Ο Γενς Κέλερ τόνισε ότι ένας πιθανός αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα έχει καθόλου καλές συνέπειες για τη Σάλκε.

Ο Γενς Κέλερ τόνισε ότι ένας πιθανός αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα έχει καθόλου καλές συνέπειες για τη Σάλκε. Ο προπονητής των Γερμανών στάθηκε στη διαφορά της συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ απ’ ότι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τόσο όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη, όσο και στο επίπεδο των δύο θεσμών.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πόσο θα επηρεάσει τη Σάλκε η άδεια Τούμπα:
“Δεν είναι κάτι συνηθισμένο να παίζουμε μπροστά σε 100 άτομα, όταν σε μία προπόνηση έχει περισσότερους θεατές. Η ομάδα θα προσπαθήσει να απομονώσει εντελώς αυτόν τον παράγοντα και να συγκεντρωθεί στο στόχο της στα 90 λεπτά παιχνιδιού”.

Για το αν μίλησε στους παίκτες για το παιχνίδι:
“Υπήρχαν ομιλίες και στην ομάδα αλλά και στους παίκτες για την καλύτερη προετοιμασία για αυτό το παιχνίδι”.

Για τους τραυματίες:
“Αυτοί οι παίκτες είναι μαζί μας, έχουν κάνει προπόνηση και θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή ποιοι θα παίξουν”.

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ και αν περιμένει κάτι διαφορετικό στη ρεβάνς από τον Στέφενς:
“Σίγουρα περιμένω κάτι διαφορετικό όταν λείπουν τρεις βασικοί παίκτες. Δεν περιμένω όμως εκπλήξεις, γιατί ξέρω τον ΠΑΟΚ και τους παίκτες του. Ολα τα άλλα θα τα δούμε αύριο στο παιχνίδι. Δε μπορώ να το ξέρω αν δε θέλει να περάσει στους ομίλους, αν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Στέφενς για τη Σάλκε που πρέπει και τον ΠΑΟΚ που θέλει. Η Σάλκε έχει δουλέψει πολύ για να βρεθεί σε αυτό το σημείο. Δεν είμαστε στο ιδανικό σημείο, αλλά δεν ξεχνάω ότι πέρσι είχαμε αποκλειστεί στο σπίτι μας, μετά από το 1-1 εκτός έδρας με τη Γαλατασαράι”.

Για τη σημασία που έχει για τη Σάλκε η πρόκριση στους ομίλους:
“Έτσι και αλλιώς πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι η πίεση είναι μεγάλη. Η διάθεση και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο, αλλά η πίεση είναι δεδομένη”.

Για το τι θα σημαίνει για τη Σάλκε μία πρόκριση ή ένας αποκλεισμός:
“Το να περάσει η ομάδα θα είχε τρομερά πλεονεκτήματα. Οχι μόνο οικονομικά, αλλά και πέρα από αυτά, για την ίδια την ομάδα. Θα ήταν μία πρόκληση για τους παίκτες να αναμετρηθούν με τους καλύτερους της Ευρώπης και μια ευκαιρία ανάπτυξης των ίδιων των παικτών. Ενας αποκλεισμός θα σήμαινε ότι τα οικονομικά οφέλη δε θα ήταν τα ίδια, γιατί στο Γιουροπα Λιγκ τα οφέλη είναι περιορισμένα σε σχέση με το Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τις πιθανότητες και αν είναι 50-50:
“Το ίδιο προβλέπω και εγώ. Και οι δύο έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν ένα επιτυχημένο παιχνίδι, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε νικητές στο σπίτι”.

Τζόουνς: “Θέλουμε να πάμε στους ομίλους”

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας του Γκελζενκίρχεν, Ζερμέν Τζόουνς, είπε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θέλουν να δώσουν και πάλι το “παρών” στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν υποτίμησαν τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι:
“Δε θεωρώ ότι τον υποτιμήσαμε, αλλά κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο δε μπορέσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Δε μπορέσαμε να συνεχίσουμε με την ίδια απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο”.

Για τη διάθεση στην ομάδα:
“Όλοι ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Ξέρουμε ότι παίζουμε για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι πρέπει για να πετύχουμε το στόχο μας. Ολοι θέλουμε να πάμε στους ομίλους”.

Για το άδειο γήπεδο:
“Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Η ομάδα έχει προετοιμαστεί για το παιχνίδι και αυτό που δίνουμε έμφαση είναι ότι ξέρουμε για τι παίζουμε. Και για αυτό θα προσπαθήσουμε”.

Για το αν έχει ξαναπαίξει κεκλεισμένων των θυρών:
“Προσωπικά δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Μπορεί να πει κανείς ότι είναι πλεονέκτημα για εμάς, επειδή ο ΠΑΟΚ θα περίμενε τους οπαδούς στο πλευρό του”.