Φέγενορντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-4: Bιρτς, ο σταρ που έλειπε! (highlights)

Videos που αξίζει να δείτε

Ο Φλόριαν Βιρτς έφτασε...επιτέλους στο Τσάμπιονς Λιγκ με δύο γκολ στο ντεμπούτο του και η Λεβερκούζεν χρειάστηκε απλά ένα ημίχρονο για να περάσει από το Ρότερνταμ!

Οι νταμπλούχοι Γερμανίας, έκαναν επιβλητική εμφάνιση στην πρεμιέρα τους στην League Phase, επικρατώντας με 4-0 της Φέγενορντ στο «Ντε Κάουπ».

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, καθάρισε σε ένα ημίχρονο, με το μεγάλο της αστέρι, Φλόριαν Βιρτς, να λάμπει πλέον και στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από πέντε σερί σεζόν στο Europa League, ξεκινώντας την καριέρα του στον θεσμό με δύο τέρματα!

Οι «ασπιρίνες», με τους Φριμπόνγκ και Γκριμάλντο να κάνουν πάρτι από τα πλάγια και τον Μπόνιφεϊς να κυριαρχεί, ήταν μία ταχύτητα πάνω από τους Κυπελλούχους Ολλανδίας, που μετά την Eredivisie συνεχίζουν και στην Ευρώπη τις προβληματικές εμφανίσεις, υπό τον διάδοχο του Άρνε Σλοτ, Μπρίαν Πρίσκε.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν σε φρενήρη ρυθμό στο Ρότερνταμ και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Άντριχ έκλεψε ψηλά την μπάλα και τροφοδότησε τον Βιρτς, ο οποίος με ωραίο σουτ, σημάδεψε με γκολ το ντεμπούτο του στη διοργάνωση!

Η Φέγενορντ, ισοφάρισε στο 10ο λεπτό με σουτ του Ζερούκι μετά από προσπάθεια του Χάνσκο, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ του σκόρερ, έπειτα από έλεγχο VAR.

Έτσι, στο ημίωρο η κυρίαρχος Λεβερκούζεν, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της, με τον Μπόνιφεϊς να τροφοδοτεί δεξιά τον Φριμπόνγκ και αυτόν να γυρίζει απέναντι στον επερχόμενο Γκριμάλντο για το 0-2.

Στο 32′, η Φέγενορντ θα μπορούσε να μπει ξανά στο ματς, αλλά ο Χράντετσκι είπε «όχι» σε τετ-α-τετ με τον Παϊσάο, ενώ στη συνέχεια ο Ζερούκι σούταρε άουτ στην επαναφορά.

Αφού δεν έγινε λοιπόν το 1-2, στο 36′ σημειώθηκε το 0-3, με άλλη μία φαρμακερή κόντρα της Λεβερκούζεν, δεύτερη ασίστ του Φριμπόνγκ και δεύτερο γκολ του Βιρτς (ο πρώτος Γερμανός με 2+ τέρματα στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκτός προκριματικών), με απ’ ευθείας σουτ μετά την μπαλιά του Ολλανδού.

Το μαρτύριο της Φέγενορντ στο α’ ημίχρονο όμως δεν είχε τελειώσει, καθώς στο 45′, από εκτέλεση φάουλ, ο Ταπσόμπα γύρισε με κεφαλιά, ο τερματοφύλακας Βελενρόιτερ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και παρά την προσπάθεια του Τράουνερ να προλάβει, το 0-4 ήταν γεγονός, σε ισάριθμες τελικές των φιλοξενούμενων στο α’ μέρος!

Στο β’, η Λεβερκούζεν έριξε ρυθμούς, με αποτέλεσμα η Φέγενορντ να απειλήσει στο 55′, με ωραίο σουτ του Τίμπερ, που έβγαλε ο Χράντετσκι.

Στο 73′, οι γηπεδούχοι είχαν δεύτερο γκολ που ακυρώθηκε, όταν μετά από ομαδική προσπάθεια, ο Ουέντα σκόραρε από κοντά, ωστόσο ο Ιάπωνας που είχε μπει στο ματς νωρίτερα ως αλλαγή, ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Η Λεβερκούζεν, θα μπορούσε να κλείσει το ματς με πέμπτο γκολ, με τον αναπληρωματικό Γκαρθία να έχει σουτ από κοντά στο 90+1′, αλλά τον Χάνσκο να σώζει στη γραμμή.

Φέγενορντ (Πρίσκε): Βελενρόιτερ – Λοτομπά (61′ Χατζ Μουσά), Τράουνερ (72′ Μίτσελ), Μπέιλεν, Χάνσκο – Χουάνγκ, Ζερούκι (46′ Σμαλ), Τίμπερ – Μιλάμπο (72′ Νατζέ), Χιμένες, Παϊσάο (61′ Ουέντα).
Λεβερκούζεν (Αλόνσο): Χράντετσκι – Ταπσόμπα, Τα, Ινκαπιέ – Φριμπόνγκ, Τζάκα (81′ Παλάσιος), Άντριχ, Γκριμάλντο (81′ Μπελοσιάν) – Τεριέ (72′ Αντλί), Βιρτς (72′ Γκαρθία), Μπόνιφεϊς (62′ Σικ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.