Το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της Παρί Σεν Ζερμέν στο ματς με τη Νιούκαστλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, προκάλεσε συζητήσεις.

Οι Παριζιάνοι ισοφάρισαν 1-1 στο 90+8′, με τον Εμπαπέ να ευστοχεί από τη «βούλα», μετά από πέναλτι που δόθηκε από τον Πολωνό διαιτητή, Σίμον Μαρτσίνιακ, για χέρι του Τίνο Λιβραμέντο μέσα στην περιοχή. Η μπάλα βρήκε το χέρι του παίκτη της Νιούκαστλ, αφού πρώτα χτύπησε στο σώμα του.

Ο Μαρτσίνιακ, οδηγήθηκε στη θέαση του replay της φάσης από τον VAR, τον συμπατριώτη του, Τόμας Κβιατκόβσκι και στη συνέχεια έδειξε την «άσπρη βούλα». Ο Κβιατκόβσκι, αντικαταστάθηκε από την UEFA, για το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τη Ζάλτσμπουργκ, δείγμα της στάσης της διοργανώτριας για την απόφαση.

Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάου, τόνισε σχετικά:

«Nιώθουμε αδικημένοι, σίγουρα δεν ήταν πέναλτι. Ξέρουμε πως όταν η μπάλα χτυπάει άλλο μέρος του σώματος και το χέρι από κοντά, δεν είναι παράβαση. Δε νιώθω τίποτα, όμως είμαι χαρούμενος που οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα».

Πιο…έξαλλες ήταν οι αντιδράσεις μερίδας του αγγλικού Τύπου, με την Daily Star να κάνει λογοπαίγνιο με «κλέφτες Γάλλους»!