Η Λίβερπουλ έμεινε στο 0-0 με την Μπάγερν Μονάχου στο “Άνφιλντ” στο πρώτο του ματς για τη φάση των “16” του Champions League και οι Άγγλοι βλέπουν… κούπα εφόσον καταφέρουν να προκριθούν οι “κόκκινοι”.

Η Λίβερπουλ έμεινε στο 0-0 με την Μπάγερν Μονάχου στο “Άνφιλντ” στο πρώτο του ματς για τη φάση των “16” του Champions League και οι Άγγλοι βλέπουν… κούπα εφόσον καταφέρουν να προκριθούν οι “κόκκινοι”. Το 1981, οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών, με το πρώτο ματς στο “Άνφιλντ” να λήγει ισόπαλο 0-0. Στη ρεβάνς του Μονάχου, οι “κόκκινοι” είχαν αποσπάσει ισοπαλία 1-1 (Ρουμενίγκε 88’-Κένεντι 83’) και είχαν πάρει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, όπου είχαν νικήσει 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης και είχαν κατακτήσει το τρόπαιο. 

Βέβαια, οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί για το κύπελλο κυπελλούχων το 1971, με το πρώτο ματς στο “Άνφιλντ” να λήγει ισόπαλο 0-0 και τους Βαυαρούς να επικρατούν 3-1 στη ρεβάνς της Γερμανία και να φτάνουν μέχρι τα ημιτελικά. Εκεί είχαν αποκλειστεί από τους Ρέιντζερς, οι οποίοι είχαν κατακτήσει αργότερα το τρόπαιο.