Τέλος στις…θυσίες ζώων της Σαχτιόρ βάζει η ΟΥΕΦΑ

Η ΟΥΕΦΑ απειλεί με τιμωρία τη Σαχτιόρ Καραγκάντι αν συνεχίσει την πρακτική θυσίας ζώων πριν από τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια!

Η ΟΥΕΦΑ απειλεί με τιμωρία τη Σαχτιόρ Καραγκάντι αν συνεχίσει την πρακτική θυσίας ζώων πριν από τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια!

Οι πρωταθλητές Καζακστάν προκάλεσαν την οργή οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων όπως η PETA πριν από το πρώτο παιχνίδι με τη Σέλτικ για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, λόγω τελετουργικής σφαγής ενός προβάτου μία μέρα πριν από το παιχνίδι!

Οι ιθύνοντες της Σαχτιόρ ζήτησαν από την ΟΥΕΦΑ την άδεια να επαναλάβουν την πρακτική αυτή και πριν από την αποψινή ρεβάνς, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία όχι μόνο να το απαγορεύει, αλλά να απειλεί με κυρώσεις τον σύλλογο αν ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ Τζιόρτζιο Μαρκέτι, σε επιστολή του προς τον εκτελεστικό διευθυντή της Σαχτιόρ Γερντέν Καλίνιν ξεκαθαρίζει: «Ενημερωθήκαμε ότι πριν από το παιχνίδι με τη Σέλτικ στις 20 Αυγούστου 2013 έλαβε χώρα σφαγή ζώου.

Παρ’ όλο που τέτοιες πρακτικές μπορεί να είναι ριζωμένες στην τοπική κουλτούρα, δεν έχουν καμία θέση μέσα ή γύρω από ένα αθλητικό γήπεδο ή γεγονός.

Έτσι θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η σφαγή ζώων στον αγωνιστικό χώρο ή το γήπεδο  πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από παιχνίδι για διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν θα γίνει ανεκτή.

Σε περίπτωση που ξανασυμβεί, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πλήρη έρευνα από το πειθαρχικό μας σώμα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.