Ο Πεπ Γκουαρντιόλα υπογράμμισε πως η αποστολή της Μπάγερν Μονάχου στη ρεβάνς με την Ατλέτικο Μαδρίτης δε θα είναι καθόλου εύκολη και υπογράμμισε πως πρώτα η γερμανική ομάδα θα πρέπει να διασφαλίσει το μηδέν.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα υπογράμμισε πως η αποστολή της Μπάγερν Μονάχου στη ρεβάνς με την Ατλέτικο Μαδρίτης δε θα είναι καθόλου εύκολη και υπογράμμισε πως πρώτα η γερμανική ομάδα θα πρέπει να διασφαλίσει το μηδέν. Ο Καταλανός τεχνικός τόνισε πως οι “ροχιμπλάνκος” θα είναι αρκετά επικίνδυνοι και πως θα χρειαστεί υπομονή στο παιχνίδι των Βαυαρών, προκειμένου να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση. 

Αρχικά, ο Γκουαρντιόλα τόνισε: “Δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας το πόσα τέρματα θα χρειαστεί να πετύχουμε. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να αμυνθούμε σωστά και να ελέγξουμε το παιχνίδι. Σε πρώτη φάση θέλουμε την κατοχή και στη συνέχεια θέλουμε να σκοράρουμε. Η Ατλέτικο είναι μια ομάδα που αμύνεται εξαιρετικά, έχει όμως και πολλές επιθετικές αρετές. Είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη ομάδα στο να την αντιμετωπίσεις. Γνωρίζονται πλέον πολύ καλά μεταξύ τους, όμως πιστεύω πως θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για γκολ”.

Στη συνέχεια, ο προπονητής της γερμανικής ομάδας συμπλήρωσε: “Αυτό ίσως να είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στο Champions League με τη Μπάγερν και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν. Εδώ στο Μόναχο όλοι μου συμπεριφέρθηκαν εξαιρετικά. Στη Γερμανία το ποδόσφαιρο είναι κάπως διαφορετικό απ’ ότι είχα συνηθίσει, όμως προσπάθησα να προσαρμοστώ σε αρκετά πράγματα. Έμαθα πολλά στο διάστημα που βρίσκομαι εδώ. Έχουμε πετύχει πολλά ως ομάδα όλον αυτόν τον καιρό που δουλεύουμε μαζί, όμως είναι πάντοτε δύσκολο να τάσεις στον τελικό αυτής της διοργάνωσης”.