Χωρίς να δυσκολευτεί, η Ίντερ επικράτησε εύκολα 4-0 του Ερυθρού Αστέρα στο Μιλάνο, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει και να γίνεται μόλις ο 2ος παίκτης στην ισtoρία της Ιντερ (μετά τον Χούλιο Κρουζ), που πετυχαίνει γκολ σε έξι διαφορετικές σεζόν του Champions League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν βέβαια για την Ίντερ ο Ταρέμι. Ο Ιρανός “​​έλαμψε”, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με δύο ασίστ και πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τους “νερατζούρι”.

Δεν υπήρχαν ιδιαίτερες εκπλήξεις στις ενδεκάδες των δύο ομάδων. Αναμενόμενο το rotation για τον Ιντζάγκι, με τους Ταρεμί, Αρναούτοβιτς να ξεκινούν στην επίθεση και τον Ζιελίνσκι να αντικαθιστά τον Μπαρέλα στη μεσαία γραμμή.
Οι Ντε Φράι και Κάρλος Αογκούστο, βρήκαν επίσης χώρο στην αρχική ενδεκάδα με τους Ατσέρμπι, Λαουτάρο, Τουράμ και Ντιμάρκο να ξεκινούν από τον πάγκο. Δεν είδαμε μεγάλες εκπλήξεις ούτε για τον Ερυθρό Αστέρα με τους Σίλας, Ολαγίνκα και τον 17χρονο Μαξίμοβιτς να υποστηρίζουν τον Εντιάγ στην επίθεση.

Αιφνιδίασε η Ίντερ
Οι πρωταθλητές Ιταλίας επιζητούσαν την πρώτη τους νίκη, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία η πρώτη τους ισοπαλία σε αγγλικό έδαφος απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έψαχνε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα στη League Phase, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μπενφίκα στην πρεμιέρα.
Μόλις στο 11ο λεπτό, οι «νερατζούρι» πήραν κεφάλι στο σκορ, μετά από υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Τσαλχάνογλου. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ από φάουλ για την Ίντερ στο Champions League, μετά τον Απρίλιο του 2010 (Σνάιντερ με ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Στο 20΄οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον νεαρό Μαξίμοβιτς, αλλά το σουτ του 17χρονου μέσου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζόμερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ίντερ απάντησε με τον Μιχιταριάν, με τον Γκλέιζερ να νικά τον βετεράνο άσο.

Η Ίντερ είχε ένα πολύ καλό passing game, ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει». Στο 40ο λεπτό πάλι πρωταγωνιστής ο Μιχιταριάν με ένα σουτ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ερυθρός Αστέρας «άγγιξε» την ισοφάριση στο 42ο λεπτό, αλλά ο Ζόμερ με ωραία επέμβαση νίκησε τον Ολαγίνκα.

Το πάρτι άρχισε
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να επιτεθεί με περισσότερη αποφασιστικότητα, αλλά όπως και στο πρώτο 45λεπτο, έτσι και τώρα δεχτήκαν γρήγορα γκολ, με τον Αρναούτοβιτς στο 59ο λεπτό να γράφει το 2-0. Πολλά εύσημα ανήκουν στον Ταρεμί, ο οποίος ανέκτησε την κατοχή για την Ίντερ έξω από την αντίπαλη περιοχή και έκανε την ιδανική πάσα για τον σκόρερ.
Στο 64ο λεπτό πέρασε στο παιχνίδι ο Λαουτάρο Μαρτίνες και επτά λεπτά αργότερα, μετά από τη δεύτερη ασίστ του Ταρεμί στο παιχνίδι, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. To πάρτι συνεχίστηκε, με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει καταρρεύσει και την ομάδα του Ιντζάγκι να βρίσκει και τέταρτο γκολ στο 81ο λεπτό με τον πρώην παίκτη της Πόρτο, τον Ταρεμί να ευστοχεί από την άσπρη βούλα. Γκολ και δύο ασίστ για τον 32χρονο Ιρανό, αναμφίβολο MVP της αναμέτρησης.

Ίντερ: Σόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Ζιελίνσκι, Τσαλχάνογλου, Μικιταριάν, Αογκούστο, Ταρεμί, Αρναούτοβιτς

Ερυθρός Αστέρας: Γκλέιζερ, Γιανγκ-Γου, Σπάχιτς, Βάνια, Τζίγκα, Κρούνιτς, Τίμι Μαξ, Σίλας, Μαξίμοβιτς, Ολεϊγίνκα, Εντιάγ