Με το πρώτο φετινό γκολ του Βίκτορ Μπόνιφεϊς στο Champions League, η Λεβερκούζεν επικράτησε (1-0) της Μίλαν στη «BayArena» και έκανε το 2/2 στη League Phase της διοργάνωσης.

Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιούργησαν πολλές κλασικές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όμως η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκαν αρκετά να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Μίλαν.

Βρήκαν για πρώτη φορά δίχτυα στο 21ο λεπτό με τον Μπόνιφεϊς, ένα γκολ όμως που ακυρώθηκε, καθώς στην αρχή της φάσης ο Φρίμπονγκ ήταν εκτεθειμένος. Παρόλα αυτά η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο συνέχισε να δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες, όμως δεν έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, την ίδια στιγμή μάλιστα που η Μίλαν αμυνόταν σθεναρά και με εξαίρεση ένα σουτ του Πούλισικ στο 39’, δεν είχε απειλήσει την εστία του Χραντέτσκι.

Τελικά η λύση για τη Λεβερκούζεν ήρθε με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 51ο λεπτό ο συνήθης ύποπτος Βίκτορ Μπόνιφεϊς βρέθηκε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή και σε κενή εστία (πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Μενιάν σε σουτ του Φρίμπονγκ) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Μίλαν προσπάθησε να αντιδράσει, απείλησε με Φοφανά (62’) και τον νεοεισελθόντα Μοράτα (65’, 73’), όμως σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να νικήσει τον Χραντέτσκι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ροσονέρι» αύξησαν την πίεση τους, στην προσπάθεια να αποφύγουν τη δεύτερη ήττα τους στη League Phase του Champions League και θα μπορούσαν να είχαν “κλέψει” τον βαθμό όταν στο 82′ έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία με Τεό Ερναντές (δοκάρι) και Μοράτα. Το γκολ, ωστόσο, δεν ήρθε και η Λεβερκούζεν που διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα, έκανε το 2/2.

Λεβερκούζεν (Τσάμπι Αλόνσο): Χραντέτσκι, Έντμοντ, Τα, Ινκαπίας, Φρίμπονγκ, Τζάκα, Γκαρσία (75′ Άντριχ), Γκριμάλντο (88′ Μπελοσιάν), Αντίλι (82′ Παλάσιος), Βίρτς (89′ Τέλα), Μπόνιφεϊς (75′ Τεριέ).

Μίλαν (Πάουλο Φονσέκα): Μενιάν, Έμερσον, Τομόρι, Γκάμπια, Ερνάντες, Φοφανά, Λόφτους Τσικ, Πούλισικ (80′ Τσουκουέζε), Ράιντερς, Λεάο, Έιμπραχαμ (62′ Μοράτα).