8ος όμιλος: Η Γλασκώβη της πρόκρισης (video)

Το άνετο 3-0 της Μίλαν στη Γλασκώβη κόντρα στη Σέλτικ, έφερε τους Μιλανέζους πολύ κοντά στην πρόκρισή τους στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός Ευρώπης οι Σκωτσέζοι.

Το άνετο 3-0 της Μίλαν στη Γλασκώβη κόντρα στη Σέλτικ, έφερε τους Μιλανέζους πολύ κοντά στην πρόκρισή τους στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός Ευρώπης οι Σκωτσέζοι.

Κακά, Ζαπάτα και Μπαλοτέλι φρόντισαν για το διπλό, με τη Μίλαν να εκμεταλλεύεται καλύτερα τις ευκαιρίες της σε αντίθεση με τους Κέλτες, για τους οποίους αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο ο Γιώργος Σαμαράς.

Οι Ιταλοί ήταν πολύ καλύτεροι από το ξεκίνημα και φρόντισαν να το αποδείξουν στο 13′ με τον Κακά. Ο Μπίρσα εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, με τον Βραζιλιάνο να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά για το 0-1, ανεβαίνοντας παράλληλα στην πρώτη θέση των βραζιλιάνων σκόρερς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Σέλτικ ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και είχε την πιο σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Φαν Ντάικ με το «καλησπέρα» στην επανάληψη. Παρόλα αυτά ο Ολλανδός, αν και βρέθηκε φάτσα με τον Αμπιάτι, δεν μπόρεσε να τον νικήσει από τα τρία μέτρα με το σουτ που έπιασε στην κίνηση, με το νόμο του ποδοσφαίρου να εφαρμόζεται λίγο αργότερα.

Στο 49΄ο Μπίρσα εκτέλεσε νέο κόρνερ, ο Νοτσερίνο έκανε το σουτ προς την εστία με τον Ζαπάτα να σπρώχνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή, όντας ξεχασμένος από την άμυνα της Σέλτικ για το 0-2.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε επιστροφή για τους Σκωτσέζους. Αφού ανέβηκαν αρκετά στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να ψάξουν το γκολ, ο Μπαλοτέλι βρήκε την ευκαιρία υποδεχόμενος μπαλιά του Μοντολίβο πίσω απ’ τη σέντρα, να βγει απέναντι από τον Φόρστερ και να μη λαθέψει στο 60′ για το 0-3.

Η Μίλαν έφτασε πλέον τους 8 βαθμούς, έναν παραπάνω από τον Άγιαξ, τον οποίο υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» και θέλει απλά να μην χάσει.

Στους 3 βαθμούς έμεινε η Σέλτικ, που αποχαιρέτησε για φέτος την Ευρώπη.

Οι συνθέσεις:

Σέλτικ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Λούστινγκ, Αμπρόζε, Φαν Ντάικ, Ιζαγκίρε, Μπουρίχτερ, Μάλγκριου, Σαμαράς, Κόμονς (65΄ Στόουκς), Φόρεστ (80΄ Ρόγκιτς), Καγιάλ (30΄ Λέντλι)

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε (48΄ Νοτσερίνο), Ζαπάτα, Μπονέρα, Εμάνουελσον, Μοντολίβο, Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Πόλι, Μπίρσα (72΄ Κονστάντ), Κακά (80΄ Ρομπόνιο), Μπαλοτέλι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.