Ο Γιάννης Καραλής τόνισε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θύμιζε πιο πολύ... πόλεμο.

Ο Γιάννης Καραλής τόνισε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θύμιζε πιο πολύ… πόλεμο. Ο άσος του Ατρόμητου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra 103,3” και έκανε λόγο για ακραίες καταστάσεις και για ένα παιχνίδι, το οποίο δεν έπρεπε να ξεκινήσει, αλλά και δεν… τελείωσε ποτέ.

“Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που ζήσαμε. Όχι μόνο σε τελικό Κυπέλλου δεν γίνονται, αλλά ούτε σε παιχνίδια ερασιτεχνικού πρωταθλήματος δεν έχου γίνει αυτά που ζήσαμε. Ήταν ακραίες καταστάσεις. Το παιχνίδι δεν έπρεπε να ξεκινήσει καν. Υπήρχε πολύς κόσμος τον αγωνιστικό χώρο από πριν αρχίσει το παιχνίδι. Πιο πολύ θύμιζε κατάσταση πολέμου, παρά γιορτή τελικού Κυπέλλου. Ακούγαμε τον εθνικό ύμνο και βλέπαμε τα ΜΑΤ να κυνηγάνε τους οπαδούς. Στην αρχή εμείς δεν καταλάβαμε τίποτα, πήγαμε να το απολαύσουμε, να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αλλά από στο ζέσταμα είδα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έβλεπα οπαδούς μέσα, ανταλλαγές φωτοβολίδων, μύριζε μπαρούτι η όλη κατάσταση. Εκεί που ήρθαν οι οπαδοί της ΑΕΚ και πετούσαν φωτοβολίδες, ήταν οι οικογένειες μας, οι γυναίκες των ποδοσφαιριστών τα παιδιά τους και όταν φτάνεις σε σημείο να βλέπεις τον άλλον να σημαδεύει με πιστόλια και φωτοβολίδες κάποιους δικούς ανθρώπους, αλλά και οπαδούς σου ασυναίσθητα πρέπει να κάνεις κάτι, γιατί η αστυνομία ήταν αμέτοχη. Τουλάχιστον άργησε να έρθει σε εκείνο το σημείο εκεί και φτάσαμε στο να έρθουμε στα χέρια εμείς με τους οπαδούς”, είπε ο Καραλής για τα επεισόδια.

Για το “τέλος” της αναμέτρησης:
“Ο Ατρόμητος περίμενε ότι θα συνεχιστεί το παιχνίδι. Δεν πιστεύαμε ότι θα γυρίσουμε το παιχνίδι μέσα σε οκτώ λεπτά. Απλά δεν σφυρίχτηκε ποτέ η λήξη και περιμέναμε ότι με βάση τους κανονισμούς θα παίζαμε τα τελευταία οκτώ λεπτά. Αυτό περιμέναμε όλοι. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει τώρα και τι αποφάσεις θα υπάρξουν. Πάντως το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μέσα στα αποδυτήρια επικρατούσε ένα χάος. Άλλοι έτρεχαν να προστατευθούν, άλλοι είχαν χτυπήσει. Από τους ανθρώπους της ΑΕΚ είχαμε φραστικές επιθέσεις. Γενικά επικρατούσε ένα χαμός”.

Για όσα ακούστηκαν μετά τον τελικό:
“Είναι λογικό αν έχει κάποια παράπονα η ομάδα μου. Όταν η ΑΕΚ που υποτίθεται ότι είναι μεγάλη ομάδα προηγείται με ένα γκολ οφσάιντ, νομίζω ότι υπάρχει μία αμφιβολία για το αποτέλεσμα, είναι ξεκάθαρο. Εμείς κατεβήκαμε με την λογική να μην δεχτούμε γκολ και όταν τρως ένα γκολ που δεν μετράει κιόλας αλλάζει όλη η ροή του αγώνα. Αλλά πιο πολύ μας πείραξε όλη αυτή η ατμόσφαιρα τρομοκρατίας που ζήσαμε”.

Για την εξέλιξη του παιχνιδιού:
Είχαμε δύο ευκαιρίες, μία με τον Μπαζίνσκι και μία με τον Αναστασάκο που δεν χάνονται, όπως λέμε στην γλώσσα του ποδοσφαίρου. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα παιχνίδι. Ήταν ο πρώτος μας τελικός, είχαμε και την απειρία και έγιναν έτσι τα πράγματα και τελικά χάσαμε το Κύπελλο”.

Για την επόμενη μέρα:
“Ότι σηκώνουμε το κεφάλι, αυτά ήταν τα λόγια που κυριάρχησαν και ότι είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Πρώτη φορά στην ιστορία ο Ατρόμητος έφτασε σε ένα τελικό Κυπέλλου και συνεχίζουμε τώρα και ελπίζω στο μέλλον να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο να διεκδικούμε ένα τρόπαιο, αλλά να είναι ομαλές οι συνθήκες. Και να βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν γιορτή, γιατί εμείς μπορεί να είχαμε 15.000 κόσμο, αλλά ήταν οικογένειες, παιδιά και το είδαμε σαν μία γιορτή. Η άποψη μου είναι ότι υπάρχουν οι αρμόδιοι, οι νόμοι και κάποτε θα πρέπει να εφαρμοστούν, δεν γίνεται να τα περνάμε όλα έτσι απλά. Είδα στα κανάλια ότι είπανε για τα επεισόδια, οι εφημερίδες γράφανε γι’ αυτά, αλλά πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. Τα τελευταία χρόνια όπως εξελιχθούν τα πράγματα όσο πάνε γίνονται και χειρότερα”.