Προφίλ Μπεσίκτας : Στόχος το πρωτάθλημα 

Η Τουρκική ομάδα έχει νέο προπονητή τον Σερτζέν Γιαλτσίν και ψάχνει 8 με 10 μεταγραφές με στόχο την επιστροφή στην κορυφή του Τουρκικού πρωταθλήματος μετά από μια τριετία.

Η ομάδα του Σερτζέν Γιαλτσίν τερμάτισε τρίτη στο περσινό πρωτάθλημα Τουρκίας όμως εκμεταλλεύτηκε τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό της δεύτερης, Τραμπζονσπορ εξαιτίας παραβίασης του Financial Fair Play και βρέθηκε στο διάβα του ΠΑΟΚ. Οι δυο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρέπει να το κάνουν σε μια εποχή που το κλίμα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Μπεσίκτας όπως και όλο το Τουρκικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από οικονομικά χρέη. Ο νέος κόουτς υποσχέθηκε επιστροφή στην κορυφή του Τουρκικού πρωταθλήματος αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη. «Η ομάδα χρειάζεται 8-10 μεταγραφές για να είναι ανταγωνιστική» δήλωσε ο κόουτς Γιαλτσίν για να αντιληφθείτε και τις ανάγκες του συλλόγου που θα βρει μπροστά του ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League. H Μπεσίκτας έχει κατακτήσει 20 πρωταθλήματα Τουρκίας με πιο πρόσφατο το 2017 και ακόμη 9 κύπελλα και 8 Σούπερ Καπ. Στην Ευρώπη έχει φτάσει τρεις φορές στα προημιτελικά. Μια στο κύπελλο Πρωταθλητριών την σεζόν 86/87 και δύο στο Europa League τις σεζόν 02/03 και 16/17. 

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Σερτζέν Γιαλτσίν
 
Ένας άνθρωπος που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας ανέλαβε φέτος τον σύλλογο. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπεσίκτας στο τμήμα της κολύμβησης σε ηλικία πέντε χρόνων αλλά δεν άργησε να το γυρίσει στο ποδόσφαιρο. Στο σύλλογο αγωνίστηκε από τα τμήματα υποδομής και για άλλες δέκα σεζόν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Από τους πιο χαρισματικούς παίκτες στην ιστορία του Τουρκικού ποδοσφαίρου. Αν δεν του άρεσαν τα… νυχτοπερπατήματα θα είχε γράψει ιστορία καθώς πολλές Ευρωπαϊκές ομάδες τον ήθελαν. Σαν προπονητής τίτλο δεν έχει κατακτήσει αλλά μόλις ανέλαβε την τεχνική ηγεσία αφήνοντας την Μαλάτιασπορ στο τέλος της σεζόν υποσχέθηκε επιστροφή στην κορυφή του Τουρκικού ποδοσφαίρου. 

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
Την ώρα που γράφουμε αυτό το κείμενο ο μέσο-επίθετικός Άντεμ Λιάγιτς είναι το εντυπωσιακότερο όνομα στο ρόστερ της Μπεσίκτας. Ο Σέρβος μέσο-επιθετικός βρίσκεται από το 2018 στον Τουρκικό σύλλογο και πέρσι ολοκλήρωσε την χρονιά με 7 γκολ και 7 ασίστ. Υπάρχουν κι άλλο καλοί παίκτες ο Κροάτης στόπερ Βίντα, ο Ολλανδός επιθετικός Λενς και ο μέσος Ούζιακουπ. Με τον κόουτς να έχει ζητήσει όμως 8-10 παίκτες ας κάνουμε υπομονή. 

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ
Τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα μετά από μια επιεικώς μέτρια σεζόν παρά το εντυπωσιακό ρόστερ αλλά ήταν τυχερή με την τιμωρία της Τραμπζονσπορ και παίζει στα προκριματικά του Champions League. Στο κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ερζουρούμσπορ με συνολικό σκορ 3-2. 

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Για την ώρα το ρόστερ έχει αδειάσει και μάλιστα από παίκτες που έκαναν την διαφορά. Από την ομάδα αποχώρησαν οι Ερκίν (Φενέρμπαχτσε), Γιλμάζ (Λιλ), Γκιονούλ (Φενέμπαχτσε), Χάτσινσον (ελεύθερος), Ρεμπότσο (Γκενγκάν), Μπόατενγκ (Φιορεντίνα) και Ελνενί (Άρσεναλ). Για αυτό και ο νέος κόουτς ζήτησε οκτώ με δέκα νέους παίκτες. 

ΠΕΡΣΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Πέρσι συμμετείχε στο Europa League και αποκλείστηκε στην φάση των ομίλων καθώς έμεινε στην τελευταία θέση και πίσω από Μπράγκα, Γουλβς και Σλόβαν Μπρατισλάβας χάνοντας πέντε από τα έξι παιχνίδια.  
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.