Με… μαγικά από τον Ραφίνια και τον πρώην Λεβαντόφσκι σε κέφια, η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 4-1 την Μπάγερν Μονάχου στη Βαρκελώνη.

Όλα τα… λεφτά ήταν ο Ραφίνια, o οποίος έκανε… άνω κάτω την άμυνα της Μπάγερν και σημείωσε χατ τρικ άνευροι και… χαμένοι στο γήπεδο οι Βαυαροί.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε τους 6 βαθμούς στη League Phase του Champions League, ενώ η Μπάγερν Μονάχου έμεινε στους τρεις βαθμούς και στα “χαμηλά πατώματα” της κατάταξης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με γκολ από τα… αποδυτήρια μπήκε η Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι, καθώς μόλις στα 58 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα, οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ!

Ο Ραφίνια μετά από εξαιρετική πάσα του Φερμίν, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Νόιερ και με πλασέ έκανε το 1-0 στη Βαρκελώνη!

Στο 10ο λεπτό ο Κέιν βρήκε δίχτυα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μίλερ, ωστόσο η φάση εξετάστηκε στο VAR και ο Άγγλος σταρ υποδείχθηκε οφσάιντ.

Η… δεύτερη προσπάθεια του Κέιν ήταν και η “φαρμακερή”, καθώς ο αστέρας της Μπάγερν Μονάχου έκανε με προβολή το 1-1 στο 18ο λεπτό μετά από εξαιρετική σέντρα του Γκνάμπρι.

Ένας… πρώην της Μπάγερν ήταν αυτός που πέτυχε το δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μετά από αδράνεια στην άμυνα των Βαυαρών και άστοχη έξοδο του Νόιερ, έκανε το 2-1 στο 36ο λεπτό, ενώ δεν πανηγύρισε το γκολ ως ένδειξη σεβασμού για την ομάδα που φόρεσε τη φανέλα της για οκτώ χρόνια.

To τρίτο γκολ της Μπαρτσελόνα ήρθε στο 45ο λεπτό με τον κορυφαίο της παίκτη στο πρώτο μέρος, Ραφίνια.

Σε αντεπίθεση ο Ραφίνια πήρε τη μπάλα, “χόρεψε” τον Γκερέιρο και με υπέροχο πλασέ έκανε το 3-1 στο “Μοντζουίκ”, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα!

Ο Παλίνια στο 50ο λεπτό έχασε σπουδαία ευκαιρία με σουτ μέσα από την περιοχή για να μειώσει, ενώ το σόου του Ραφίνια συνεχίστηκε με τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα να σκοράρει και τρίτο γκολ!

Στο 56ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, κέρδισε στο σπριντ δύο παίκτες της Μπάγερν και με δυνατό σουτ έκανε το 4-1 και ολοκλήρωσε το χατ τρικ του.

Ο Λεβαντόφσκι έχασε στο 83′ μια σημαντική ευκαιρία για να δώσει διαστάσεις θριάμβου, ενώ το φινάλε του αγώνα βρήκε τους Καταλανούς να γιορτάζουν μια μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο.

Μπαρτσελόνα: Πένια, Κούντε, Κουμπάρσι, Ινίγο Μαρτίνεθ, Μπαλντέ, Πέδρι (85′ Γκάβι), Κασάδο, Φερμίν Λόπεθ (61′ Ντε Γιόνγκ), Γιαμάλ (85′ Φατί), Ραφίνια (75′ Όλμο), Λεβαντόφσκι (85′ Βίκτορ)

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ντέιβις, Κιμ, Ουπαμεκανό, Γκερέιρο (85′ Λάιμερ), Παλίνια (60′ Γκορέτσκα), Κίμιχ, Ολίζε (60′ Σανέ), Μίλερ (60′ Μουσιάλα), Γκνάμπρι (60′ Κομάν), Κέιν