Ατλέτικο Μαδρίτης-Λειψία 2-1: Γαλλικό κλειδί νίκης με ανατροπή (highlights)

Με τον Γκριεζμάν να πετυχαίνει ένα γκολ και να δίνει την ασίστ για το δεύτερο στο 90’, η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβλήθηκε της Λειψίας με 2-1 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της για το Champions League.

Η Λειψία ήταν αυτή που κατάφερε να φτάσει πρώτη στο γκολ μόλις στο τέταρτο λεπτό.Η γερμανική ομάδα αιφνιδίασε τους Ισπανούς, καθώς σε μία γρήγορη μετάβαση από την άμυνα κατάφερε να σκοράρει με τον Σέσκο και να μπει σε θέση οδηγού. Το γρήγορο γκολ δεν επηρέασε τους παίκτες του Σιμεόνε, οι οποίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Με εκπληκτική ανάπτυξη πότε από τα άκρα και πότε από τον άξονα με κάθετες μπαλιές, σε συνδυασμό με την πίεση ψηλά στο γήπεδο περιόρισαν τη δράση των Γερμανών που είχαν ως πρώτο τους μέλημα να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους. Το πλάνο των φιλοξενούμενων να βγουν με γρήγορες μπαλιές στην αντεπίθεση δεν καρποφόρησε, ενώ δεν κατάφεραν να διαχειριστούν και την πίεση που τους άσκησαν οι αντίπαλοί τους.

Οι «ροχιμπλάνκος» έφτασαν τελικά στην ισοφάριση στο 28’ με τον Γκριεζμάν και θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Κορέα. Η «στρογγυλή θεά» χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια ο γκολκίπερ της Λειψίας ενστικτωδώς πάνω στη γραμμή την ακούμπησε και δεν της επέτρεψε να καταλήξει στα δίχτυα.

Το χειροκρότημα των φιλάθλων της Ατλέτικο προς τους παίκτες την ώρα που πήγαιναν προς τα αποδυτήρια δείχνει την κυριαρχία και το πείσμα που έβγαλαν οι γηπεδούχοι το πρώτο 45λεπτο.

Οι Γερμανοί δεν είχαν παθητικό ρόλο στο δεύτερο μέρος και φρόντισαν να ανησυχήσουν περισσότερο τον Όμπλακ. Ο γκολκίπερ των Μαδριλένων χρειάστηκε να επέμβει κάποιες φορές προκειμένου να μην βρεθεί εκ νέου η ομάδα του πίσω στο σκορ. Όλα αυτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, καθώς στο πρώτο τέταρτο η Ατλέτικο ήταν η ομάδα που έψαξε και κυνήγησε περισσότερο το γκολ. Οι αλλαγές του Ρόζε έφεραν σε ισορροπία το παιχνίδι με την κατοχή να περνάει στους Γερμανούς, οι οποίοι στο 77’ απώλεσαν την ευκαιρία για το 2-1 με τον Πόουλσεν.  

Το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε στους γηπεδούχους που πίστεψαν στην ολική ανατροπή και τελικά την πέτυχαν. Στο 90’ ο Γκριεζμάν έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο προωθημένος Χιμένεζ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την υπογραφή του στη νίκη της Ατλέτικο επί της Λειψίας με 2-1.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.