Ο πιο πετυχημένος σύλλογος στην Ευρώπη, Ρεάλ Μαδρίτης, κατάκτησε το 15ο Ευρωπαϊκό της τρόπαιο. Η Ρεάλ, επίσης, έχει χάσει τους τελικούς του 1962 και του 1964.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Champions League απέναντι στη Ντόρτμουντ, επικρατώντας των Βεστφαλών με 2-0. Αυτό ήταν και το 15ο τρόπαιο που κατακτά σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι «μερένχες» έχουν πάει σε 18 τελικούς όλα αυτά τα χρόνια. Τρεις τελικούς, όμως, η «βασίλισσα» τους έχασε. Δύο στο Κύπελλο Κυπελλούχων και μια στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Όταν θεσπίστηκε το Champions League, η Ρεάλ είναι αήττητη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, την πρώτη φορά, είχε χάσει από την Τσέλσι στο Καραϊσκάκη τον Μάιο του 1971, με τη μορφή διπλού τελικού. Το πρώτο ματς είχε λήξει 1-1, αλλά στη ρεβάνς οι Λονδρέζοι πήραν το τρόπαιο επικρατώντας με 2-1 των «μερένχες».

Στον τελικό της 27 Μαΐου του 1981 ήταν απέναντι στη Λίβερπουλ του Μπομπ Πέισλι. Οι «ρεντς» επικράτησαν της «βασίλισσας» με 1-0, χάρη στο γκολ του Άλαν Κένεντι.

Τέλος, η Ρεάλ έχασε πάλι στον τελικό του Champions League, αυτή τη φορά από την Αμπερντίν του Σερ Άλεξ Φέργκιουσόν το 1983. Οι Σκωτσέζοι πήραν τη νίκη με 2-1 στην παράταση.