Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου δήλωσε πως στόχος των Βαυαρών είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, επισημαίνοντας πως τις τεχνικές αποφάσεις τις λαμβάνει εκείνος κι όχι ο Ούλι Χένες.

Ο Νίκο Κόβατς μίλησε σε μέσα ενημέρωσης εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (Τρίτη 22/10) αναφερόμενος στους Ζούλε, Γκνάμπρι, Μίλερ, στο στόχο της ομάδας του που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου αλλά και στις δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου, Ούλι Χένες. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκο Κόβατς:

Για το αν είναι υγιής ο Γκνάμπρι και για το αν θ’ αγωνιστεί:
Είναι υγιής ο Γκνάμπρι, το απέδειξε με την Άουγκσμπουργκ και την Εθνική ομάδα. 

Για τα πλάνα στην άμυνα:
Έχω μια καλή ομάδα και πολλούς παίκτες που μπορούν να προσφέρουν.

Για τον απόντα Ζούλε:
Λυπάμαι πολύ, δεν γνωρίζω πότε θα επιστρέψει. Πρέπει να έχει υπομονή γιατί ένας, δύο μήνες δεν είναι κάτι σε σχέση με δέκα χρόνια! Έχει υψηλό κίνητρο και δεν πρέπει να βιαστεί. 

Για Τόμας Μίλερ και για το αν θ’ αγωνιστεί:
Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Είναι παίκτης αξίας και θα φανεί στο άμεσο μέλλον το πόσο θ’ αγωνιστεί. Πήρε χρόνο συμμετοχής με εμένα πέρυσι και θα συμβεί ξανά φέτος.

Για τον στόχο κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ:
Είναι επιθυμία μας να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι κάτι απλό όμως. Αν συγκρίνουμε τη φετινή περίοδο με την περσινή έχουμε πετύχει περισσότερα τέρματα, αλλά έχουμε δεχτεί και περισσότερα και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό.

Για τον Χάβι Μαρτίνεθ:
Όλοι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Έπαιξε το Σαββατοκύριακο και δεχτήκαμε δύο γκολ, αλλά δεν σημαίνει πως αν δεν αγωνιζόταν δεν θα δεχόμασταν γκολ. Χρειαζόμαστε δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, γιατί όπως είπα είμαστε χειρότεροι σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Για το αν θα είναι αποτυχία κάθε αποτέλεσμα πέραν της νίκης:
Σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Είμαστε η Μπάγερν Μονάχου. Παίζουμε απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο που επέστρεψε από ένα 0-2 απέναντι στην Τότεναμ. Δεν θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να ηττηθεί η ομάδα μου.

Για το γεγονός πως ο Ούλι Χενες ζήτησε να παίζει περισσότερο ο Χάβι Μαρτίνεθ:
Το ποιος παίκτης θα παίζει είναι δική μου απόφαση και του προπονητικού τιμ. Συζητάω βέβαια με τον Ούλι Χένες αγωνιστικά θέματα, αλλά η απόφαση είναι δική μου.

Για την απώλεια του Zούλε και αν προβληματίζεται που κανένας άλλος παίκτης δεν έχει τα δικά του δυναμικά στοιχεία:
Αποτελεί ένα σημαντικό στέλεχος της ομάδας μας και της εθνικής ομάδας. Έχουμε πολλούς αμυντικούς που μπορούν να τον αντικαταστήσουν. Δεν είναι απλό για τη φιλοξενούμενη ομάδα να αγωνίζεται σε τέτοια ατμόσφαιρα. Έχω αγωνιστεί κι εγώ σαν παίκτης στην Ελλάδα και γνωρίζω. Το διασκεδάζουμε και μας δίνει κίνητρο. 

Για δηλώσεις του Ούλι Χένες σχετικά με την προτίμηση του Κοουτίνιο σε σχέση με τον Τόμας Μίλερ:
Ο Μίλερ θέλει να παίζει ασχέτως θέσης. Αγωνίστηκε και στα δεξιά της επίθεσης με την εθνική ομάδα και τα πήγε καλά. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε λόγω τραυματισμών 16 υγιείς παίκτες, οπότε όλοι θα πάρουν το χρόνο που πρέπει.

Για ποιο λόγο η άμυνα είναι χειρότερη από πέρυσι:
Έχουμε δεχτεί τρία τέρματα από πέρυσι. Δεν είναι πολύ χειρότερη. Είναι πιο επιθετική η ομάδα, δημιουργούμε περισσότερες επιθέσεις και ίσως παραμελείται η άμυνα.