Με δύο γκολ του Μωραϊτη στην αρχή και στο τέλος του Α' ημιχρόνου (4' και 45+1' αντίστοιχα) και τον Πασά να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα στο 80' οι Θεσσαλοί επικράτησαν του Γηραιού 3-0 σε ματς για την 4η Αγωνιστική της Super League 2

Σπουδαία νίκη για την ΑΕΛ που μπροστά στο κοινό της επιβλήθηκε 3-0 του Ηρακλή με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μωραϊτη που σκόραρε δις στο ντεμπούτο του Θανάση Στάικου στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην «AEL FC Arena» για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση των δύο ομάδων ενώ στο ξεκίνημα αυτής κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για τους γηπεδούχους καθώς – μόλις – στο 4′ σε σέντρα που βγήκε από δεξιά από τον Μούργο, ο Μωραϊτης βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με κεφαλιά νίκησε τον Γιαννίκογλου για το 1-0.

Το…. σοκ για τους «κυανόλευκους» αποδείχθηκε σημαντικό καθώς χρειάστηκαν αρκετή ώρα οι φιλοξενούμενοι προκειμένου να συνέλθουν και να βγάλουν αντίδραση. Αυτήν ήρθε στο 18′ με δυνατό σουτ του Ντουκουρέ που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Περντρέου.

Με την πάροδο της ώρας οι ποδοσφαιριστές του κ. Στάικου ισορρόπησαν τον αγώνα και προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν – ουσιαστικά – απειλητικοί παρά μόνον στο 44′ με ευθύβολο σουτ του Χριστοδουλόπουλου σε αντίθεση με τους Θεσσαλούς που πρώτα στο 27′ με τον Πασά να γυρίζει στην περιοχή ο Παπασάββας απομάκρυνε σωτήρια και στο 41′ τον Παπαγεωργίου να πιάνει την κεφαλιά – σχεδόν – σε κενή εστία στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία!

Ωστόσο, στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν – και πάλι – η ώρα του Μωραϊτη, που με εκπληκτικό μακρινό σουτ «εκτέλεσε» τον Γιαννίκογλου στέλνοντας τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Η δεδομένη ανάγκη αντίδρασης για τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή τους έφερε στο δεύτερο ημίχρονο να μπαίνουν με ορμή αναζητώντας άμεσα τη μείωση του σκορ. Στο 53′ ο Τσιριγώτης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής δίχως όμως να καταφέρει να νικήσει τον Περντρέου.

Δεν πήρε πολύ στους «βυσσινί» να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, κλείνοντας εκ νέου τους διαδρομούς και μπλοκάροντας – κατά βάση – τη δημιουργική λειτουργία του αντιπάλου με πίεση πάνω στα χαφ, εξισορροπώντας την εικόνα της αναμέτρησης.

Τον επίλογο της αναμέτρησης υπέγραψε ο Πασάς, όταν σε αντεπίθεση τροφοδοτήθηκε από τον Πασά, έφυγε από αριστερά και με ωραίο διαγώνιο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 3-0 σκορπίζοντας ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο της ομάδας.

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Αλ. Βοσνιάδης): Περντρέου, Τριμμάτης, Στάμου, Κοσσονού, Βαφέας, Μπαριέντος, Παπαγεωργίου (70’ Ακόστα), Μούργος, Πασάς, Μωραΐτης (70’ Παναγιωτίδης), Οικονόμου.

Ηρακλής (Θ. Στάικος): Γιαννίκογλου, Κιβρακίδης (64’ Κούστα), Καλουτσικίδης, Τασουλής (45’ Κυνηγόπουλος), Παπασάββας, Χάμοντ, Ντουκουρέ, Χριστοδουλόπουλος (45’ Τσιντώνης), Τσιριγώτης, Αναστασίου, Διαμαντής.