Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Άγιαξ, στην Ολλανδία, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 1-1 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα play offs του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Άγιαξ, στην Ολλανδία, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 1-1 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα play offs του Champions League. 

Το σύνολο του Βλάνταν Ίβιτς, δεδομένης και της χρονικής στιγμής καθ’ ότι βρισκόμαστε ακόμα στα τέλη Ιουλίου, πραγματοποίησε πάρα πολύ καλή εμφάνιση, μπόρεσε να σκοράρει εκτός έδρας και να πάρει κεφάλι στην υπόθεση – πρόκριση κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Πίτερ Μπος επέλεξε ένα σύστημα 4-3-3 με τον Σίλεσεν κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Φέργκεβερ – Φέλτμαν στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Τετέ, αριστερά ο Ντάικς, στο κέντρο οι Ρίντεβαλντ, Φαν Ντε Μπέεκ, Κλάασεν, δεξιά στην επίθεση ο Ελ Γκαζί, αριστερά ο Κασιέρα και αιχμή του δόρατος ο Ντόλμπεργκ. 

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Βλάνταν Ίβιτς με τον Γλύκο να παίρνει θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Τζαβέλλα – Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Λέο Μάτος, αριστερά ο Λέοβατς, στο κέντρο οι Χαρίσης, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, στην επίθεση δεξιά ο Ροντρίγκες, αριστερά ο Τζάλμα Κάμπος και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. 

Άριστος ΠΑΟΚ!

Από το πρώτο λεπτό ο Άγιαξ πήρε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται μαζικά και τον Αθανασιάδη να βρίσκεται πίσω από τη σέντρα. 

Οι Ολλανδοί θέλησαν από τα πρώτα λεπτά και δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Γλύκου, αναπτυσσόμενοι κυρίως από τις πτέρυγες και κυρίως από τα δεξιά. 

Η πρώτη τελική στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο ενδέκατο λεπτό με τον Ρίντεβαλντ να σουτάρει από τον άξονα αλλά την μπάλα να περνάει πολλά μέτρα άουτ. 

Στο 14ο λεπτό λίγο έλειψε ο Ροντρίγκες να βγει τετ α τετ έπειτα από λάθος στην άμυνα του Αίαντα αλλά τελευταία στιγμή ο Τετέ έβαλε το τάκλιν και αποσόβησε τον κίνδυνο. 

Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 20ο λεπτό. Ο Ρίντεβαλντ πραγματοποίησε το σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ. 

Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Μάτος να σεντράρει από τα δεξιά, ο Ροντρίγκες έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Σίλεσεν μπλόκαρε. 

Η ψυχρολουσία για τον Άγιαξ ήρθε στο 27ο λεπτό. Ο Αθανασιάδης πήρε την μπάλα στο κέντρο και έβγαλε κάθετη στον Τζάλμα Κάμπος. Ο Σίλεσεν πραγματοποίησε λανθασμένη έξοδο αφού ο παίκτης του ΠΑΟΚ τον προσπέρασε και από πολύ δύσκολη γωνία, από τα δεξιά, κοντά στο κόρνερ ο Ανγκολέζος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας ένα πολύ κρίσιμο γκολ για την ομάδα του. 

Στη συνέχεια ο Άγιαξ προσπάθησε να αντιδράσει ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια αλλά ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε οργανώσει άριστα τα μετόπισθέν του. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 38ο λεπτό με τον Ελ Γκαζί να σουτάρει από τα όρια της περιοχής στην κίνηση αλλά τον Γλύκο να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. 

Έτσι, το πρώτο μέρος έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα με 1-0. 

Δεν πανικοβλήθηκε και πήρε το πάνω χέρι!

Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε αναλλοίωτο με αυτό του πρώτου μέρους. Ο Άγιαξ από την αρχή του ημιχρόνου πήρε την κατοχή και ο ΠΑΟΚ έδωσε προτεραιότητα την αμυντική του «οχύρωση». 

Ένα λεπτό μόλις μετά την έναρξη του ημιχρόνου ο Γλύκος χρειάστηκε να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Ντόλμπεργκ. 

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν και αυτή της ισοφάρισης του Αίαντα. Συγκεκριμένα, στο 58ο λεπτό ο Όλντμπεργκ επεχείρησε ανενόχλητος ένα συρτό σουτ από τον άξονα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Γλύκου για το 1-1. 

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και δεν επηρεάστηκε από το γκολ της ισοφάρισης που δέχτηκε. Έτσι, στο 67ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το 2-1 αλλά η κεφαλιά του Τζαβέλλα, έπειτα από μακρινή μπαλιά του Τσίμιροτ, εξουδετερώθηκε από τον Σίλεσεν με το 1-1 να παραμένει. 

Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε δεδομένης και της χρονικής στιγμής, μιας και οι δύο ομάδες δεν γίνεται να είναι απόλυτα έτοιμες τέλη Ιουλίου. 

Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ένα πολύ ελπιδοφόρο αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στην Τούμπα. 

Οι συνθέσεις: 

Άγιαξ (Π. Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Φέλτμαν, Ρίντεβαλντ, Ελ Γκαζί (88′ Τσέρνι), Κλάασεν, Κασιέρα (59′ Γιουνές), Ντόλμπεργκ, Φέργκεβερ, Φαν Ντε Μπέεκ (76′ Σένε), Ντάικς

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Λέο Μάτος, Λέοβατς, Χαρίσης (69′ Τζιόλης), Τζάλμα Κάμπος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες (84′ Μυστακίδης), Σάκχοφ, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης (90′ Κουλούρης)

Δείτε εδώ το match center του αγώνα.