ΠΑΟΚ – Μπόρατς Μπάνια Λούκα 3-2: Προβάδισμα πρόκρισης από… αέρος (highlights)

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 3-2 της Μπάνια Λούκα στην Τούμπα με τρεις κεφαλιές των Κουλιεράκη και Εκόνγκ και την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στη Βοσνία για να κλειδώσει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο «Δικέφαλος» στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν δεν είχε ενέργεια, ένταση και ρυθμό, αντιμετώπισε αρκετά θέματα στα μετόπισθεν, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όμως βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση της Μπάνια Λούκα και να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Σκόρερ ο Κουλιεράκης (δυο γκολ) και ο Εκόνγκ για τον ΠΑΟΚ που ισοφαρίστηκε δύο φορές, αλλά στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε και σε μία εβδομάδα στη ρεβάνς της Βοσνίας θα έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Δύο γκολ ο Κουλιεράκης, πολλά θέματα πίσω

Αρκετά μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση της Τούμπας. Χωρίς ρυθμό και σωστές μεταβιβάσεις, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου «πούλαγαν» εύκολα τη μπάλα και δεν μπορούσαν  να πλησιάσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Έτσι, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στη Μπάνια Λούκα. Οι Βόσνιοι απείλησαν στο 14’ με κεφαλιά του Λούκιτς, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ είχε απάντηση και τη βρήκε από στατική φάση. Στο 17’ ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κουλιεράκης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σηκώνοντας για πρώτη φορά στο πόδι την Τούμπα. Τα χαμόγελα δεν κράτησαν για πολύ, ωστόσο, αφού δύο λεπτά αργότερα, σε μία ανυποψίαστη φάση, ο Κουλιεράκης έπεσε πάνω στον Κοτάρσκι και βρήκε τη μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα, ύστερα από χρήση του VAR. Οι Βόσνιοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και με σκόρερ τον Ερέρα ισοφάρισαν σε 1-1.

Ένα γκολ που αποσυντόνισε τελείως την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αφού χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να βρει και πάλι τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο. Για σχεδόν 20 λεπτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ αναλώθηκαν σε διαδοχικά λάθη, δεν είχαν φαντασία και ως εκ τούτου δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες. Παρόλα αυτά, στο 39’ οι Θεσσαλονικείς στην πρώτη ευκαιρία τους στο ματς σε κανονική ροή αγώνα, βρήκαν και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Κουλιεράκη. Ο Σβαμπ σέντραρε από αριστερά, ο Οζντόεφ έπιασε σουτ στην κίνηση, ο Σισκόφσκι απομάκρυνε, αλλά ο Κουλιεράκης πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε τρίτο τέρμα, όμως ο Οζντόεφ καθυστέρησε να εκτελέσει από το ύψος του πέναλτι, με αποτέλεσμα ο Καρολίνα να βάλει την κόντρα και να στείλει τη μπάλα κόρνερ. Αντί για 3-1 λοιπόν, οι Θεσσαλονικείς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είδαν τη Μπάνια Λούκα να τους «σοκάρει» για δεύτερη φορά στο ματς. Οι Βόσνιοι τιμώρησαν την αμυντική αδράνεια του ΠΑΟΚ και με σκόρερ τον Κουλάσιν διαμόρφωσαν το 2-2 του πρώτου μέρους.

Ιδανική εκκίνηση και προβάδισμα πρόκρισης

Το δεύτερο ημίχρονο, σε αντίθεση με το πρώτο, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, αφού βρήκε γρήγορα ένα γκολ που τον έβαλε ξανά σε θέση οδηγού και του απέβαλε το άγχος. Και πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ (51’), ο «Δικέφαλος» δημιούργησε ρήγμα, με τον Εκόνγκ να κερδίζει τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά να γράφει το 3-2.

Ακολούθησε ένα 20λεπτο χωρίς τελικές και με αρκετές λάθος μεταβιβάσεις στη μεσαία γραμμή, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να φρεσκάρει σημαντικά την ενδεκάδα του. Οι κινήσεις του Ρουμάνου προπονητή έπιασαν τόπο, αφού στο 77’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το τέταρτο γκολ με τον νεοεισελθόντα Σαμάτα, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ κατέγραψε δύο ακόμη τελικές με πρωταγωνιστή τον Σαμάτα, όμως το σημαντικότερο όλων ήταν πως δεν απειλήθηκε καθόλου από τη Μπάνια Λούκα και διατήρησε το προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Βοσνία, την ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Μπάμπα, Οζντόεφ (68′ Καμαρά), Σβαμπ (85′ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ (68′ Αντρίγια), Μουργκ (60′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (68′ Σαμάτα).

Στον πάγκο: Τσιφτσής, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Ότο, Βιεϊρίνια, Θυμιάνης, Ράφα.

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (72′ Χρέγια), Σκόρουπ, Γκράχοβατς, Βούκοβιτς (89′ Τσάβιτς), Σάβιτς (85′ Βράνιες), Κουλάσιν, Λούκιτς (89′ Χάσουκιτς).

Στον πάγκο: Γκρούγιτς, Μιλίσεβιτς, Πέγιοβιτς, Ντάγιτς, Σούμπιτς, Σούσιτς, Καρακλάγιτς, Μάρτσετιτς.

Διαιτητής: Νταβίντ Σμάιτς (Σλοβενία)
Βοηθοί: Νταβίντ Γκάμπρονετς (Σλοβενία), Τόμας Τσέρνε (Σλοβενία)
Τέταρτος: Ντέγιαν Μπάλατσιτς (Σλοβενία)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.