Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της Λάτσιο στην τελευταία αγωνιστική του ε΄ ομίλου και πέρασε ως πρώτη στην επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης. Ως δεύτερη του ομίλου, προκρίθηκε η Ιταλική ομάδα

Με σκορ 2-0 νίκησε η Ατλέτικο Μ. την Λάτσιο, ωστόσο και οι δύο ομάδες συνεχίζουν…. χέρι- χέρι την πορεία τους στην κορυφαία διοργάνωση.

Οι μεν “ροχιμπλάνκος” προκρίθηκαν καταλαμβάνοντας – αήττητη – την 1η θέση του 5ου ομίλου, οι δε Λατσιάλοι ως δεύτεροι.

Μόλις στο 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με “εκτελεστή” τον Γκριεζμάν, ενώ η Λάτσιο απείλησε σε τρεις περιπτώσεις με τους Τζακάνι (12΄), Κεντουζί (14΄), Ιμόμπιλε (26΄ ) αλλά στάθηκε άτυχη.

Κι΄ενώ οι Ιταλοί πίεζαν, στο 38΄ δέχτηκαν ένα δεύτερο γκολ από το Ερμόζο. Παρ΄ όλα αυτά και μετά από την εξέτσαση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ του Λίνο στον Προβεντέλ.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (51΄) και στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη των ποδοσφαιριστών της Ατλέτικο στα αντίπαλα καρέ, ο Λίνο με θαυμάσιο μονοκόματο σουτ, πέτυχε το 2-0 διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η συνέχεια ήταν… διαικαστικού χαρακτήρα. Η μεν Ατλέτικο δεν είχε κανένα λόγο να ανεβάσει ταχύτητα, η δε Λάτσιο δέχτηκε την πραγματικότητα και απλώς περιρίστηκε στο να κάνει συντήρηση δυνάμεων.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Σάβιτς (68΄ Αθπιλικουέτα), Χιμένες (46΄ Σογιουντσού), Ερμόσο, Μολίνα, Βίτσελ (63΄ Κόκε) Σαούλ, Ντε Πολ, Γκριεζμάν (46΄ Ντεπάι), Κορέα (63΄ Μοράτα)

Λάτσιο: Προβεντέλ, Χιουσάι (70΄ Πελεγρκίνι), Μάρουσιτς (56΄ Λατζάρι), Καζάλε, Μάριο Χίλα, Βεσίνο, Λ. Αλμπέρτο (64΄ Καμαντά), Τζαγκάνι, Κεντουζί, Πέδρο (56΄ Άντερσον), Ιμόμπιλε (64΄ Καστεγιάνος)