Αφού άντεξε στο σφυροκόπημα της Ντόρτμουντ στο πρώτο ημίχρονο με ήρωα τον Κουρτουά και το δοκάρι του, η Ρεάλ Μαδρίτης ξύπνησε στο δεύτερο και νίκησε 2-0 την Μπορούσια. Σκόραραν Καρβαχάλ και Βίνι. Η βασίλισσα κατέκτησε το 15ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Οι επιλογές των προπονητών

Καμία έκπληξη στις ενδεκάδες από τους δύο προπονητές. Οι αναμενόμενοι άρχισαν το παιχνίδι. Ο Μάρκο Ρόις έμεινε στον πάγκο της Ντόρτμουντ στο τελευταίο του ματς. Ο Τόνι Κρόος βασικός για την Ρεάλ Μαδρίτης στο δικό του τελευταίο ματς.

MVP από ημίχρονο ο Κουρτουά

Το ότι το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0 οφείλεται στον σπουδαίο Τίμπο Κουρτουά ο οποίος σε πέντε περιπτώσεις είτε σταμάτησε είτε έκανε δύσκολη την ζωή των αντιπάλων του.

Σε ένα ημίχρονο όπου η Ντόρτμουντ – σε τελικό Champions League – έφτιαξε τρία τετ-α-τετ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να σκοράρει.

Όλα έγιναν σε δεκαπέντε λεπτά… στο 14ο λεπτό απείλησε ο Μπραντ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 20ο λεπτό ο Αντεγέμι βρέθηκε απέναντι από τον Βέλγο τερματοφύλακα ο οποίος τον ανάγκασε να πάει πολύ πλάγια και η ευκαιρία χάθηκε. Στο 23ο λεπτό ο Φούλκρουγκ νίκησε τον Κουρτουά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, στην επαναφορά νίκησε ο Βέλγος. Στο 28ο λεπτό ο Κουρτουά σταμάτησε το σουτ του Αντεγέμι.

Σε αυτά προσθέτουμε την εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Ζάμπιτσερ στο 41ο λεπτό.

Τι έκανε η Ρεάλ στην επίθεση… τίποτα. Ο Βίνι έβλεπε συνεχώς δύο παίκτες πάνω του όταν έπιανε την μπάλα. Οι Κρόος και Καμαβινγκά είχαν ελάχιστους χώρους για δημιουργία. Πιθανότατα οι Μπέλιγχαμ και Ροντρύγκο ήταν στο γήπεδο αλλά κανείς δεν τους θυμάται. Με τον Βαλβέρδε μόνο, δύσκολο να νικήσει την Ντορτμουντ αλλά η Ρεάλ είναι Ρεάλ. Τόσο κακή και στο ημίχρονο του τελικού δεν έχανε.

Ξύπνησε, απείλησε, νίκησε

Η Ρεάλ βολεύτηκε καλύτερα στην άμυνά της στο δεύτερο ημίχρονο. Ισορρόπησε το ματς και βρήκε τις ευκαιρίες της. Ο Κόμπελ σταμάτησε καταπληκτικά φάουλ του Κρόος (49′) και έπιασε άνετα σουτ του Καρβαχάλ (57′) ενώ ούτε ο Ελβετός τερματοφύλακας ούτε ο Μπέλιγχαμ βρήκαν την μπάλα στο 69ο λεπτό.

Εν τέλει, από όλους τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης ο Ντάνι Καρβαχάλ με κεφαλιά σε κόρνερ νίκησε τον Κόμπελ (74′). Ο Κόμπελ συνέχισε να κάνει τα πάντα για να κρατήσει ζωντανή την Ντόρτμουντ αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Βίνι στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης ο οποίος σκόραρε ξανά σε τελικό όπως το 2022 για να γράψει το τελικό 2-0.

Ο Τόνι Κρόος αποχώρησε από το γήπεδο νικητής στο τελευταίο του παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης στο 85ο λεπτό και αντικαταστάθηκε από τον Μόντριτς.

Ο Μάρκο Ρόις αποχώρησε… ηττημένος.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ – Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Τσαν (80′ Μάλεν), Ζάμπιτσερ, Μπραντ (80′ Αλέρ) – Αντεγέμι (72′ Ρόις), Σάντσο (87′ Μπάινοου-Γκίτενς), Φούλκρουγκ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί – Καμαβινγκά, Κρόος (85′ Μόντριτς), Βαλβέρδε – Μπέλιγχαμ (85′ Χοσέλου) – Βίνι (90+4 Λούκας Βάσκεθ), Ροντρύγκο (90′ Μιλιτάο)