Την τρίτη νίκη της στο League Phase του Champions League σημείωσε η Λίβερπουλ που πήρε δύσκολη νίκη 1-0 στη Λειψία κόντρα στην RB.

Mε τον Κώστα Τσιμίκα να αγωνίζεται για 75 λεπτά και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, η Λίβερπουλ επικράτησε 1-0 της Λειψίας και πέτυχε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στο League Phase του Champions League. Τρίτη ήττα για την ομάδα του Μάρκο Ρόζε.

H γερμανική ομάδα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη και γι’ αυτό υπεύθυνος ήταν ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, Κέλεχερ, ο οποίος βγήκε σχεδόν στο κέντρο με τον Σέσκο να κερδίζει τη μπάλα και να σουτάρει από τα 35μέτρα αλλά να μην βρίσκει δίχτυα.

Στο 27′, η Λίβερπουλ κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ όταν από σέντρα του Τσιμίκα και κεφαλιά-πάσα του Σαλάχ, ο Ντάρβιν Νούνιες απλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκουλάσι.

Η ομάδα του Άρνε Σλοτ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 37′ όταν από κόρνερ του Τσιμίκα απείλησε με τον Φαν Ντάικ, όμως ο Γκουλάσι έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Ολλανδού.

Η αγγλική ομάδα πλησίασε ξανά στο 0-2 στο 49′, όταν από διαδοχικά λάθη στην άμυνα της Λειψίας, η μπάλα έφτασε στον Γκάκπο, ο οποίος εκτέλεσε από το ύψος της μικρής περιοχής όμως ο Γκουλάσι έδιωξε σε κόρνερ.

Η Λειψία στο διάστημα 72-73, έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για να βρει γκολ ισοφάρισης. Αρχικά με το σουτ του Σέσκο που αποκρούστηκε από τον Κέλεχερ, ενώ στη συνέχεια ο Νούσα έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στην αμέσως επόμενη φάση το σουτ του Σίμονς αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Ιρλανδό γκολκίπερ σε κόρνερ.

Η γερμανική ομάδα έφτασε σε γκολ στο 83′ με τον Οπεντά, αλλά ο Βέλγος σκόραρε από θέση off side και έτσι το τέρμα ακυρώθηκε σωστά, ενώ στο 89′ ο Γκουλάσι έκανε ακόμα μία εντυπωσιακή απόκρουση ξανά σε σουτ του Γκάκπο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λειψία: Γκουλάσι, Χερτράουντα, Ορμπάν, Νούσα, Αϊνταρά, Σίμονς, Σέσκο, Λουκεμπά, Φερμέρεν, Χένρικς, Οπεντά.

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (75′ Ρόμπερτσον), Άρνολντ, Κονατέ, Χράφενμπερχ, Σομποσλάι, ΜακΆλιστερ, Σαλάχ, Χάκπο, Νούνιες.