Λουτσέσκου: «Πρέπει να είσαι ταπεινός και απόλυτα συγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι» (video)

Οι δηλώσεις του 55χρονου Ρουμάνου τεχνικού για τον αυριανό - πρώτο - αγώνα του Β' προκριματικού γύρου για το Champions League κόντρα στην ομάδα της Βοσνίας

Την ανάγκη συγκέντρωσης στον κάθε επόμενο αγώνα, ως βασικό συστατικό στοιχείο της ποθητής επιτυχίας σημείωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για την επικείμενη αναμέτρηση κόντρα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα (24/07, Γήπεδο Τούμπας, 20:30, NovasportsPrime).

Ο 55χρονος τεχνικός του «Δικεφάλου» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ως εξής: «Μπορώ να σας πω ότι ήταν μία πολύ καλή εβδομάδα προπονήσεων. Οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι και είχαν την ένταση και την επιθετικότητα που θέλουμε. Γενικότερα, η προτοιμασία ήταν καλή από πολλές απόψεις. Μιλήσαμε με τους παίκτες για το πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε μία κατάσταση που προκύπτει, κυρίως μετά από μία μεγάλη επιτυχία της ομάδας».

Στη συνέχεια αρνήθηκε να τοποθετηθεί γύρω από τις μεταγραφικές κινήσεις τονίζοντας πως: «Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάτι για παίκτες και μεταγραφές… Έχουμε ώριμους παίκτες που ξέρουν ότι οτιδήποτε γίνεται, γίνεται για δικό τους όφελος. Δουλεύουμε για τη δική μας ευτυχία, αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Έχουμε μπροστά μας μία δουλειά και φέτος, όπως και πέρυσι, ουσιαστικά για τη δική μας ευτυχία».

Και συνέχισε μιλώντας για τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η ομάδα του προκειμένου να έχει θετικό αποτέλεσμα στην προσπάθειά της: «Πρέπει να είσαι ταπεινός και απόλυτα συγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι. Η παρουσία σου, από μόνη της, δε θα σου δώσει το αποτέλεσμα. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα κι αυτό σημαίνει ότι ίσως να έχει κάτι αυτή η ομάδα, που προέρχεται από ένα πρωτάθλημα που ενδεχομένως να μην το γνωρίζουν καλά πολλοί. Η παρουσία μας από μόνη της, δε θα εξασφαλίσει το αποτέλεσμα».

Σ’ ερώτηση αν και για τον ίδιο είναι ένας ξεχωριστός στόχος η παρουσία στο League Stage του Champions League είπε: «Θα ήμουν υποκριτής αν έλεγα ότι δεν είναι εκεί το μυαλό μας. η παρουσία μας στους ομίλους είναι κάτι πιο μακρινό. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα πρωταθλήτρια στη χώρα της. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή συμμετοχή, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μπάνια Λούκα. Αυτός είναι ο στόχος μας, να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Υπάρχουν ομάδες που έχουν φτιάξει μία κουλτούρα νικητή κι αυτό τους δίνει η δυνατότητα να βρίσκοται συνεχώς εκεί και ομάδες όπως η Νάπολι, που κέρδισε το πρωτάθλημα και πέρυσι τερμάτισε στην 10η θέση. Υπάρχει ο κίνδυνος να μη διαχειριστείς σωστά μία μεγάλη επιτυχία και να… πετάς. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να πάμε βήμα-βήμα για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Πρέπει να επικεντρωθούμε τώρα σε αυτόν τον προκριματικό γύρο και μετά θα έρθουν τα υπόλοιπα. Ό,τι και να πω μπορεί να συνδεθεί με το Champions League, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Παίζουμε με μία ομάδα που έχει δείξει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Μία αποβολή, ένα πλάγιο, οποιαδήποτε κατάσταση κι αυτό το έδειξε και κόντρα στην Εγνάτια. Ο κόσμος δικαιωματικά έχει όνειρα και σκέφτεται. Εμείς, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι».

Για το αν σε σχέση με πέρσι και την… «ασφάλεια» που δημιουργεί η δυνατότητα να αγωνιστεί η ομάδα σε υποδεέστερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε περίπτωση αποτυχίας και το αν τον προβληματίζει μήπως αυτό… προκαλεί έναν εφησυχασμό στους ποδοσφαιριστές του απάντησε: «Νομίζω πως θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα πάντα θετικά. Ας σκεφτούμε το πρώτο παιχνίδι και τον πρώτο προκριματικό γύρο, στον οποίο παίζουμε. Να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη, έχοντας προκριθεί και από εκεί και πέρα, θα τα δούμε όλα».

Και κατέληξε: «Πέρυσι, ένα μυστικό ήταν η διαχείριση της ομάδας κι αυτή είναι μία σκέψη που έχουμε και φέτος. Υπάρχουν παίκτες που ίσως έχασαν ένα κομμάτι της προετοιμασίας. Αυτό που σε επιβραβεύει είναι η δουλειά κι αυτό συνέβη και πέρυσι. Αυτό που μας επιβράβευσε ήταν η δουλειά, όχι η τύχη. Σε κάθε περίπωση υπάρχει μία δυναμική που δημιουργείται. Δεν είναι μόνο αυτοί που ξεκινούν, αλλά κι αυτοί που μπαίνουν στην πορεία. Αυτά μπορώ να πω, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.