Μπόρατς Μπάνια Λούκα – ΠΑΟΚ 0-1: Και τώρα η Μάλμε… (highlights)

Όντας σοβαρός και συγκεντρωμένος ο «Δικέφαλος» με γκολ του Μουργκ στο 25' επικράτησε της Μπόρατς 0-1 στην Μπάνια Λούκα, ζευγάρωσε τις νίκες του, προκρίθηκε στον Γ' προκριματικό γύρο του UEFA Champions League και διασφάλισε την παρουσία του στην Ευρώπη - και - για τη φετινή σεζόν

Ο ΠΑΟΚ φόρεσε το ευρωπαϊκό του κουστούμι, πέρασε άνετα από την Μπόρατς επικρατώντας 0-1 (25’ Μουργκ, συνολικά 2-4) και πλέον αρχίζει και σκέφτεται το ζευγάρι των αγώνων με τη Μάλμε (06/08 και 13/08). Ό,τι και να γίνει πλέον ο «Δικέφαλος» θ’ αγωνίζεται και φέτος στη φάση του League Stage ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μένει να φανεί από τα αποτελέσματα που θα έχει ποιά θα είναι αυτήν, όντας ενισχυμένος με τις προσθήκες των Σορετίρε, Τισουντάλι και Τσάλοφ.

Τα πλάνα των προπονητών

Χωρίς αλλαγές και για δεύτερο διαδοχικό ματς με τον Μπόγιαν Πουτζίγκατζα στον πάγκο η Μπόρατς, έχοντας ακριβώς το ίδιο πλάνο σε σχηματισμό 4-2-3-1. Να περιμένει τον αντίπαλο, να πιέσει με παγίδες ψηλά για να βγει στην αντεπίθεση.

Με μία διαφοροποίηση στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς της Τούμπας ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο δικό του 4-2-3-1. Ο Όττο πήρε τη θέση του Σάστρε στο δεξί άκρο της άμυνας έχοντας διαπιστώσει πως οι Βόσνιοι σημάδεψαν το δεξί άκρο της άμυνας και τον Ισπανό οπισθοφύλακα.

Στο ύψος των περιστάσεων πλην του πρώτου πεντάλεπτου

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς σα να συνέχιζε από το πρώτο ημίχρονο της Τούμπας δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί δις μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά!

Δύο επιπόλαια λάθη τα οποία η ομάδα του «Δικεφάλου» δεν πλήρωσε. Ωστόσο, με την πάροδο της ώρας βρήκε τον καλό της εαυτό, πήρε τον έλεγχο του αγώνα κι άρχισε να επιτίθεται με κάθε δυνατό τρόπο. Αρχικά από τις πτέρυγες με τον Μπάμπα, εν συνεχεία με συνδυασμούς μπροστά από την αντίπαλη περιοχή και με τρικ την προώθηση του Οζντόεφ εντός της περιοχής, κίνηση που αποδείχθηκε καταλυτική στη συνέχεια ως προς την εξέλιξη του ματς.

Παρόλα αυτά ένα παράλληλο γύρισμα του Μπάμπα πέρασε ανεκμετάλλευτο από τον Μουργκ απαντώντας στις ευκαιρίες των γηπεδούχων.  

Παρόλα αυτά περίμενε την πρώτη στατική φάση της αναμέτρησης για να καταγράψει την καλύτερη στιγμή του κι αυτήν ήρθε στο 14’ όταν από εκτέλεση κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι με τον Κουλιεράκη να κάνει την προβολή αλλά να μη βρίσκει την μπάλα «γεμάτα» με συνέπεια να παίρνει περίεργη τροχιά, να χτυπά στη συμβολή των δοκών και να φεύγει εκτός!

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, έχοντας την κατοχή, κίνηση των μεσοεπιθετικών ανάμεσα στις γραμμές και στο 25’ κεφαλαιοποίησε την ανώτερότητά του με τον Τάισον να τροφοδοτεί τον Οζντόεφ στη γωνία της περιοχής εκείνος με τη μία γύρισε στο ύψος του πέναλτι κι αυτήν τη φορά ο Μουργκ με απευθείας εκτέλεση δε λάθεψε κάνοντας το 0-1.

Εξέλιξη που έλυσε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και γκρέμισε την ψυχολογία και την αισιοδοξία των γηπεδούχων που αγωνίζονταν στην κατάμεστη έδρα τους. Με το πόδι πατημένο στο γκάζι ο Οζντόεφ έπιασε το δυνατό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής στο 27’ υποχρεώνοντας τον Σισκόφσκι σε δύσκολη επέμβαση.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους ένα καλό σουτ που πέρασε μόλις εκτός εστίας είχε ο Μουργκ στο 36’ ενώ δύο φάουλ του Όττο λίγα μέτρα έξω από την περιοχή έδωσαν την ευκαιρία στους Βόσνιους να απειλήσουν χωρίς όμως κάτι ουσιαστικό.

Σε ρυθμό… ρελαντί

Αμφότερες οι ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως αλλαγές, με τον ΠΑΟΚ να θέλει και να προσπαθεί να πετύχει ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» από νωρίς τον αγώνα. Το επιχείρησε με δυνατό συρτό σουτ του Τάισον στο ξεκίνημα αλλά ο Σισκόφσκι ήταν σ’ ετοιμότητα. Την ίδια στιγμή, ο Μπόγιαν Πουτζίγκατζα, που ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον τιμωρημένο Μλάντεν Ζίζοβιτς, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα αλλά και γενικότερα ν’ αδυνατεί να δημιουργήσει προχώρησε σε αλλαγές στα χαφ και μεσοεπιθετικά προκειμένου να… ανακατέψει την τράπουλα. Λίγο μετά τον μιμήθηκε και ο Ράζβαν Λουτσέσκου αλλάζοντας τους δύο εξτρέμ, Ντεσπόντοφ και Τάισον με τους Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια αντίστοιχα.

Και πάλι όμως η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Ο «Δικέφαλος» διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, βρισκόταν διαρκώς στο δεύτερο μισό του γηπέδου ψάχνοντας τρόπους για να βρει ένα δεύτερο γκολ αναγκάζοντας τους γηπεδούχους ν’ αναλώνουν την ενέργειά τους στ’ αμυντικά τους καθήκοντα. Ταυτόχρονα σε κάθε απόπειρα των γηπεδούχων ν’ απειλήσουν η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου αυτήν τη φορά ήταν υποδειγματική. Υπήρχε συνοχή, ιδεατή αλληλοκάλυψη που δεν επέτρεπε στους Βόσνιους ν’ απειλήσουν. Ό,τι καλύτερο για την Μπόρατς προέκυψε από στατικές φάσεις ως υποψίες φάσης ενώ άλλο χαρακτηριστικό ήταν η πρώτη τελική στην εστία στο δεύτερο ημίχρονο που καταγράφηκε στις καθυστερήσεις σε κεφαλιά του Σάβιτς που δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι!

Λίγο μετά τα μέσα του δεύτερου 45λεπτου ο 55χρονος Ρουμάνος τεχνικός απέσυρε τους Μουργκ-Τόμας για να περάσει τους Καμαρά – Σαμάτα, βάζοντας τον πρώτο ακριβώς πίσω από τη θέση του επιθετικού, δοκιμάζοντας πράγματα εν όψει της συνέχειας. Τις αλλαγές έκλεισε με την αντικατάσταση του Σβαμπ από τον Βιεϊρίνια, φέρνοντας τον Καμαρά στο πλάι του εξαιρετικού Οζντόεφ, τον Κωνσταντέλια στον άξονα και τον Πορτογάλο αρχηγό σε θέση αριστερού εξτρέμ.

Διαιτητής

Σάντερ Φαν Ντερ Έικ (Ολλανδία)

Βοηθοί

Nτάιον Φίκερτ

Ρενς Μπλούμινγκ (Ολλανδία)

Τέταρτος

Άλεξ Μπος (Ολλανδία)

Οι συνθέσεις

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Μπόγιαν Πούτζιγκατζα) (4-2-3-1): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (Τσάβιτς 68’), Σκόρουπ (Βράνιες 57’), Γκράχοβατς, Βούκοβιτς, Σάβιτς (Χρέλια 57’), Κουλάσιν, Λούκιτς (Μάρκετιτς 79’).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Ότο, Σβαμπ (Βιεϊρίνια 80’), Οζντόεφ, Τάισον (Κωνσταντέλιας 61’), Μουργκ (Καμαρά 72’), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 61’), Μπράντον (Σαμάτα 72’).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.