UEFA Champions League: Ιστορική πρόκριση για την Σάντα Κόλομα μέσα στο Κόσοβο (video)

Ιστορική πρόκριση και πολλές πρωτιές για το κρατίδιο της Ανδόρας.

Ιστορική μέρα για την UE Σάντα Κόλομα, ιστορική ημέρα για το ποδόσφαιρο της Ανδόρας. Παρά την εντός έδρας ήττα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Μπαλκάνι, η ομάδα του μικρού κρατιδίου των Πυρηναίων έκανε την ανατροπή μέσα στο Κόσοβο, νίκησε με 1-0 στην κανονική διάρκεια με γκολ του Μοχεντάνο στο 92′.

Στην παράταση, ο Ζεσούς της έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στο 102′ αλλά ο Χαμίντι μείωσε στο 109′ σε 2-1. Η ομάδα της Ανδόρας νίκησε τελικά με 6-5 στην διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League της επόμενης σεζόν, όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Δανίας Μίντιλαντ.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη της UE Σάντα Κόλομα στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μετρούσε 17/17 ήττες από το 2010 κι έπειτα. Παράλληλα, είναι η πρώτη πρόκριση ομάδας από την Ανδόρα στον δεύτερο προκριματικό του UEFA Champions League μετά από μία δεκαετία. Τότε, η Σάντα Κόλομα (άλλη ομάδα, χωρίς το UE) είχε αποκλείσει με γκολ στο 94′ την πρωταθλήτρια Αρμενίας Ουράτου (1-0, 3-2 καθώς μετρούσε το εκτός έδρας γκολ), πριν αποκλειστεί με 2 ήττες από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Φυσικά, με την σημερινή της πρόκριση, η UE Σάντα Κόλομα θα γίνει η πρώτη ομάδα της Ανδόρας που θα αγωνιστεί σε πλέι οφ ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ακόμα και να αποκλειστεί από τις δύο επόμενες προκριματικές φάσεις, θα είναι στην κλήρωση των πλέι οφ του UEFA Conference League, έχοντας κάποιες ελπίδες να γίνει η πρώτη ομάδα της Ανδόρας που θα περάσει στην φάση ομίλων. Δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.