Μονακό – Μπαρτσελόνα 2-1: Μικροί πρίγκηπες! (highlights)

Η Μπαρτσελόνα έμεινε νωρίς με δέκα και η Μονακό το εκμεταλλεύτηκε, υποχρεώνοντάς την στην πρώτη φετινή ήττα της σεζόν!

Οι Καταλανοί, που έχουν το απόλυτο στην Ισπανία, έφυγαν χωρίς πόντο από το Πριγκιπάτο, με την αποφασισμένη Μονακό, να κεφαλαιοποιεί στο 100% τις περιστάσεις του αγώνα, για να κερδίσει στην επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά απο έξι χρόνια.

Οι Μονεγάσκοι, κέρδισαν ματς στον θεσμό (πλην προκριματικών), για πρώτη φορά μετά από 14 απόπειρες και το 3-1 εντός έδρας με την Ντόρτμουντ στα προημιτελικά του 2017, όταν ακόμα έπαιζε με τη φανέλα τους ο Κιλιάν Εμπαπέ!

Η Μπαρτσελόνα των πολλών απουσιών (Κρίστενσεν, Αραούχο, Ντε Γιονγκ, Φερμίν, Γκάβι Όλμο), δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί χειρότερο ξεκίνημα στο ματς.

Στο 11′, μόλις έμεινε με δέκα, όταν ο Τερ Στέγκεν έκανε λάθος πάσα για τον Γκαρθία στο όριο της περιοχής, ο Μιναμίνο έκλεψε και την ώρα που ήταν έτοιμος να εκτελέσει, δέχτηκε το μαρκάρισμα του Ισπανού μέσου, που αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη! Μάλιστα, έγινε ο παίκτης της Μπαρτσελόνα που αποβλήθηκε νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλον σε ευρωπαϊκό ματς, ξεπερνώντας τον Αμόρ, που είχε δει κόκκινη στο 17ο λεπτό, αγώνα Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τη Σπάρτα Πράγας, το 1991-92!

Η Μονακό, βρήκε την ευκαιρία να βγει μπροστά και στο 14′, ο Εμπολό πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε.

Στο 16′ όμως, ο νεαρός δεξιός εξτρέμ Ακλιούς, κατέβασε πανέμορφα μία ψηλή μπαλιά του Βάντερσον, μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και έστειλε την μπάλα με το αριστερό στην αριστερή γωνία του, ανήμπορού να αντιδράσει, Γερμανού τερματοφύλακα.

Ένα καλό σουτ του Καμαρά στο 20λεπτο, ήταν η επόμενη ευκαιρία των Μονεγάσκων, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση σοκ από την αποβολή και το γκολ.

To ξεπέρασαν γρήγορα. Στο 28′, ο Κασάδο με μακρινή μπαλιά, έβγαλε στην αντεπίθεση από δεξιά τον Γιαμάλ, αυτός κινήθηκε παράλληλα με την περιοχή, ταλαιπωρώντας τον Σαλισού και την κατάλληλη στιγμή ισοφάρισε με αριστερό σουτ, για το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που τον έκανε τον δεύτερο νεαρότερο σκόρερ στον θεσμό (17 ετών, 68 ημερών), μετά τον συμπαίκτη του Άνσου Φάτι (17 ετών, 40 ημερών, Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-2, 10/12/19)!

Μάλιστα, στο 32′ οι Καταλανοί έφτασαν κοντά στην ανατροπή, όταν ο Ραφίνια γύρισε για Λεβαντόφσκι και Μπαλντέ, ο Πολωνός άφησε, αλλά ο δεύτερος σούταρε άουτ από κοντά.

Στο 34′, η Μονακό κατάφερε να σκοράρει με δεξί σουτ του Σινγκό μετά από στατική φάση, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, για οφσάιντ του σκόρερ.

Στο β’, η γηπεδούχος ξεκίνησε με κατοχή μπάλας και στο 57′, ο Βάντερσον είχε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, που έβγαλε ο Τερ Στέγκεν.

Στο 65′, ο Μιναμίνο σούταρε από καλή θέση στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Άντι Χούτερ, έψαξε το δεύτερο γκολ με τέσσερις αλλαγές μέχρι το 70′ και δικαιώθηκε με μία από αυτές: στο 72′, ο Βάντερσον πέταξε μπροστά την μπάλα για τον Ιλενικένα (είχε μπει στο 59′), αυτός έμεινε ψύχραιμος στο τετ-α-τετ και πλάσαρε τον Τερ Στέγκεν για το 2-1, στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Μονεγάσκων, αλλά δεύτερο κόντρα στους Καταλανούς, τους οποίους είχε «πληγώσει» πέρσι με την Αντβέρπ!

Η Μπαρτσελόνα, δεν είχε παρόμοιες λύσεις από τον πάγκο όταν κουράστηκαν Γιαμάλ και Λεβαντόφσκι και ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας μέχρι το τέλος. Στο 85′, παραλίγο να βρεθεί σε ακόμα πιο δύσκολη θέση , όταν ο Ολλανδός διαιτητής Λίντχαουντ, έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Μπάλογκαν από τον Μαρτίνεθ, αλλά το πήρε πίσω, βλέποντας το replay.

Ωστόσο, αυτό δεν έπαιξε ρόλο στο αποτέλεσμα, με τη Μονακό να κρατά το πολύτιμο 2-1 μέχρι το τέλος.

Μονακό (Χούτερ): Κεν – Σινγκό, Κέρερ, Σαλισού, Βάντερσον (89′ Mαουισά) – Καμαρά (46′ Γκολοβίν), Zακάρια – Ακλιούς, Μιναμίνο (70′ Κάιο Ενρίκε), Μπεν Σεγίρ (69′ Mπάλογκαν) – Εμπολό (59′ Ιλενικένα).
Μπαρτσελόνα (Φλικ): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί (80′ Ντομίνγκεθ), Μαρτίνεθ, Μπαλντέ (89′ Φάτι) – Πέδρι (83′ Τόρε), Γκαρθία – Γιαμάλ (79′ Τόρες), Ραφίνια, Κασάδο – Λεβαντόφσκι (80′ Μαρτίν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.