6ος όμιλος: Πήρε μπροστά με “Λέβα” (video)

Η Ντόρτμουντ επικράτησε εύκολα με 3-0 της Μαρσέιγ και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη και τους "παρθενικούς" της βαθμούς στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος άνοιξε και έκλεισε το σκορ στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ".

Η Ντόρτμουντ επικράτησε εύκολα με 3-0 της Μαρσέιγ και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη και τους “παρθενικούς” της βαθμούς στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος άνοιξε και έκλεισε το σκορ στο “Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ”.

Πριν δύο χρόνια, επίσης στη φάση των ομίλων, η Μπορούσια είχε πάρει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στην Ολιμπίκ, αλλά κατάφερε να χάσει με 3-2. Αυτή τη φορά, ωστόσο, οι Γερμανοί φρόντισαν να μη δώσουν κανένα δικαίωμα στην αντίπαλό τους.

Ο Λεβαντόφσκι έβαλε την Ντόρτμουντ στη θέση του οδηγού στο 19′ και θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά τη μία φορά είδε τον Μανταντά να του λέει εντυπωσιακά “όχι” και την άλλη σούταρε άουτ ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή. Το γκολ του Ρόις, όμως, στο 52′ “σφράγισε” την κατάκτηση των τριών βαθμών για τους γηπεδούχους και έδιωξε το άγχος από τη Βεστφαλία.

Η Μαρσέιγ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και αποδέχθηκε τη μοίρα της πολύ νωρίτερα από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Λεβαντόφσκι, πάντως, είχε… όρεξη και στο 80′ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η Ντόρτμουντ πήγε στους 3 βαθμούς αφήνοντας πίσω της την ήττα από τη Νάπολι, ενώ οι Γάλλοι έμειναν χωρίς πόντο στον 6ο όμιλο μετά από δύο αγωνιστικές στη διοργάνωση. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε σαν αλλαγή, περνώντας στη θέση του Μκιταριάν στα τελευταία λεπτά του ματς.

Ντόρτμουντ: Λάνγκερακ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Ντουρμ, Σαχίν, Μπέντερ, Μκιταριάν (88′ Παπασταθόπουλος), Ρόις (82′ Χόφμαν), Γκρόσκροϊτς, Ομπαμεγιάνγκ (71′ Μπλαζικόφσκι), Λεβαντόφσκι

Μαρσέιγ: Μανταντά, Φανί, Ν’ Κουλού, Λούκας Μέντες, Μεντί, Βαλμπουενά (81′ Τζ. Αγιού), Ρομάο, Ιμπουλά, Παγιέ (73′ Λεμινά), Α. Αγιού, Κελιφά (81′ Τοβέν)

Διοργάνωση: Τσάμπιονς Λιγκ
Αγωνιστική:
Όμιλος: 6ος
Γήπεδο: “Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.