Ανώτερη και αποτελεσματική η Λίβερπουλ νίκησε με 3-1 τη Μπάγερν στο Μόναχο, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και προειδοποίησε πως είναι έτοιμη να διεκδικήσει το τρόπαιο. Δύο γκολ ο Μανέ, πρώτος σκόρερ της ιστορίας της εκτός έδρας στη διοργάνωση.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι, με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Κλοπ στην Αρένα του Μονάχου. Η Μπάγερν με στόχο την κατοχή μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, η Λίβερπουλ με πίεση ψηλά στο γήπεδο για να κρατήσει όσο γίνεται πιο μακριά από την περιοχή της τους Γερμανούς.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΙΣΟΠΑΛΟ ΣΚΟΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Λίβερπουλ μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να πιέσει ψηλά από το ξεκίνημα και στόχο να οδηγήσει σε λάθη τους Γερμανούς και να χαλάσει τον τρόπο ανάπτυξής τους. Η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι ήταν για τη Μπάγερν με τον Τιάγκο Αλκάνταρα να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει πάνω από το δοκάρι του Άλισον.

Με τη συμπλήρωση 25 λεπτών Ο Φιρμίνο πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή επιχείρησε δυνατό, πολύ καλό σουτ και η μπάλα έφυγε εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ στην πρώτη πολύ καλή ευκαιρία του αγώνα.

Ένα λεπτό αργότερα, Ραφίνια και Μανέ διεκδίκησαν τη μπάλα, ο Νόιερ έκανε ταυτόχρονα άστοχη έξοδο θεωρώντας πως θα προλάβει εκείνος να πάει στη μπάλα. Πρόλαβε ο Μανέ, απέφυγε τον Γερμανό τερματοφύλακα και έδωσε προβάδισμα στη Λίβερπουλ. Στο ημίωρο, σουτ από τον Λεβαντόφκι η μπάλα κόντραρε όμως δεν άλλαξε πορεία και την μάζεψε εύκολα ο Άλισον.




Στο 34ο λεπτό, επίθεση της Λίβερπουλ από αριστερά, ο Μανέ βρήκε με κάθετη πάσα εντός περιοχής τον Άρνολντ. Αυτός εκτέλεσε στην κλειστή γωνία του Νόιερ που με επέμβαση παραχώρησε κόρνερ.




Οι Γερμανοί χωρίς να πιέσουν ιδιαίτερα αξιοποίησαν την ταχύτητα του Γκάμπρι και ισοφάρισαν στο 38′. Ο δεξιός οπισθοφύλακας έκανε εξαιρετική κούρσα από την πλευρά του, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και έβγαλε σέντρα στην καρδιά της περιοχής. Ο Ματίπ προσπάθησε να κόψει προ του Λεβαντόφσκι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.


ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ


Στο 5ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, καλή στιγμή για τη Λίβερπουλ με τον Σαλάχ ο οποίος έκανε μέτρα με τη μπάλα και επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Νόιερ να διώξει με γροθιές.

Στο 60ο λεπτό, πρώτη καλή στιγμή της Μπάγερν στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γκνάμπρι να κάνει την κούρσα και να γυρίζει επικίνδυνα στην καρδιά της περιοχής η μπάλα όμως πέρασε από τον Λεβαντόφσκι που δεν πρόλαβε να της αλλάξει πορεία και να τη στείλει προς την εστία.

Εκτέλεση κόρνερ από τον Μίλνερ, ο Φαν Ντάικ νίκησε στον αέρα  τον Χούμελς  και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ. 




Η αλλαγή δεδομένων ήρθε στο 69ο λεπτό. Ο Μίλνερ εκτέλεσε κόρνερ, ο Φαν Ντάικ νίκησε στον αέρα  τον Χούμελς  και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ δίνοντας για δεύτερη φορά προβάδισμα στη Λίβερπουλ. Αυτό ήταν το 3ο γκολ του Ολλανδού κεντρικού αμυντικού στα τελευταία 4 παιχνίδια της Λίβερπουλ! 
Στο 75ο λεπτό ο Σαλάχ έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, όμως ενώ είχε πάσα για τον Μανέ, καθυστέρησε και ο Σούλε με προβολή δε του επέτρεψε να απειλήσει.

Ο Ρενάτο Σάντσες επιχείρησε το πρώτο σουτ της Μπάγερν στο δεύτερο ημίχρονο στο 82ο λεπτό με τη μπάλα να φεύγει άουτ.


Η σφραγίδα πρόκρισης της Λίβερπουλ ήρθε στο 84ο λεπτό. Ο Σαλάχ τροφοδότησε με υπέροχο τρόπο τον Μανέ στην καρδιά της περιοχής της Μπάγερν και αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3 της Λίβερπουλ. Ο Μανέ με 7 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ σε εκτός έδρας παιχνίδια της Λίβερπουλ στην ιστορία της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με 7 γκολ.

  • Ο Νόιερ έφτασε τις 100 συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση
  • Ο Ματίπ είναι ο 4ος παίκτης της Λίβερπουλ που πετυχαίνει αυτογκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τους Χίπια, Μίλνερ και Ρίισε.

Μπάγερν: Νόιερ, Σούλε, Χούμελς, Τιάγκο, Ριμπερί (60′ Κομάν), Μαρτίνεθ (72′ Γκορέτσκα), Λεβαντόφσκι, Ροντρίγκες (79 Σάντσες), Ραφίνια, Γκναμπρι, Αλάμπα.
Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ (87′ Λαλάνα), Φιρμίνο (83′ Οριγκί), Μανέ, Σαλάχ, Χέντερσον (13′ Φαμπίνιο), Ρόμπερτσον, Ματίπ, Άρνολντ.