Με πάθος, μυαλό και τακτική η Ατλέτικο Μαδρίτης "πήρε" το ντέρμπι με την Μπάγερν (1-0) και έμεινε μόνη πρώτη στον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με πάθος, μυαλό και τακτική η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε το ντέρμπι με την Μπάγερν και έμεινε μόνη πρώτη στον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 1-0 αδικεί την εικόνα του αγώνα, αλλά δείχνει καθαρά ποιος έπρεπε να ήταν ο νικητής.

Ο Σιμεόνε επικράτησε του Αντσελότι στην προπονητική σκακιέρα. Η Ατλέτικο ήταν άψογη τακτικά και έδειξε περισσότερη διάθεση για επιθετικό παιχνίδι σε σχέση με άλλες χρονιές. Οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία της Μπάγερν να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα και έφτασαν σχετικά εύκολα το 1-0, σκορ που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν ο Τόρες στο 26′ δεν είχε “σημαδέψει” το αριστερό δοκάρι από κοντινή απόσταση και αν ο Γκρίζμαν στο 84′ είχε ευστοχήσει στην εκτέλεση πέναλτι. Και ο Γάλλος… βρήκε δοκάρι, αλλά το οριζόντιο, πετώντας έτσι στα σκουπίδια το δώρο που έκανε ο Βιδάλ με την ανατροπή του Φελίπε Ρουίζ.

Ο παίκτης που έκανε τελικά τη διαφορά και χάρισε στην Ατλέτικο Μαδρίτης τη νίκη και τους τρεις πόντους ήταν ο Καράσκο. Ο τελευταίος στο 35′ είχε σύμμαχο και όχι εχθρό το δοκάρι, όπως οι συμπαίκτες του, καθώς από το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Νόιερ.

Παρόλο που είχε την κατοχή, η Μπάγερν δημιούργησε λίγες ευκαιρίες και έμεινε στο μηδέν επιθετικά. Είναι τυχερή που δέχθηκε μόνο ένα τέρμα και δεν θα χρειαστεί ένα μεγαλύτερο σκορ στην έδρα της για να “προσπεράσει” την Ατλέτικο Μαδρίτης στο τέλος της κούρσας…

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Χουάνφραν, Γκοντίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ, Καράσκο (72΄ Γκαμεϊρό), Κόκε, Γκριεζμάν, Τόρες (79΄ Γκαϊτάν)
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ (62΄ Χούμελς), Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Βιδάλ, Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα (66΄ Κίμιχ), Τόμας Μίλερ (59΄ Ρόμπεν), Ριμπερί, Λεβαντόβσκι