Το «5Χ5» έκαναν οι Μερένχες που επιβλήθηκαν δύσκολα των Παρτενοπέι σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και καπάρωσαν την πρωτιά στο Group C.

Ασταμάτητη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, που συνεχίζει με το απόλυτο στη διοργάνωση μετά και το 4-2 επί της Νάπολι.

Οι Μερένχες είχαν σε μία ακόμη εξαιρετική βραδιά τον Τζουντ Μπέλινγχαμ με γκολ (22′) και ασίστ, ενώ είδαν και τον 19χρονο Παζ (75′) να σκοράρει στο ματς ερχόμενος από τον πάγκο. Το ίδιο συνέβη και με τον πολύπειρο Χοσέλου (90+4′) που έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.

Ενδιάμεσα ο Ροντρίγκο (11′) είχε ισοφαρίσει το τέρμα του Σιμεόνε (10′) στο δεκάλεπτο, ενώ ο Ανγκισά (47′) είχε φέρει ξανά το ματς στα ίσα.

Έτσι η «βασίλισσα» πήρε και τυπικά την πρώτη θέση του ομίλου, με το δεύτερο εισιτήριο να παίζεται την τελευταία στροφή ανάμεσα σε Νάπολι και Μπράγκα, με τους Παρτενοπέι πάντως να παίζουν για δύο αποτελέσματα…

Ανατροπή με Ροντρίγκο και Μπέλινγχαμ

Με το… δεξί μπήκε στο παιχνίδι η Νάπολι, η οποία στην πρώτη φάση άνοιξε το σκορ! Συγκεκριμένα στο 10’ ο Σιμεόνε βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή και με πλασέ στην κίνηση νίκησε… οριακά τον Λούνιν για το 1-0 της ομάδας του.

Όμως η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε άμεση αντίδραση και στο επόμενο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα! Ο Ροντρίγκο τελείωσε εξαιρετικά τη φάση των γηπεδούχων για το 1-1.

Οι Μερένχες πατούσαν καλύτερα ύστερα από αυτό το γκολ και εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους με δεύτερο τέρμα. Ο… συνήθης ύποπτος, Μπέλινγχαμ, μπήκε με κάθετη κίνηση στην περιοχή και από τη σέντρα του Αλάμπα έγραψε το 2-1!

Μάλιστα με αυτό έφτασε τα 10 στο Champions League, όντας ο τρίτος νεότερος που τα καταφέρνει σε ηλικία 20 χρόνων και 153 ημερών. Μικρότεροι από εκείνον που πέτυχαν το ίδιο ορόσημο ήταν ο Χάαλαντ (19 χρόνων και 212 ημερών) και ο κάτοχος του ρεκόρ, Κιλιάν Εμπαπέ (18 χρόνων και 350 ημερών).

«Καθάρισε» ο Παζ, σκόραρε και ο Χοσέλου!

Γκολ από τα… αποδυτήρια βρήκε η Νάπολι στο δεύτερο 45λεπτο, μιας και ο Ανγκισά στο 47’ σκόραρε το 2-2 με διαγώνιο σουτ. Ευθύνη στο τέρμα είχε η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης που αδράνησε χαρακτηριστικά…

Ο ρυθμός έπεφτε όσο περνούσε η ώρα στο «Μπερναμπέου», με τους Ιταλούς να είναι ευχαριστημένοι και από την ισοπαλία. Το ίδιο φυσικά και οι Ισπανοί, που με αυτό το αποτέλεσμα καπάρωναν την πρωτιά του ομίλου.

Αλλά…

Στο 77’ ο Ρούντιγκερ έφτασε κοντά στο 3-2 για τη «βασίλισσα», όμως ο Μερέτ του είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο! Στο επόμενο δίλεπτο ο Χοσέλου έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Πρώτα το ψαλιδάκι του και μετά το εξ επαφής του τελείωμα πέρασαν άουτ…

Και…

Η πίεση της Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 75’ για τρίτο γκολ ανταμείφθηκε με τον 19χρονο Παζ να σκοράρει το πρώτο του στο Champions League. Και στο 90+4′ ο Χοσέλου εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη πάσα του Μπέλινγχαμ και διαμόρφωσε το τελικό 4-2!

Η ταυτότητα του ματς:

5η αγωνιστική Champions League

Group C

Γήπεδο: «Estadio Santiago Bernabéu»

Διαιτητής: Λετεσιέ

Σκόρερ: 11’ Ροντρίγκο, 22’ Μπέλινγχαμ, 84’ Παζ, 90+4′ Χοσέλου – 10’ Σιμεόνε, 47’ Ανγκισά

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Μεντί (87’ Νάτσο), Βαλβέρδε, Κρόος, Μπέλινγχαμ, Θεμπάγιος (57’ Χοσέλου), Ροντρίγκο (87’ Βάζκεθ), Μπραχίμ Ντίαθ (65’ Παζ)

ΝΑΠΟΛΙ (Ματσάρι): Μερέτ, Ζουάν Ζεσούς (87’ Ζανόλι), Νέιθαν, Ραχμάνι, Ντι Λορέντσο, Λομπότκα (87’ Ρασπαντόρι), Ανγκισά, Ζιελίνσκι (65’ Ελμάς), Πολιτάνο (78’ Καγιούστε), Κβαρατσκέλια, Σιμεόνε (46’ Όσιμχεν)

Η τελευταία αγωνιστική (12/12, 22:00):

Νάπολι-Μπράγκα

Ουνιόν Βερολίνου-Ρεάλ Μαδρίτης

Η βαθμολογία του ομίλου:

1.Ρεάλ Μαδρίτης15
2.Νάπολι7
3.Μπράγκα4
4.Ουνιόν Βερολίνου2