Η Άστον Βίλα πήρε τη νίκη 1-0 επί της Μπάγερν Μονάχου με χρυσή αλλαγή τον Ντουράν και το έκανε όπως το 1982, όταν οι «χωριάτες» σήκωσαν το Κύπελλο Πρωταθητριών.

Κυριάρχη η Άστον Βίλα στο πρώτο ημίχρονο με την Μπάγερν Μονάχου, οι «χωριάτες» υπό το βλέμμα του Πρίγκιπα Ουίλιαμ άνοιξαν στο 22ο λεπτό το σκορ με τον Πάου Τόρες. Ύστερα από σέντρα του Ράμσεϊ, η μπάλα έμεινε για αρκετή ώρα στη μικρή περιοχή του Νόιερ και ο Ισπανός εκτέλεσε από κοντά τον Γερμανό κίπερ για το 1-0, αλλά μετά την παρέμβαση του VAR το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην αρχή της φάση.

Στο 39′ ο Μαρτίνεζ με εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Ολίσε κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν των γηπεδούχων και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν Μονάχου και στο 53ο λεπτό ο Πάβλοβιτς από τα αριστερά της περιοχής έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε τον αγκώνα του Κόνσα. Μάλιστα η φάση ελέγχηθηκε από το VAR για πέναλτι, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς παράβαση.

Έννεα λεπτά μετά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο ο Ντουράν έδωσε το προβάδισμα στην Άστον Βίλα. O Κολομβιανός «κρεμώντας» τον Νόιερ, ο αρχηγός των Βαυαρών πλήρωσε την κακή έξοδο. Η αγγλική ομάδα πήρε την πρώτη εντός έδρας νίκη στη League Stage του Champions League, κάνοντας το 2/2.

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι, 4-4-2): Μαρτίνεζ, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος, Πάου Τόρες, Ντιν, Ράμσεϊ (27′ λ.τρ Μπέιλι, 60′ Μάατσεν), Ονάνα (59′ λ.τρ Μπάρκλεϊ), Τίλεμανς, Φιλογκέν, Ρότζερς, Γουάτκινς (70′ Ντουράν).

Μπάγερν Μονάχου (Βινσέντ Κομπανί, 4-2-3-1): Νόιερ, Κίμιχ, Ουπαμεκάνο, Κιμ (86′ Γκορέτσκα), Ντέιβις, Λάιμερ (86′ Τελ), Πάβλοβιτς (76′ Παλίνια), Κομάν (46′ Μουσιάλα), Ολίσε (66′ Σανέ), Γκνάμπρι, Κέιν.