Αντβέρπ-ΑΕΚ 1-0: Έχασε ευκαιρίες, ηττήθηκε, αλλά μπορεί την πρόκριση (highlights)

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-0 στο Μποσουίγ από την Αντβέρπ των δέκα παικτών, αλλά η πρόκριση μπορεί να έρθει στη Νέα Φιλαδέλφεια για τους "κιτρινόμαυρους". Αγωνία για Λιβάι Γκαρσία.

H AEK ηταν ανώτερη της Αντβέρπ, αλλά ηττήθηκε 1-0 με γκολ του Γιάνσεν στο 16ο λεπτό για τον πρώτο αγώνα των playoffs του Champions League, ομως η πρόκριση είναι στα πόδια των “κιτρινόμαυρων” που μπορούν να πανηγυρίσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πολλές σημαντικές ευκαιρίες για την Ένωση που από το 50′ έπαιζε με παίκτη παραπάνω, αλλά αυτό περισσότερο την δυσκόλεψε παρά την βοήθησε, καθως η βελγική ομάδα ταμπουρώθηκε και το μόνο που έκανε ήταν να διώχνει τη μπάλα για να κρατήσει το προβάδισμα στο σκορ.

Απώλεια για την ΑΕΚ ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία που αποχώρησε στο 36ο λεπτό με μυϊκό τραυματισμό.

Τα πλάνα των προπονητών

Με αρκετές αλλαγές οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Αντβέρπ, με τη μία εξ αυτών να είναι αναγκαστική καθώς έμεινε εκτός ενδεκάδας ο Στάνκοβιτς λόγω ενοχλήσεων και έτσι τη θέση του πήρε ο Αθανασιάδης. Δείτε πως ξεκίνησαν οι δύο προπονητές.

H AEK όπως παρατάχθηκε στο Μποσουίγ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Δέχθηκε γκολ, έχασε ευκαρίες και Γκαρσία

Η Αντβέρπ ήταν η πρώτη ομάδα που απείλησε καθώς μετά από δύο λεπτά και από γύρισμα του Μπαλικβισά, ο Πινέδα έβαλε το πόδι του και κόντραρε το σουτ του Εκέλενκαμπ για να μπλοκάρει ο Αθανασιάδης, ενώ στο 11′ χάθηκε η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα και ήταν για την ΑΕΚ, όταν από τη σέντρα του Άμραμπατ, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά και ο Μπιτέ μπλόκαρε.

Αφού η ΑΕΚ δεν σκόραρε, το έκανε η Αντβέρπ στο 16′, όταν ο Φερμέερεν έκανε ωραία πάσα στα αριστερά, ο Χατζισαφί είχε βγει να μαρκάρει τον νεαρό Βέλγο και ο Γιάνσεν από πλάγια θέση με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Ο Γιάνσεν τη στιγμή της εκτέλεσης για το 1-0. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ΑΕΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 23′. Ο Άμραμπατ έβγαλε ωραία σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία από το ύψος του πέναλτι έφυγε πάνω από την εστία του Μπιτέ, ενώ πέντε λεπτά μετά από τη βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι, ο Γκαρσία υποδέχθηκε ωραία τη μπάλα, σούταρε, αλλά ο Αλντερβάιρελντ με τρομερή προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έχασε μία ακόμα ευκαιρία με το σουτ που έκανε από δύσκολη θέση, να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στη συγκεκριμένη φάση ο 25χρονος επιθετικός τραυματίστηκε και στο 36′ πέρασε στη θέση του ο Πόνσε.

Στο 40′ επικίνδυνο γύρισμα του Γιάνσεν, ο οποίος είδε τη μπάλα να περνάει απ’ όλους με τον Ντε Λατ να κάνει το μακρινό σουτ και τον Μουκουντί να διώχνει με το κεφάλι, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για την Ένωση: ωραία πάσα του Τσούμπερ, ο Γκατσίνοβιτς άφησε στον Πινέδα που σούταρε από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Ανησυχία για την κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Με δέκα οι Βέλγοι, δεν μπόρεσε την ισοφάριση η ΑΕΚ

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως και το πρώτο με ευκαιρία για την ΑΕΚ, καθώς μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας στο 48′, ο Χατζισαφί σούταρε από πλάγια θέση με τον Μπιτέ να διώχνει με δυσκολία, ενώ δύο λεπτά μετά, από λάθος πάσα του Κουλιμπαλί, ο Γκατσίνοβιτς κέρδισε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Μπατάιγ πήγε πολύ άσχημα στον αστράγαλο του Σέρβου με τον Λετεσιέ να του βγάζει απευθείας κόκκινη.

Η αποβολή του Μπατάιγ έδωσε την κατοχή της μπάλας στην ΑΕΚ, όμως το 5-3-1 του Φαν Μπόμελ περιόρισε τους χώρους για την Ένωση που απείλησε ξανά στο 78′ με το σουτ του Μάνταλου να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Μπιτέ.

Η Αντβέρπ δεν είχε τρόπο να απελήσει και το μόνο που έκανε ήταν να διώχνει τη μπάλα. Από ένα τέτοιο διώξιμο του Κουλιμπαλί, λίγο έλειψε ο αμυντικός των Βέλγων να σκοράρει, καθώς βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη σε μια περίεργη φάση, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 88′, όταν από τη σέντρα του Άμραμπατ, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά με τον Μπιτέ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Τελευταία φάση του αγώνα για την Ένωση στο 94′ με τον Άμραμπατ να κάνει το γέμισμα, αλλά τον Μουκουντί να βρίσκει με υπερένταση τη μπάλα και να την στέλνει άουτ.

Οι συνθέσεις:

Αντβέρπ: Μπιτέ, Ντε Λατ, Μπαλικβισά, Οντρέικα (56′ Βαν Ντεν Μπος), Γιάνσεν (70′ Μούγια), Αλντερβάιρελντ, Εκέλενκαμπ (56′ Βάινς), Μπατάιγ, Κεϊτά, Κουλιμπαλί, Φερμέερεν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (67′ Αραούχο), Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (67′ Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67′ Μάνταλος), Γκαρσία (36′ Πόνσε).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.