Αυτό που έχει δημιουργήσει ο Γιοβάνοβιτς στην Κύπρο είναι άξιο θαυμασμού. Ο ΑΠΟΕΛ παίζοντας ως μεγάλη ομάδα, κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη τις φετινές υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανατρέποντας το εις βάρος του 0-1 στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο τελικό 2-1.

Αυτό που έχει δημιουργήσει ο Γιοβάνοβιτς στην Κύπρο είναι άξιο θαυμασμού. Ο ΑΠΟΕΛ παίζοντας ως μεγάλη ομάδα, κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη τις φετινές υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανατρέποντας το εις βάρος του 0-1 στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο τελικό 2-1. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Μαντούκα, Αϊλτον.
 
Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά καμία από αυτές δε μετουσιώθηκε σε γκολ. Οι πρώτες δύο καλές στιγμές για τον ΑΠΟΕΛ ήρθαν από τον Μαντούκα στο 4ο και το 9ο λεπτό, με τον Βιάτσεσλαβ Μαλαφέεφ της Ζενίτ να μπλοκάρει την μπάλα και στις δύο περιπτώσεις.
 
Στο 25′ ο Μαντούκα πέρασε την μπάλα στον Αϊλτον, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Ρώσο τερματοφύλακα, χωρίς να καταφέρει να τον νικήσει, ενώ απειλητικός έγινε σε αρκετές περιπτώσεις και ο Τρικόφσκι για τους Κύπριους. Η Ζενίτ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 33′, αλλά ο Κέρζακοφ δεν κατάφερε να νικήσει τον Χιώτη, ενώ δύο φορές βρέθηκε σε θέση βολής και ο Ρόμαν Σιρόκοφ.
 
Αυτό που δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο, επιτεύχθηκε στο δεύτερο. Η Ζενίτ προηγήθηκε στο 63ο λεπτό με τον Κονσταντίν Ζιριάνοφ, για να γίνει στη συνέχεια η ανατροπή από τον ΑΠΟΕΛ. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από τον Γκουστάβο Μαντούκα στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αϊλτον διπλασίασε τα τέρματα της κυπριακής ομάδας και ολοκλήρωσε το θρίαμβο του δημιουργήματος του Γιοβάνοβιτς.
 
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Νούνο Μοράις, Μποναβεντούρα, Μαρσίνιο (64′ Γιάχιτς), Χέλιο Πίντο, Μαντούκα (89′ Αλεξάνδρου), Πουρσαϊτίδης (74′ Σολωμού), Αϊλτον, Τρικόφσκι.
 
Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λομπάερτς, Ντενίσοφ, Σιρόκοφ (75′ Φαϊζούλιν), Ντάνι, Κέρζακοφ, Ζιριάνοφ (80′ Λάζοβιτς), Χουμπότσαν (89′ Μπουκάροφ).