Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ Ντ. 2-1: Η σειρά του Φερμίν (highlights)

Πρώτα ήταν ο Γιαμάλ. Μετά η βραδιά του Γκίου. Απόψε ήταν η σειρά του Φερμίν Λόπεθ. Ο νεαρός χαφ ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη με 2-1 απέναντι στην Σαχτάρ. Η Μπαρτσελόνα έκανε το 3 στα 3 στον όγδοο όμιλο. Νικη ζέσταμα ενόψει Ρεάλ Μαδρίτης.

Όργια του Φερμίν

Δύο πυλώνες δημιουργίας για την Μπαρσελόνα. Ο Ίλκαϊ Γκιουντογκάν και ο Λαμίν Γιαμάλ, ένας παίκτης σε όλες τις φάσεις ο Φερμίν Λόπεθ.

Ο Γκιουντογκάν έβρισκε με τις μεταβιβάσεις του παίκτες σε καίριες θέσεις, όπως και στην φάση του γκολ. Στο 28ο λεπτό ο Γερμανός έβγαλε μόνο του στην περιοχή τον Φερμίν, αυτός σούταρε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Φεράν Τόρες έκανε το 1-0.

Ο νεαρός Γιαμάλ προκαλούσε τρόμο με τις προσποιήσεις και τις ντρίμπλες του. Έβγαλε σε θέση για γκολ τον Κανσέλο (25′) αλλά μπλόκαρε ο Ριζνικ. Απείλησε μόνος του αλλά το σουτ έφυγε άουτ στο 32ο λεπτό.

Ο Φερμίν σκόραρε το δικό του, φοβερό γκολ με μια σουτάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 36ο λεπτό. ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ και έγινε ο πέμπτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα ο οποίος σκοράρει στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα στο Champions League.

Άγγιξε και δεύτερο γκολ το 40ο λεπτό αλλά πετάχτηκε από το πουθενά ο Στεπανένκο και τον σταμάτησε.

To Κλάσικο έφερε το άγχος

Με το Κλάσικο να έρχεται η Μπαρτσελόνα δεν έτρεξε πολύ το ματς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά είχε τον έλεγχο. Είχε φάσεις που σταμάτησε εύκολα ο Ρίζνικ και ένα γκολ που δεν μέτρησε στο 60ο λεπτό με τον Φεράν Τόρες.

Ξαφνικά το γήπεδο ξύπνησε γιατί η Σαχτάρ μείωσε με τον Σουντακόβ ο οποίος εκτέλεσε τον Τερ Στέγκεν μετά από ωραία ασίστ του Αζαρόβ (63′) και η Μπάρτσα έπρεπε να τρέξει.

Είχε δοκάρι με τον Φερμίν Λόπεθ στο 69ο λεπτό ενώ ο νεαρός σκόραρε ξανά με κεφαλιά στο 70ο λεπτό αλλά για εκατοστά το γκολ δεν μέτρησε ως όφσαϊντ.

Η Σαχτάρ βρήκε μια ευκαιρία με τον Ζουμπκόβ στο 79ο λεπτό αλλά επενέβη ο Αραούχο εντυπωσιακά για να μην απειληθεί η εστία των μπλαουγκράνα.

Το φινάλε βρήκε τους Ουκρανούς να ρισκάρουν τα πάντα για την ισοφάριση και φυσικά να αφήνουν χώρους στην άμυνα. Ως το τέλος πάντως δεν άλλαξε κάτι και η Μπαρτσελόνα έκανε το τρία στα τρία στον όμιλο και είναι πλέον μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν – Κανσέλο, Αραούχο, Μαρτίνεθ (82′ Κρίστενσεν), Αλόνσο (70′ Μπαλντέ) – Ρομέου, Φερμίν Λόπεθ (82′ Κασάδο), Γκιουντογκάν – Γιαμάλ, Φέλιξ (75′ Γκίου), Φεράν Τόρες

Σαχτάρ Ντ.: Ρίζνικ – Κονόπλια, Μποντάρ, Ματβιγένκα, Αζαρόβ – Στεπανένκο (90+ Εγκινάλδο), Μπονταρένκο, Σουντακόβ – Ζουμπκόβ, Κρίσκιβ (63′ Νεβέρτον), Σικάν (70′ Κέλσι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.