Σίγουρος πως ο Ατρόμητος θα παλέψει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον τελικό με την ΑΕΚ, εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης.

Σίγουρος πως ο Ατρόμητος θα παλέψει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον τελικό με την ΑΕΚ, εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης. Συγκρατημένα αισιόδοξος και ο Κώστας Νεμπεγλέρας, ενόψει του τελικού του Σαββάτου. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για την συγκεκριμένη αναμέτρηση και υποσχέθηκε πως οι παίκτες του θα παραταχθούν χωρίς κόμπλεξ στον αγωνιστικό χώρο. Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ομάδας του Περιστερίου τόνισε πως οι παίκτες της ομάδας του θέλουν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Γιώργος Δώνης δήλωσε αρχικά στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στον τελικό. Είναι μια σημαντική στιγμή για τον Ατρόμητο, ο οποίος συμμετέχει για πρώτη φορά στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να πάρουμε τον τίτλο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, πρόκειται για μια ιστορική ομάδα με καλούς παίκτες. Πιστεύω πως οι παίκτες μου θα τα δώσουν όλα και πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Υπάρχουν φορές στο ποδόσφαιρο που κερδίσει ο καλύτερος και άλλες ο χειρότερος. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θέλουμε να δείξουμε τη φιλοσοφία που έχουμε και να είμαστε οι καλύτεροι στις λεπτομέρειες ώστε να γείρουμε την πλάστιγγα στο μέρος μας».

Στην συνέχεια, ο Δώνης συμπλήρωσε: «Οι δηλώσεις και όλα αυτά είναι τρικ που τα κάνουμε εμείς οι προπονητές. Και από την πλευρά της ΑΕΚ υπήρχαν ποδοσφαιριστές που είπαν πως θα πάρουν αυτοί το κύπελλο. Δεν μπορεί να απαγορεύσει στον Καμαρά και στην εμπειρία του, να λέει πως πιστεύει πως μπορεί να πάρει το κύπελλο. Δεν έχουμε πει σε κανένα παίκτη τι να λέει στις δηλώσεις του. Δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανένα παίκτη του Ατρόμητου, να πιστεύει πως μπορεί να πάρει το κύπελλο. Ο Ατρόμητος θα παρουσιαστεί σαν μεγάλη ομάδα και αυτοί οι παίκτες θα παλέψουν για το κύπελλο».

Επίσης, ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε: «Και να θέλαμε να πούμε στους παίκτες μπείτε μέσα και καταστρέψτε, δεν μπορούμε να το κάνουμε. Προσπαθούμε τα τελευταία δυο χρόνια να περάσουμε μια φιλοσοφία στην ομάδα και αυτή δεν αλλάζει. Απλά σε μερικά παιχνίδια, όπως με τον Ολυμπιακό Βόλου, παρότι στο πρώτο ματς το αποτέλεσμα μας αδικούσε παρότι είχαμε κερδίσει, ακολουθήσαμε διαφορετική τακτική. Όταν θα έχουμε τη μπάλα στα πόδια θα παίξουμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε και να πετύχουμε γκολ, γιατί τους τίτλους τους κερδίζεις με το να παίζεις μπάλα. Και αύριο αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Ο Δώνης υπογράμμισε σχετικά με το έχει προετοιμάσει τους παίκτες του: «Πρώτα από όλα με κολακεύει που με θεωρείτε ακόμα νεαρό. Ξεκίνησα προπονητική μικρός από τον Ηλυσιακός. Σε συνθήκες πίεσης, είτε για αποτέλεσμα, είτε σε καυτές έδρες, έχουμε ανταποκριθεί περίφημα. Κερδίσαμε μέσα στην Τούμπα σε ένα δύσκολο γήπεδο και πήραμε και το χειροκρότημα. Είναι χαρά να βλέπεις το γήπεδο γεμάτο. Είναι απόλαυση για το ποδόσφαιρο. Είναι ένα κομμάτι που δε το φοβάμαι το γεμάτο γήπεδο. Μπορεί ο Ατρόμητος να είναι αουτσάιντερ, όμως έχουμε παίκτες που έχουν κατακτήσει τίτλους και ξέρουν από τελικούς και από πρωταθλητισμό. Αυτοί οι παίκτες με την εμπειρία τους και τη βοήθεια τη δικιά μας θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τους νεαρότερους παίκτες της ομάδας. Αυτό που λέω στους νεαρούς παίκτες είναι το πόσο σημαντικό είναι να κατακτήσουν ένα τίτλο τώρα στο ξεκίνημα της καριέρας τους».

Σχετικά με το πέρασμά του από την ΑΕΚ δήλωσε: «Γενικότερα από τη φύση μου είμαι φιλόδοξο άτομο. Ίσως να είμαι και λίγο υπερβολικός. Τα φανταζόμουν διαφορετικά τα πράγματα όταν ήμουν στην ΑΕΚ. Για τις μεγάλες ομάδες το κύπελλο είναι το κερασάκι στην τούρτα. Φανταζόμουν μια ομάδα που θα έκανε πρωταθλητισμό και θα κέρδιζε τίτλους. Την εμπειρία που είχα στην ΑΕΚ την αξιολόγησα καλά και την έχω χρησιμοποιήσει στην καριέρα μου. Ξέρω από πίεση και γενικότερα από μεγάλη ομάδα. Δεν είμαι κομπλεξικός και ούτε εκδικητικός, με ομάδες που μου έχουν προσφέρει δουλειά και έχω συνεργαστεί μαζί τους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ομάδες όπως η ΑΕΚ να είναι υγιής και να αντιπροσωπεύει την χώρα μας στην Ευρώπη».

Για το αν αισθάνεται περίεργα που θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του δήλωσε: «Ήταν η πιο περίεργη στιγμή της καριέρα μου όταν παίξαμε απέναντι στην Μπάλμπεργν. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχω βρεθεί ως αντίπαλο τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και της Λάρισας. Είναι συνηθισμένα πράγματα αυτά στον αθλητισμό. Το σημαντικότερο είναι να σέβεται τους αντιπάλους και να υπάρχει καλή συμπεριφορά πέρα από το αποτέλεσμα’.

Σχετικά με το αν το μυαλό των ανθρώπων του Ατρόμητου είναι στην Ευρώπη δήλωσε: «Δε θα έλεγα πως το μυαλό μας είναι στην Ευρώπη. Ξέρουμε πως ο ιδιοκτήτης θα κάνει τα πάντα για το καλό της ομάδας και μέχρι εκεί που μπορεί για να συμπεριφέρεται η ομάδα άψογα. Δεν έχουμε το μπάτζετ των μεγάλων ομάδων. Η μόνη διαφορά είναι πως άλλο προγραμματισμό θα κάνουμε αν πάρουμε τον τίτλο και άλλο αν δεν κατακτήσουμε το τρόπαιο. Αν θέλετε να σας πω εγώ, εφόσον μείνω στον Ατρόμητο είναι ότι θα ήθελα να έχουμε πέντε Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα της ομάδας. Ποδοσφαιριστές από 17 έως 22 ετών».

Ο Δώνης υποσχέθηκε στους φιλάθλους της ομάδας: «Δε μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος του τελικού, να παρουσιάσει μια ομάδα ανταγωνιστική στον αγωνιστικό χώρο και να διεκδικήσει τον τίτλο. Είμαι χαρούμενος που βγάλαμε τον κόσμο έξω μετά την πρόκριση στον τελικό. Για εμάς είναι ιδιαίτερο το να μαζέψει ο Ατρόμητος 15 χιλιάδες κόσμος. Για την ΑΕΚ είναι συνηθισμένο να μαζέψει 40 χιλιάδες κόσμος».

Για την ενδεκάδα του τελικού δήλωσε: «Έχω αποφασίσει την ενδεκάδα, αμέσως μετά τον Ολυμπιακό Βόλου».

Τέλος, ο Δώνης συμπλήρωσε: «Σίγουρα η ΑΕΚ έχει παίκτες ποιότητας και είναι καλύτερη από εμάς. Θα παίξει ρόλο ότι εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού, που σε πολλά ματς την έχουμε εφαρμόσει άψογα. Επίσης, οι δυο ομάδες ξέρουν η μια την άλλη, το πώς η μια θα εξουδετερώσει την άλλη ή θα την περιορίσει. Πολλές φορές αυτά τα ματς κρίνονται σε μια λεπτομέρεια ή στην καλή απόδοση ενός δυο ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν τέτοιοι παίκτες και από τις δυο πλευρές. Έχουμε δουλέψει πάνω στον αντίπαλό ματς πάρα πολύ. Νομίζω ότι καλύτερη προετοιμασία και στο κομμάτι της τακτικής και της ψυχολογίας δε θα μπορούσε να γίνει. Πιστεύω θα μετρήσει περισσότερο ποια ομάδα θα έχει μεγαλύτερη θέληση. Για εμένα ο Ατρόμητος θα πρέπει να μπει μέσα ως μεγάλη ομάδα. Σαν έχει κερδίσει 15 τίτλους. Χωρίς κόμπλεξ. Έχουμε και μείς τρικ για να τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Νεμπεγλέρας δήλωσε: «Από την στιγμή που πας σε ένα τελικό, το κίνητρο είναι να πάρεις το κύπελλο. Είναι δύσκολο πράγματα, γιατί μια μικρομεσαία ομάδα δεν πάει στον τελικό κάθε χρόνο. Αύριο είναι η σημαντική ημέρα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τον τίτλο. Δε θα έλεγα ότι έχουμε πολύ άγχος. Θα βάλουμε θέληση και πάθος, ώστε να ισοσταθμίσουμε την εμπειρία που έχει η ΑΕΚ».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος το μυαλό μας ήταν στον τελικό. Κερδίσαμε τα παιχνίδια που ξέραμε ότι είναι σημαντικά, όμως σε άλλα δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να τελειώσουμε το θέμα της παραμονής νωρίτερα. Νομίζω πως ήρθε η ώρα αυτό που δεν μπορούσαμε να  κλείσουμε τη χρονιά πολύ καλά. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς, έχουμε άγχος, αρκεί το άγχος να είναι δημιουργικό. Περιμένουμε να ξεκινήσει το ματς για να μας φύγει το άγχος».