Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος αποτελεί παρελθόν από τον Ηρακλή μετά το κακό ξεκίνημα της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο

Το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με δύο ισοπαλίες και μία ήττα, αλλά και τον αποκλεισμό του Ηρακλή από το Κύπελλο Ελλάδας, είχε ως αποτέλεσμα ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος να αποτελέσει παρελθόν από τους “κυανόλυκους” αμέσως μετά το ματς (ισοπαλία) με την Καβάλα.

Η ανακοίνωση:

«Τέλος η συνεργασία με τον κ. Οφρυδόπουλο. Τα τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε τέσσερεις αγώνες, δείχνουν ότι ο κόουτς δεν μπορεί να μας βοηθήσει.

Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλή πορεία στην καριέρα του».

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων του Σαββάτου για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος:

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΚΑΒΑΛΑ 1-1

Στο πρώτο ημίωρο του αγώνα στο ουδέτερο γήπεδο της Χαλάστρας, οι «κυανόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και δύο καλές στιγμές με τον Χιμένεθ, όμως το μόνο που τους έλειπε ήταν το γκολ. Από την άλλη, ο ΑΟΚ στην πρώτη του τελική στο παιχνίδι ευτύχησε να πάρειπροβάδισμα στο σκορ με τον Παπαδόπουλο στο 34΄.

Στο 38ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-2, όταν ο Δημητριάδης επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μάντιτς έπιασε την κεφαλιά και ο Στουρνάρας απέκρουσε σωτήρια.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι «κυανόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι, καθώς δύο παίκτες του Γηραιού βρέθηκαν πεσμένοι στην αντίπαλη περιοχή όμως ο διαιτητής θεώρησε πως δεν υπάρχει παράβαση και έτσι έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Με την έναρξη της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό ο Ηρακλής έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Αναστασίου έκανε το σουτ και ο Αστράς εκτινάχθηκε με το ένα χέρι και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 72΄ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χιμένεθ πέρασε λίγο άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Ηρακλής έφερε το ματς στα ίσα με τον Τσιριγώτη. Ο Αναστασίου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κούστα έκανε το γυριστό, ο Αστράς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Τσιριγώτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1.

Στο 82΄ ο Γηραιός λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Διαμαντής πήδηξε ολομόναχος για κεφαλιά και ο Αστράς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 87΄ ο Ηρακλής έχασε μία ακόμα ευκαιρία για να κάνει το 2-1. Μετά από σέντρα του Κιβρακίδη, ο Τσιριγώτης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ηρακλής δοκιμάζεται στην έδρα της πρωτοπόρου, ΑΕΛ, ενώ η Καβάλα υποδέχεται τη Νίκη Βόλου.

Ηρακλής (Οφρυδόπουλος): Στουρνάρας, Κιβρακίδης, Τασουλής (46′ Αναστασίου), Σιδεράς, Διαμαντής, Χάμοντ (69′ Ντουκουρέ), Μπελμόντ, Χριστοδουλόπουλος (46′ Κούστα), Μπερτόλιο (46′ Καλουτσικίδης), Χιμένεθ, Τσιριγώτης.

Καβάλα (Καραμπετάκης): Αστράς, Τσαμούρης, Ίτσιος, Δαλιανόπουλος, Πάσαγκιτς, Μέτσε (83′ Π. Δερμιτζάκης), Γαβριηλίδης, Δημητριάδης (59′ Αναστασόπουλος), Ομπιόχα (67′ λ.τ Α. Δερμιτζάκης), Μάντιτς (59′ Κασέμι), Παπαδόπουλος (84′ Γκέκας).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ – ΑΕΛ 1-3

Εντυπωσιακή η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, καθώς για δεύτερο παιχνίδι κερδίζει με τρία τέρματα (νίκησε 3-0 τον Διαγόρα), παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Στο 8΄το σουτ του Κριεμάντι η μπάλα κόντραρε στα πόδια των αμυντικών της ΑΕΛ και κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο και στο 11΄δυνατό σουτ του Κρητικού πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 31΄ ο Εθνικός προηγήθηκε 1-0 μετά από προσπάθεια του Κόλα.

Στο 34΄το επικίνδυνο σουτ του Κοσονού θα βρει σε σώματα αμυντικών των γηπεδούχων και θα περάσει κόρνερ.

Στο 41΄ο Καραγκιόζης θα αποκρούσει δύσκολα το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, του Κρητικού.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Νότας θα φύγει μόνος του στην κόντρα και θα σουτάρει δυνατά για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

Στο 47΄ ο Πασάς με καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στίνα έκανε το 1-1.
Στο 53΄μετά από εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του βαφέα θα περάσει λίγο έξω από την εστία του Καραγκιόζη.

Γκολ 1-2 για την ΑΕΛ στο 59΄ο Ακόστα θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή και ο Πασάς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι θα κάνει το 1-2.
Στο 68΄το σουτ του Στίνα μέσα από την περιοχή θα περάσει επάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκιόζη.
ΓΚΟΛ 1-3 για την ΑΕΛ ο Μωραΐτης με σουτ θα διαμορφώσει το τελικό 1-3 στο 93ο λεπτό.

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Κυριαζής): Καραγκιόζης, Κόλα (76′ Τσουμάνης), Β. Τουλίκας (64′ Μακρυδάκης), Κλιγγόπουλος, Μιγένγκα, Κατσαβάκης, Κριμιτζάς (69′ Γ. Τουλίκας), Κόκκορης (64′ Φωκαΐδης), Πανίδης, Κρυεμάδι, Νότας (76′ Τουκάν).

ΑΕΛ (Βοσνιάδης): Περντρέου, Τριμμάτης (86′ Γιόχανσον), Βαφέας, Στάμου, Κοσσονού (76′ Γ. Παπαδόπουλος), Μπαριέντος, Παναγιωτίδης (37′ Μούργος), Κ. Παπαγεωργίου, Πασάς (76′ Μωραΐτης), Στίνα, Κρητικός (46′ Ακόστα).