Συγκινητικές στιγμές έζησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς κατά την παραμονή της ομάδας στο Έσεν πριν από το παιχνίδι με τη Σάλκε.

Συγκινητικές στιγμές έζησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς κατά την παραμονή της ομάδας στο Έσεν πριν από το παιχνίδι με τη Σάλκε.

Συγκεκριμένα, ο  Ολλανδός τεχνικός συναντήθηκε στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή με έναν παλιό στενό του συνεργάτη στη Σάλκε, τον θρυλικό Ρούντι Ασάουερ, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό.

Η ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ περιγράφει τη συνάντηση των δύο παλιών φίλων ως εξής:

«Μια συγκινητική ιστορία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο της αποστολής κατά την παραμονή της στο Έσσεν. Ανάμεσα στους πολλούς φίλους του Χουμπ Στέφενς που πέρασαν να του ευχηθούν καλή επιτυχία, ήταν και μια εμβληματική φυσιογνωμία της Σάλκε και του Γερμανικού ποδοσφαίρου.

Αν για τους οπαδούς της Σάλκε ο Στέφενς είναι ο προπονητής του αιώνα, ο Ρούντι Ασάουερ (περί ου ο λόγος) είναι ο μάνατζερ του αιώνα. Ο 69χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ και της Βέρντερ, προσέφερε για περίπου 20 χρόνια τις υπηρεσίες του στους Koningsblauen και ήταν αυτός που τους επανέφερε στο προσκήνιο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μετά από πολλά χρόνια μετριότητας. Επίσης ήταν αυτός που εμπιστεύτηκε το προπονητικό ταλέντο του Στέφενς, φέρνοντας τον από την Ρόντα και παραδίδοντάς του τα κλειδιά του απαιτητικόυ συλλόγου,

Ο Ασάουερ εργάστηκε στη Σάλκε από το 1981 ως το 1986 (αρχικά για 3 ματς ως προπονητής και στη συνέχεια ως γενικός διευθυντής) και από το 1993 ως το 2006. Με τον Χουμπ Στέφενς πανηγύρισαν μαζί το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ του 1997 και τα Κύπελλα 2001 και 2002, ενώ έχασαν το πρωτάθλημα του 2002 στις καθυστερήσεις, καθώς η Μπάγερν ισοφάρισε το Αμβούργο στο 94ο λεπτό και πήρε έτσι τον τίτλο, που θα ήταν ο πρώτος για την Σάλκε μετά το 1958!

Ήταν εκείνος που σχεδίασε και “έτρεξε” το πρότζεκτ του Veltins Arena, του γηπέδου το οποίο στεγάζει πλέον την αναγεννημένη Σάλκε και αποτέλεσε το έναυσμα της αλλαγής επιπέδου της ομάδας.

Στις 31 Ιανουαρίου του 2012 ο Ασάουερ ανακοίνωσε ότι πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και προκάλεσε τη συγκίνηση των φίλων του ποδοσφαίρου. Πλέον οι εμφανίσεις του, που ήταν συχνές στη Γερμανική τηλεόραση και τα γήπεδα, έχουν εξαλειφθεί. Η ασθένεια τον έχει κάνει να χάσει τη μνήμη του, όμως οι άνθρωποι που τον συνόδεψαν στην επίσκεψη στον Στέφενς ισχυρίζονται ότι η παρέα του Ολλανδού προπονητή του φέρνει μνήμες από τις μεγάλες τους στιγμές, από εκείνες που ανάγκασαν τους ανθρώπους της Σάλκε να τους “χωρέσουν” μαζί σ? ένα γιγαντιαίο πανό στην είσοδο του γηπέδου.

Η συνάντηση των δυο τους διήρκεσε περίπου 2 ώρες και ο Ρούντι Ασάουερ δεν σταμάτησε να προκαλεί πηγαία τον σεβασμό, με την ευγενική του φυσιογνωμία και το χαρακτηριστικό πούρο στο στόμα…».

Στο παρακάτω φωτογραφικό στιγμιότυπο, οι Στέφενς και Ασάουερ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τη Σάλκε το 1997: