Η Άστον Βίλα, υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου για τη 2η Αγωνιστική της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, στην επανάληψη της μεγαλύτερης στιγμής της ιστορίας της!

Στη Βόρεια Εξέδρα του «Βίλα Παρκ», σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, είναι αναρτημένο ένα γιγάντιο πανό που αναφέρει: «Σο, Γουίλιαμς, έτοιμος να εξορμήσει από αριστερά. Μία καλή μπαλιά για τον Τόνι Μόρλι. Πρέπει να είναι γκολ και είναι! Είναι ο Πίτερ Γουίδ».

Είναι ο τρόπος που ο σχολιαστής Μπράιαν Μουρ, είχε περιγράψει στο ITV, τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία των «βίλανς»: τη φάση του 67ου λεπτού, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1982, στο «Ντε Κάουπ» του Ρότερνταμ, όταν η ομάδα του Τόνι Μπάρτον, είχε πετύχει το νικητήριο γκολ.

Αντίπαλος τότε, ήταν φυσικά η Μπάγερν Μονάχου, την οποία η Βίλα αντιμετωπίζει απόψε, στο πρώτο εντός έδρας ματς στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση για πάνω από 40 χρόνια!

Η ομάδα του 1982, τιμήθηκε μάλιστα από τη διοίκηση του κλαμπ, στο «Βίλα Παρκ», την παραμονή του αγώνα, με μία ηχηρή απουσία: ο Γκάρι Σο, ο επιθετικός από τον οποίο είχε ξεκινήσει η φάση του γκολ σε εκείνο το ματς, έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο -σοβαρούς τραυματισμούς από πτώση στο σπίτι του – στις 16 Σεπτεμβρίου, βυθίζοντας στο πένθος τους «βίλανς», μία μέρα πριν τη νίκη με 3-0 στην έδρα των Γιανγκ Μπόις, για την πρεμιέρα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, θα προσπαθήσει να κάνει το «δύο στα δύο» κόντρα στους Βαυαρούς, που έγιναν στην πρεμιέρα, οι πρώτοι που πετυχαίνουν εννέα γκολ σε ματς της διοργάνωσης, διαλύοντας τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Απόψε όμως, μπορεί να μην έχουν στη διάθεσή τους τον Χάρι Κέιν, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμών.

Σε άλλα, λιγότερο…νοσταλγικά ματς της ημέρας, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ, ταξίδεψε στη Β. Γαλλία για να αντιμετωπίσει τη Λιλ, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στη Λειψία, ενώ η Λίβερπουλ θέλει να κάνει το «δύο στα δύο» απέναντι στην Μπολόνια.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

19:45 Σαχτάρ – Αταλάντα

19:45 Τζιρόνα – Φέγενορντ

22:00 Άστον Βίλα – Μπάγερν

22:00 Ντίναμο Z. – Μονακό

22:00 Λίβερπουλ – Μπολόνια

22:00 Λιλ – Ρεάλ

22:00 Λειψία – Γιουβέντους

22:00 Στουρμ Γκρατς – Κλαμπ Μπριζ

22:00 Μπενφίκα – Ατλέτικο