Σλάβια Πράγας – Λιλ 2-1: Ο Ζαφείρης τις εντυπώσεις, οι Γάλλοι την πρόκριση (highlights)

Η Σλάβια Πράγας, με κορυφαίο τον Χρήστο Ζαφείρη (γκολ, 2 δοκάρια) πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για την ανατροπή, όμως ένα γκολ του Ζέγκροβα (77’) έσβησε οριστικά το... όνειρο, με τη Λιλ (2-1) να τσεκάρει – παρά την ήττα – το εισιτήριο για τη League Phase του Champions League.

Το έργο των Τσέχων ήταν εξαρχής δύσκολο, μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Γαλλία, όμως η ομάδα του Τρπισόφσκι δεν… μάσησε. Με κορυφαίο τον Χρήστο Ζαφείρη έβαλε δύσκολα στη Λιλ και για περισσότερα από 75 λεπτά κρατούσε ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης.

Για να φτάσει μέχρι εκεί, ωστόσο, χρειάστηκε ένα γρήγορο γκολ, το οποίο βρήκε μόλις στο 5’ με καταπληκτικό σουτ του Χρήστου Ζαφείρη. Λίγες ώρες μετά την απόφαση του να αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα της εθνικής ομάδας, ο διεθνής πλέον χαφ βρήκε δίχτυα και έβαλε… φωτιά στο ματς. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, δε, η Σλάβια άγγιξε το 2-0 και πάλι με τον Ζαφείρη, όμως ο Έλληνας χαφ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Μπορεί το 2-0 να μην έγινε, όμως οι Τσέχοι για περισσότερα από 75 λεπτά παρέμεναν στο κόλπο, πιέζοντας για ένα δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Στο 77’, ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα η Λιλ βρήκε δίχτυα με σουτ του Έντον Ζέγκροβα και «πάγωσε» τη Fortuna Arena.

Παρόλα αυτά, η Σλάβια δεν πέταξε… λευκή πετσέτα και συνέχισε να πιστεύει στην ανατροπή. Στο 84’ ο Ιβάν Σχρανζ βρήκε δίχτυα και αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα (2-1), ενώ στο 88’ ο Ζαφείρης έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με το οποίο η Σλάβια θα είχε σκορ παράτασης, όμως ο Έλληνας φορ σημάδεψε ξανά το οριζόντιο δοκάρι.

Η Σλάβια, πάντως έχασε δύο ακόμη ανεπανάληπτες ευκαριίες για να στείλει το ματς στην παράταση. Η πρώτη ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Όγκμπου βρέθηκε απέναντι από τον Σεβαλιέ, στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει και η δεύτερη στο 90+5’ με κεφαλιά του Τζούρασεκ. Έτσι, η Λιλ μπορεί να ηττήθηκε στην Πράγα, όμως ήταν εκείνη που πήρε το εισιτήριο για τη League Phase του Champions League, χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα στη Γαλλία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.