Η Μπάγερν επικράτησε με 3-0 της Λιόν, ξεκούρασε παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο και θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Γερμανοί θα παίξουν στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 11η φορά στην ιστορία τους.

Ο Λεβαντόφκσκι έφτασε τα 15 γκολ στη σεζόν με το 3ο απέναντι στη Λιόν και έχει σκοράρει σε 9 διαδοχικά παιχνίδια στη διοργάνωση, κατόρθωμα που έχουν πετύχει μόνο οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρουντ Φαν Νίστελροϊ.

Η Λιόν ήταν καλύτερη στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα και είχε την πρώτη σημαντική ευκαιρία με δοκάρι για να προηγηθεί. Δευτερόλεπτα μετά η Μπάγερν άνοιξε το σκορ και έγινε αφεντικό στον ημιτελικό. ΟΙ Γερμανοί κατέβασαν το ρυθμό τους στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας οικονομία δυνάμεων ενόψει του τελικού της Κυριακής

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΓΚΝΑΜΠΡΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν για τη Λιόν στο 4ο λεπτό με τον Ντεπάι να κινείται στην πλάτη της άμυνας να αποφεύγει τον Νόιερ αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Η απάντηση των Βαυραρών ήρθε με συνεργασία Γκορέτσκα και Λεβαντόφσκι με τον πρώτο να κάνει πλασέ απέναντι στον Λόπες και τον τερματοφύλακα της Λιόν να απομακρύνει σε κόρνερ.
Στο 17′ ο Εκάμπι έχασε σημαντική ευκαιρία σημαδεύοντας το δοκάρι του Νόιερ και στην αντεπίθεση η Μπάγερν πήρε προβάδισμα στο σκορ (0-1) με τον Γκνάμπρι να κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια και να κεραυνοβολεί με σουτ έξω από την περιοχή τον Λόπες.

Στο 33′ ο Πέρισιτς έκανε εξαιρετική πάσα στην καρδιά της περιοχής της Λιόν, όπου αρχικά ο Λεβαντόφσκι απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Γκνάμρι μπήκε στη φάση και σημείωσε το δεύτερο δικό του γκολ, αλλά και της ομάδας του στο παιχνίδι (2-0).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Στο 59′ ο Εκάμπι πήρε εξαιρετική πάσα από τον Αουάρ όμως απέτυχε σε τετ-α-τετ να νικήσει τον Νόιερ στην πρώτη σημαντική ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Μπάγερν επαναπαύθηκε στο 2-0 του πρώτου μέρους απείλησε ελάχιστα και ο Φλικ άρχισε από νωρίς τις αλλαγές προκειμένου να έχει έτοιμους τους παίκτες του και με ανάσες στον τελικό.
Η Λιόν επιχείρησε με καλύτερό της παίκτη τον Αουάρ να ξαναμπεί στο παιχνίδι με κάποιο γκολ, είχε ορισμένες καλές στιγμές εκμεταλλευόμενη την οπισθοχώρηση της Μπάγερν όμως δε κατάφερε να πετύχει και 3η μεγάλη έκπληξη μετά τον αποκλεισμό των Γιουβέντους και Σίτι.

Στο 85′ ο Κίμιχ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά έξω από την περιοχή, ο Λεβαντόφσκι νίκησε στον αέρα τους αντιπάλους του και πέτυχε το 3-0 για τη γερμανική ομάδα. Παράλληλα σημείωσε το 15ο δικό του γκολ στην εφετινή διοργάνωση.

Λιόν: Λόπες, Ντινάιερ, Μαρσέλο, Μαρσάλ (73′ Τσέρκι), Ντουμπουά (67′ Τετέ), Κακερέ, Μπρούνο (46′ Μέντες), Αουάρ, Κορνέ, Ντεπάι (58′ Ντεμπελέ), Εκάμπι (67′ Αντελαίντ).

Μπάγερ: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (46′ Σίλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Τιάγκο Αλκάνταρα (82′ Τολισό), Γκορέτσκα (82′ Παβάρ), Πέρισιτς (63′ Κομάν), Γκνάμπρι (75′ Κοουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Δείτε το βίντεο με τα στιγμιότυπα του ημιτελικού