μυαλό τους στις διακοπές και δεν δικαιολόγησαν σε καμία περίπτωση τον τίτλο του πρωταθλητή που κατέκτησαν οι Πειραιώτες.
Σφακιανάκης, Αναστασάκος και Καμαρά τα γκολ του Ατρόμητου, ενώ για τον Ολυμπιακό είχε ισοφαρίσει ο Μοδέστο.

Αρχικά πλάνα
Ο Γιωργος Δώνης ξεκίνησε το ματς με σύστημα 4-3-3. Ο Ιτάνζ προτιμήθηκε κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ήταν οι Νάστος, Μπαζίνσκι, Σαμπού και Σκόνδρας. Στη μεσαία γραμμή ο Νεμπεγλέρας σε ρόλο αμυντικού χαφ με τους Τάτο και Σφακιανάκη μπροστά του σε ρόλο επιθετικού χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Αναστασάκος με το Μπρίτο αριστερά και τον Καμαρά δεξιά.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε με το αγαπημένο του 4-2-3-1 αλλά με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα. Κάτω  από τα δοκάρια του Ολυμπιακού έκατσε ο Μπάλαζ Μέγερι. Στην άμυνα, ο Μανιάτης δεξιά, οι Ποτουρίδης και Μέλμπεργκ σαν κεντρικό δίδυμο και ο Χολέμπας στο αριστερό άκρο. Στη μεσαία γραμμή ο Ουρτάδο με το Μοδέστο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με το Ρόμενταλ να κινείται στα δεξιά, το Μιραλάς στα αριστερά και το Φετφατζίδη πίσω από τον προωθημένο Τζιμπούρ.

Μονόλογος Ατρομήτου
Όπως ήταν φυσικό λόγω της βαθμολογικής θέσης των δυο ομάδων ο Ατρόμητος ήταν αυτός που καιγόταν για τη νίκη. Οι Περιστεριώτες μπήκαν πιο δυνατά κάτι άλλωστε που ήταν αναμενόμενο και πίεσαν τον Ολυμπιακό ψάχνοντας ένα γρήγορο που θα τους έδιωχνε το άγχος
Η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του Ατρομήτου στα καρέ του Ολυμπιακού έγινε στο 9ο λεπτό. Ο Μπρίτο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ποτουρίδης στην προσπάθεια του να διώξει με το κεφάλι έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μέγερι, σε κόρνερ.
Στο 22′ η υπέροχη του Ατρομήτου καρποφόρησε. Ο Τάτος έκανε τη σέντρα απο αριστερά, ο Ποτουρίδης έδιωξε λανθασμένα με κεφαλιά μια φαινομενικά εύκολη μπάλα και ο Σφακιανάκης μέσα από την περιοχή πλάσαρε το Μέγερι και άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο.
Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει και να απειλήσει τον Ιτάνζ καθώς προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να επιτεθεί. Έχοντας μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό τομέα καθώς ούτε ο Μοδέστο αλλά ούτε και ο Ουρτάδο μπορούν να φτιάξουν παιχνίδι, προσπαθούσαν με μεγάλες μπαλιές από το χώρο της άμυνας να βρουν το Μιραλάς και το Τζιμπούρ.
Παρ’ όλα αυτά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 34ο λεπτό.
Ο Ρόμενταλ σέντραρε από αριστερά, ο Μοδέστο πρώτος στην μπάλα στο ύψος του πέναλτι και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Ιτάνζ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Η χαρά των παικτών του Ολυμπιακού δεν κράτησε για πολύ καθώς στο 37 ο Ατρόμητος πήρε και πάλι το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν κόρνερ από δεξιά, ο Σφακιανάκης έκανε το πρώτο σουτ ο Μέγερι απέκρουσε και ο Αναστασάκος από κοντά με νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Καθάρισε με Καμαρά
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Φουστέρ να παίρνει τη θέση του Τζιμπούρ αλλά ουσιαστικά τουλάχιστον στα πρώτα 15 λεπτά να μην αλλάζει κάτι στην εικόνα του ματς.
Ο Ατρόμητος μάλιστα πέτυχε και τρίτο γκολ στο 53ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος για ακόμα μια φορά τα λάθη της ερυθρόλευκης άμυνα και την απειρία του Γιάννη Ποτουρίδη.
Ο νεαρός αμυντικός στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα πίσω μέσα στην περιοχή και ο Καμαρά με δυνατό σουτ νίκησε το Μέγερι και έγραψε το 3-1
Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και στο 56′ είχε δοκάρι σε δυνατό σουτ του Ρόμενταλ έξω από την περιοχή του Ιτάνζ.

Όσο περνούσε η ώρα ο Βαλβέρδε προσπαθούσε να βρει τρόπο να γυρίσει το ματς και στο 65ο λεπτό πέρασε στο ματς το Ριέρα στη θέση του Φετφατζίδη που δεν φάνηκε καθόλου όσο αγωνίστηκε.
Ο Ατρόμητος ειδικά μετά το τρίτο γκολ οπισθοχώρησε θέλοντας να αφήσει το γήπεδο στον Ολυμπιακό και οι παίκτες του Δώνη να ψάξουν την κόντρα επίθεση στο άδειο γήπεδο.
Οι πρωταθλητές όμως δεν μπορούσαν να αναπτυχτούν σωστά ούτε να βρουν τους διαδρόμους προς τα καρέ του Ιτάνζ. Έτσι φυσιολογικά ήρθε η ήττα από τον Ατρόμητο που έδειξε από την αρχή ότι ήθελε τη νίκη και τους βαθμούς αλλά είχε και το απαιτούμενο πάθος να την πάρει.


90’+2′ Λήξη αγώνα


90′ Δυο τα λεπτά των καθυστερήσεων


89′ Καραλής στη θέση του Μπρίτο


85′ Μελισσάς στη θέση του Τάτου


81′  Σουτ του Ρομενταλ μέσα απο την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ


77′ Καραγκούνης στη θέση του Καμαρά


76′ Γιάννης Παπαδόπουλος στη θέση του Μοδέστο


65′ Ριέρα στη θέση του Φετφατζίδη


56′   Δοκάρι για τον Ολυμπιακό σε μακρινό σουτ του Ρόμενταλ


53′ Γκοοολ!!! 3-1 Καμαρά.  Νέο λάθος στην άμυνα απο τον Ποτουρίδη που στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα πίσω μέσα στην περιοχή και ο Καμαρά με δυνατό σουτ νίκησε το Μέγερι και έγραψε το 3-1


49′ Δυνατό σου του Μανιάτη απο μακριά, η μπάλα ψηλά άουτ


46′ Φουστέρ στη θέση του Τζιμπούρ


46′ ‘Εναρξη Β’ ημιχρόνου


45’+1′ Λήξη πρώτου ημιχρόνου


45′ Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις


37′ Γκοοολ!!! 2-1 Αναστασάκος. Κόρνερ απο δεξιά, ο Σφακιανάκης έκανε το πρώτο σουτ ο Μέγερι απέκρουσε και ο Αναστασάκος απο κοντα με νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα


34′ Γκοοοολ!! 1-1 Μοδέστο. Ο Ρόμενταλ σέντραρε από αριστερά, ο Μοδέστο πρώτος στην μπάλα στο ύψος του πέναλτι και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Ιτάνζ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.


22′ Γκοοοολ!!! 1-0 Σφακιανάκης.  Σέντρα απο αριστερά, ο Ποτουρίδης έδιωξε λανθασμένα με κεφαλιά και ο Σφακιανάκης μέσα απο την περιοχή πλάσαρε το Μέγερι και άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο


15′ Δυνατό σουτ του Σφακιανάκη απο 20 μέτρα, η μπάλα στην αγκαλία το Μέγερι


10′ Κεφαλία το Μπαζίνσκι, άουτ


9′ Ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Σέντρα του Μπρίτο, ο Ποτουρίδης σρην προσπάθεια του να διώξει με το κεφάλι έστειλε την μπάλα δίπλα απο το δοκάρι του Μέγερι, σε κόρνερ


6′ Ο Τζιμπούρ συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με το Σαμπού και βρίσκεται στο έδαφος


4′ Καλή στιγμη για τον Ατρόμητο με σουτ του Καμαρά μέσα απο την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ


‘Εναρξη αγώνα


Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Τάτος(86′ Μελισσάς), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σκόνδρας, Καμαρά(77’Καραγκούνης), Μπρίτο(89′ Καραλής).
Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Δάρλας, Φαβάλι, Μπάλλας.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μανιάτης, Μοδέστο(76′ Γ. Παπαδόπουλος), Μέλμπεργκ, Ποτουρίδης, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης(65′ Ριέρα), Χολέμπας, Μοϊσές, Μιραλάς, Τζεμπούρ(46′ Φουστέρ).
Στον πάγκο: Πάρντο, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Λεάντρο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.