Champions League: Τα 10 πρώτα εισιτήρια (pics)

Δέκα σύλλογοι μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο Champions League της ερχόμενης περιόδου, εν αναμονή του φετινού, που ακόμα να ολοκληρωθεί...

Δέκα σύλλογοι μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο Champions League της ερχόμενης περιόδου, εν αναμονή του φετινού, που ακόμα να ολοκληρωθεί…Τα πρωταθλήματα σε ορισμένες χώρες σταμάτησαν, σε άλλες ολοκληρώθηκαν, ενώ κάποια ακόμα συνεχίζονται. Οι ομάδες που κατόρθωσαν να κλείσουν ραντεβού με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για την σεζόν 2020-21 είναι οι εξής: 

Παρί Σεν Ζερμέν

Εξασφάλισε την συμμετοχή της καθαρίζοντας ακόμα ένα πρωτάθλημα, το 7ο τα τελευταία 8 χρόνια (μπήκε σφήνα η Μονακό, 2016-17′). Η γαλλική ομοσπονδία σε συνεργασία με τη κυβέρνηση αποφάσισε να υπάρξει οριστική διακοπή στη Ligue 1, με την ομάδα της πρωτεύουσας να κερδίζει τον 9ο τίτλο στην ιστορία της, σε μια ουσιαστικά λευκή σεζόν…11 αγώνες απέμεναν να δώσει η ομάδα του Τομας Τούχελ για να κλείσει η σεζόν, έχοντας 12 βαθμούς διαφορά από την 2η του πίνακα Μαρσέιγ. Ο μεγάλος της στόχος και καημός από τότε που άλλαξε σελίδα με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς…

Μαρσέιγ

Η δευτεραθλήτρια Γαλλίας θα πάρει μέρος για 15η φορά στην ιστορία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η ομάδα του Πορτογάλου Άντρε Βίλας Μπόας, εκμεταλλεύτηκε  τις αδυναμίες των Λιον, Λιλ, Ρεν και Νις που ακολούθησαν δειλά. Ο Πορτογάλος τεχνικός αξιοποίησε το ταλέντο του ηγέτη της ομάδας Ντιμίτρι Παγέ (9 γκολ), την οξυδέρκεια στο σκοράρισμα του Αργεντινού Μπενεντέτο (11 γκολ) και με την αύρα του Βελοντρόμ κατόρθωσε να εξασφαλίσει  την συμμετοχή της στα σαλόνια. Η πρώτη που σήκωσε το τρόπαιο (νίκησε 1-0 την Μίλαν) όταν άλλαξε η ονομασία…

Μπάγερν Μονάχου

Από το την σεζόν 1997-98 είναι συνεπής με το ραντεβού της στα ”αστέρια”, με εξαίρεση την περίοδο 2007-2008 που έπαιξε στο κύπελλο UEFA. Κάθε χρόνο από τότε δίνει το παρών και θα βρεθεί στους ομίλους για 13 σερί χρονιά. Η Βαυαροί επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους και κέρδισαν το 8ο διαδοχικό τους πρωτάθλημα κάνοντας ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα. Έβαλαν από κάτω την Ντόρτμουντ με 13 βαθμούς και σάρωσε όλα τα ρεκόρ, ομαδικά και ατομικά. Η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη έφτασε τις 30 κατακτήσεις και αποτελεί το απόλυτο ποδοσφαιρικό μοντέλο κυνηγώντας το τρόπαιο μετά την σεζόν 2012-2013.

Ντόρτμουντ

Η Μπορούσια διεκδικούσε τον τίτλο και προσπάθησε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί της Γερμανίας ύστερα από 8 χρόνια. Η τελευταία κατάκτηση ήρθε με τον Γιούργκεν Κλοπ στο τιμόνι (2011-2012). Η πρώτη ομάδα στη Γερμανία που κέρδισε ευρωπαϊκό τίτλο (Κύπελλο Κυπελλούχων 1966) νικήτρια το 1997 (επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους)φιναλίστ το 2013 στο χαμένο τελικό με τη Μπάγερν, θα παίξει για 16η φορά στην διοργάνωση.

Λειψία

Η ευχάριστη έκπληξη των τελευταίων ετών πήρε εισιτήριο για 3η φορά. Έκανε ντεμπούτο τη 2017-2018 και αποκλείστηκε στους ομίλους όπου συνέχισε στο Europa League με την 3η θέση στον όμιλο.Στην 2η συμμετοχή  της κατάφερε να περάσει το γκρουπ, να κερδίσει δύο φορές την Τότεναμ στα νοκ άουτ και βρίσκεται στην αναμονή. Η ομάδα του 32χρονου Γιούλιαν Νάγκελσμαν, δεν θα έχει τον Τίμο Βέρνερ που μετακομίζει στο Λονδίνο και την Τσέλσι, αλλά έχει υγεία, κόσμο και αρκετά χρήματα για να διεκδικεί την συμμετοχή της κάθε χρόνο να ώστε να αξίζει μια θέση στο θεσμό. Ο σύλλογος τερμάτισε τρεις πόντους πίσω από την Ντόρτμουντ και έναν πάνω από την Γκλάντμπαχ.

Γκλάντμπαχ

Η τέταρτη της παρέας Μπορούσια κατάφερε να αξιοποιήσει την έδρα της στο έπακρο. Η Γκλάντμπαχ μάζεψε 38 από τους συνολικά 65 βαθμούς που συγκέντρωσε στο Μπορούσια Παρκ. Μονάχα η πρωταθλήτρια Μπάγερν μάζεψε τρεις περισσότερους βαθμούς στην Αλιάνζ Αρένα. Ο Ελβετός επιθετικός Μπρελ- Ντόναλντ Εμπολό, ήρθε από τη Σάλκε και έβαλε 8 γκολ. Ο Γάλλος Αλασάν Πλεά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 10 γκολ, ακολούθησε ο έμπειρος Γερμανός, Λαρς Στιντλ με 9, που αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες ώστε να επιστρέψει η ομάδα στα σαλόνια μετά τη σεζόν 2016-17, όταν τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου και συνέχισε στο Europa League.

Λίβερπουλ

Η ”κόκκινη μηχανή” του Γιούργκεν Κλοπ περίμενε 30 χρόνια για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία και μπαίνει με άλλο αέρα στην διοργάνωση. Η νικήτρια της περασμένης σεζόν στον τελικό με την Τότεναμ (2-0), θα δώσει το παρών για 14η φορά μετά την αλλαγή της ονομασίας. Ο πιο πετυχημένος βρετανικός σύλλογος στην Ευρώπη, με 6 κατακτήσεις κυπέλλων πρωταθλητριών- Champions League, φέτος αποκλείστηκε στον γύρο των ’16’ από την Ατλέτικο Μαδρίτης και αφοσιώθηκε στον μεγάλο στόχο της, που ήταν φυσικά η κατάκτηση του τίτλου στο ‘νησί’. 

Μπριζ

Στο Βέλγιο η απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος πάρθηκε νωρίς. Η Μπριζ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια μπαίνοντας στο γήπεδο για να αγωνιστεί τελευταία φορά στις 7 Μαρτίου.
Με συνοπτικές διαδικασίες κατέκτησε το 16ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, αφήνοντας πίσω της τη Γάνδη με 15 βαθμούς διαφορά. Ο σύλλογος θα δώσει το παρών για 14η φορά και θα επιστρέψει στο θεσμό μετά από ένα χρόνο που αγωνίστηκε στο Europa League.

Σαχτάρ

Η δύναμη του ουκρανικού ποδοσφαίρου μετά από 28 αγωνιστικές έχει εξασφαλίσει πρωτάθλημα και συμμετοχή στο θεσμό. Η Δυναμό Κιέβου δεν κατάφερε ποτέ να την προλάβει και βρίσκεται πίσω με 17 πόντους διαφορά. Σταθερή και συνεπής στο ραντεβού της στο κορυφαίο επίπεδο από την σεζόν 2000-2001, όπου κατόρθωσε να μπει στους ομίλους παίζοντας δύο προκριματικούς και να συνεχίσει στην Ευρώπη τερματίζοντας 3η. 20 χρόνια παίρνει την πρόκριση, 14 έχει περάσει στους ομίλους. Τα προημιτελικά που έφτασε το 2011 και αποκλείστηκε από΄την Μπαρτσελόνα, ήταν η κορυφαία της στιγμή. 

Ρεάλ Μαδρίτης

Η 10η ομάδα που εξασφάλισε την συμμετοχή της στα σαλόνια ήταν η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Οι ‘μερένγκες’ πέρασαν από τη Βαρκελώνη κερδίζοντας την Εσπανιόλ (0-1) με γκολ του Κασεμίρο, πέρασαν στη κορυφή της La Liga και έκλεισαν ραντεβού με τα αστέρια. Ο πιο πετυχημένος σύλλογος στην Ευρώπη, η ομάδα που  δεν έλειψε ποτέ, η ομάδα με τα 13 τρόπαια (7 Champions League), με τους 71 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει στο πρωτάθλημα, έγινε η πρώτη από τη χώρα που ετοιμάζει βαλίτσες. Φέτος ηττήθηκε στο πρώτο ματς για τους ’16’ από τη Μάντσεστερ Σίτι στο Μπερναμπέου και βρίσκεται σε αναμονή…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.