Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς 2-1 : Η “σταχτοπούτα” κρατούσε το μαγικό ραβδί! (Higlights)

H Μπρεστ νίκησε 2-1 την Στουρμ Γκρατς στο πρώτο της παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μαγκνετί, Σιμά τα γκολ των γηπεδούχων ενώ ενδιάμεσα υπήρξε το αυτογκολ της ισοφάρισης από τον Φερνάντες

Νικηφόρο ήταν το πρώτο παιχνίδι της Μπρεστ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα της Βρετάνης σε ένα ματς που δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ήταν πιο αποτελεσματική και σαφώς πιο «γεμάτη» στη ροή της αναμέτρησης καθώς ποτέ δεν ξέμεινε σε παθητικό ρόλο και ούτε βέβαια επέτρεψε στους αντιπάλους της να κάνουν το δικό τους παιχνίδι!

Η ομάδα της Βρετάνης στην παρθενική της παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση παρατάχθηκε σε σχήμα 4-3-3
Μπροστά από τον γκολκίπερ Μπιζό, οι αμυντικοί Αμαβί, Κουλιμπαλί, Σαρμπονί και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Κέβιν Λαλά.
Στη μεσαία γραμμή οι Μαγκνετί, Φερνάντες, Καμαρά με προωθημένους τους Φαβρ, Αζόρκ και Σιμά.

Με ένα απρόοπτο ξεκίνησαν τη δοκιμασία τους οι Αυστριακοί καθώς μόλις στο 9ο λεπτό τραυματίστηκε ο 29χρονος Γκρέγκορι Βούτριχ και πήρε τη θέση του ο Σκωτσέζος Μαξ Τζόνσον.
Το 4-3-2-1 του Κρίστιαν Ίλζερ δεν άλλαξε με τον Σέρπεν κάτω από τα γκολπόστ και τους Γκαζιμπέγκοβιτς, Λαβαλέε, Τζόνστον, Αϊβού στην άμυνα. Πιο μπροστά οι Στάνκοβιτς, Κιτεϊσβίλι, Χόρβατ με τον Δανό Μπόβιγκ σε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον συμπατριώτη του Μπιέρεθ και τον Γιάτα.

Στην πρώτη της καλή επιθετική προσπάθεια η Μπρεστ κατάφερε να πάρει προβάδισμα κι ενώ λίγο πριν είχε ακυρωθεί σωστά ως οφσάιτ γκολ του Γιάτα!
Στο 23ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση πλάγιου άουτ του Λαλά, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Μαγκνετί ο οποίος με μονοκόματο σουτ έκανε το 1-0.

Στην συνέχεια, η Στουρμ Γκρατς προσπάθησε να βρει απαντήσεις όμως δυσκολεύονταν αρκετά στο τέλειωμα των ενεργειών της. Την ίδια ώρα η ομάδα της Γαλλίας άφησε όλο αυτό να περάσει αναξιοποίητο, δίχως να φτιάξει μια καλή αντεπίθεση..
Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου πάντως η ομάδα του Γκρατς κατάφερε να φέρει την ισορροπία με ένα αυτογκόλ του Φερνάντες, έπειτα παράλληλη μεταβίβαση του Μπέβινγκ και τον Ελβετό αμυντικό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας να απομακρύνει!
Αυτές ήταν, επί της ουσίας, οι πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου.

Στην πρώτη καλή στιγμή της Μπρεστ, στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε το 2-1. Έπειτα από γέμισμα, ο Αζόρκ πήρε την κεφαλιά προς τον Σενεγαλέζο Σιμά κι αυτός βάζοντας «πλάτη» στον αντίπαλο αμυντικό με γυριστό σουτ από το σημείο του πέναλτι ξανάδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους.
H αντίδραση της Αυστριακής ομάδας περιείχε περισσότερη ένταση και διάθεση για πίεση αλλά όχι κάτι αξιόλογο στην τελική προσπάθεια με 3-4 καλά σουτ από το ύψος της περιοχής να μην ανησυχούν τον γκολκίπερ Μπιζό.
Στα τελευταία λεπτά η Γαλλική ομάδα είχε την υπεροχή κι ενώ η Στουρμ «πλήρωσε» ακριβά το σκληρό παιχνίδι μένοντας με δέκα παίκτες καθώς ο Λαβελέε είδε 2η κίτρινη κάρτα στο 88’
Οι ευκαιρίες που δημιούργησε η Μπρεστ δεν «τέλειωσαν» νωρίτερα την παρτίδα, όμως έστω κι έτσι η ομάδα της Βρετάνης πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο θεσμό!





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.