Ξεκάθαρος ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης...

Η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ στην 3η αγωνιστικής της League Phase του Champions League,  ωστόσο ο Τίμπο Κουρτουά αφιέρωσε μέρος των δηλώσεων του στο επεισοδιακό παιχνίδι του Σεπτεμβρίου με την Ατλέτικο, απαντώντας στον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο προπονητής της Ατλέτικο είχε σχολιάσει τη συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας του προς τον Κουρτουά, με τον τερματοφύλακα της Ρεάλ να ξεκαθαρίζει πως δέχεται τα εχθρικά συνθήματα, όχι όμως τις πράξεις βίας.

«Σέβομαι τη γνώμη του, αλλά δεν τη συμμερίζομαι. Έχουμε άλλη άποψη για το τι είναι πρόκληση. Το σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει βία. Στο Βέλγιο έχω βιώσει πολλές τέτοιες καταστάσεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους υποστηρίζουν την ομάδα τους και δημιουργούν λίγη αντιπαλότητα, νομίζω ότι αυτό προβλέπεται στα ντέρμπι και τα θερμά παιχνίδια, όταν πηγαίνουμε μακριά από την έδρα μας.

Αυτές οι ατμόσφαιρες, μου αρέσουν, μου δίνουν περισσότερη αδρεναλίνη και περισσότερη επιθυμία. Αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται με σεβασμό προς αυτούς που παίζουν γιατί δεν μπορεί να υπάρχει βία. Μερικές φορές υπάρχει ηλεκτρισμός μεταξύ ενός παίκτη και των οπαδών, αυτό είναι φυσιολογικό», τόνισε ο Κουρτουά και συμπλήρωσε:

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με εχθρικά συνθήματα, αλλά νομίζω ότι μετά από ένα γκολ, μπορείς να έχεις μια μικρή αντίδραση, χωρίς αυτό να πάει παραπέρα, η βία δεν είναι απαραίτητη. Αν δεν υπάρχει βία, δεν βλέπω πρόβλημα. Πρέπει να εξαλείψουμε αυτούς που θέλουν να κάνουν κακό.»