Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε, με 1-0, της Σοσιεδάδ στο «Ολντ Τράφορντ» για την τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας τους επτά βαθμούς με το πιο γρήγορο τέρμα στη φετινή διοργάνωση.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε, με 1-0, της Σοσιεδάδ στο «Ολντ Τράφορντ» για την τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας τους επτά βαθμούς με το πιο γρήγορο τέρμα στη φετινή διοργάνωση.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες έπαιξε ξανά με τη φωτιά, αλλά απέναντι στη Σοσιεδάδα δεν το πλήρωσε. Κατέκτησε τη νίκη, με 1-0, και μετά από τρεις αγωνιστικές είναι πρώτη στον πρώτο όμιλο με επτά βαθμούς έναντι έξι της Λεβερκούζεν, τεσσάρων της Σαχτάρ Ντόνετσκ και μηδέν της Ρεάλ Σοσιεδάδ που είχε τις ευκαιρίες για να κάνει τη ζημιά στο αγγλικό κλαμπ.

Η Γιουνάιτεντ σκόραρε μετά από 69 δευτερόλεπτα, με τους Ισπανούς, στο «Ολντ Τράφορντ» διαμορφώνοντας αυτόματα το τελικό 1-0. Το αυτογκόλ του Ινίγκο Μαρτίνεζ είναι το γρηγορότερο τέρμα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, γκολ που το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον η Μάντσεστερ και πήρε, τελικά, το πολύτιμο «τρίποντο».

Οι φιλοξενούμενοι του κόουτς Αρασάτε στερήθηκαν εμπειρίας για να διεκδικήσουν έστω τον ένα βαθμό της ισοπαλίας κάτι που κρίνεται απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ράιαν Γκιγκς σημείωσε την 135η εμφάνισή του στο Τσάμπιονς Λιγκ τη στιγμή που η ενδεκάδα των Βάσκων είχε συνολικά 35!

Στην πρώτη της ευκαιρία η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ: Το σουτ του Ουέιν Ρούνι χτύπησε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων, στην αναπήδηση της μπάλας, όμως, αυτή χτύπησε στον Μαρτίνεζ κι έτσι έγινε το 1-0. Ο Άγγλος επιθετικός ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, έχοντας πέντε σουτ από τα επτά συνολικά των «κόκκινων διαβόλων» στο διάστημα αυτό. Φανέλα βασικού πήρε ο Καγκάβα, που έκανε παιχνίδι για τη Μάντσεστερ και λίγο έλειψε να στρώσει γκολ στον Χερνάντες, όμως ο Μεξικανός δεν ήταν εύστοχος για το 2-0.

Ο «Τσιτσαρίτο» είχε δοκάρι στο 21΄, ενώ στα δοκάρια απάντησε η Σοσιεδάδ στο 45΄ με την εκτέλεση φάουλ του Γκρίεζμαν να προσκρούει στο δοκάρι του Ντε Χέα. Τα δοκάρια είχαν την τιμητική τους και στο δεύτερο ημίχρονο, μια και πρώτα οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον ντε λα Μπέλα στο 57΄ και τον Βαλέντσια ν΄ απαντά στην ατυχία των Βάσκων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Ράφαελ (58΄ Σμόλινγκ), Τζόουνς, Έβανς, Εβρά, Βαλέντσια, Κάρικ, Γκιγκς, Καγκάβα, Χερνάντες (79΄ Άσλι Γιανγκ), Ρούνι.
Σοσιεδάδ (Γιαγκόμπα Αρασάτε): Μπράβο, Μαρτίνεζ, Γκονζάλεζ, ντε λα Μπέλα, Βέλα, Θουρουτούθα (74΄ Αγκιρέτσε), Μπεργκάρα, Πριέτο (67΄ Πάρντο), Γκρίεζμαν, Σεφέροβιτς (74΄ Κάστρο).