ΠΑΟΚ: Αυτή τη Μπεσίκτας θα αντιμετωπίσει (pics)

Οι αλλαγές στην Μπεσίκτας, οι παίκτες που προτιμά ο προπονητής, Σεργκέν Γιαλτσίν και τα φαβορί για την 11άδα στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι στην Τούμπα

Ένας τερματοφύλακας που τώρα θα αρχίσει να παίρνει παιχνίδια στην επαγγελματική του καριέρα με την πρώτη ομάδα της Μπεσίκτας. Οι δύο βασικοί πλάγιοι μπακ που αποχώρησαν. 

Η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και στο αριστερό άκρο των μετόπισθεν. Η αποχώρηση του πρώτου σκόρερ της ομάδας και ο φορ που δεν ήρθε.

Ο Λιάγιτς που έμεινε εκτός αλλά και ο Ντάγκλας, ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ. Οι “σταθερές” του προπονητή, Σεργκέν Γιαλτσίν στις θέσεις των αμυντικών μέσων. 

Η Μπεσίκτας -δεν έχει παίξει κανένα φιλικό προετοιμασίας- είναι μια ομάδα με πολλές αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με την ομάδα της προηγούμενης σεζόν και αποχώρησαν παίκτες που ήταν σε πρώτο επίπεδο επιλογών.

Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ

Το novasports.gr παρουσιάζει το αγωνιστικό προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ σε ένα μεγάλο παιχνίδι, την Τρίτη (25/8) στο γήπεδο της Τούμπας. 

Ο σχηματισμός του Γιαλτσίν 

Ο Σεργκέν Γιαλτσίν κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Μπεσίκτας στη 1 Φεβρουαρίου. Από τότε ο 48χρονος Τούρκος τεχνικός, έκανε 15 παιχνίδια με την τουρκική ομάδα.

Στα 14 από αυτά, προτίμησε σχηματισμό 4-2-3-1 και σε (μόλις) ένα, έπαιξε με 4-4-2. Το 4-2-3-1 είναι αυτό που προτίμησε περισσότερο, δεν αποκλείεται όμως για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να επιλέξει το 4-3-3.

Ο νέος τερματοφύλακας 

Στη θέση του τερματοφύλακα, όποιος από τους δύο (ο 19χρονος, Ερσιν Ντεστάνογλου και ο 23χρονος, Ουτκού Γιουβακουράν) κι αν επιλεγεί, βρίσκεται στην αρχή του δρόμου των (δικών) του συμμετοχών με την πρώτη ομάδα της Μπεσίκτας. 

Ο Γερμανός, Λόρις Κάριους (ο τερματοφύλακας που πήρε τα περισσότερα παιχνίδια την προηγούμενη σεζόν) από τον Μάιο έλυσε τη συνεργασία. 

Προβάδισμα έχει ο Ερσιν Ντεστάνογλου που στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, από τις 13 Ιουνίου και μετά, έκανε 8 σερί παιχνίδια και σε αυτά κράτησε το μηδέν σε τέσσερα. Αυτόν εμπιστεύτηκε ο προπονητής, Σεργκέν Γιαλτσίν και αυτόν -όπως όλα δείχνουν- θα βάλει βασικό και στην Τούμπα. 

Το “αντίο” των βασικών πλάγιων μπακ 

Οι βασικοί πλάγιοι μπακ της Μπεσίκτας, ο 35χρονος, Γκιουνούλ (από τα δεξιά με 32 παιχνίδια στη σεζόν) και ο 32χρονος, Ερκίν (από τα αριστερά, με 37 παιχνίδια στη σεζόν) αποχώρησαν και πήγαν (και οι δύο) στη Φενέρμπαχτσε. 

Από τα αριστερά αποχώρησε και ο Πορτογάλος, Πέδρο Ρεμπότσο (17 παιχνίδια) που γύρισε στην Γκινγκάμπ που ανήκει. 

Απόκτηση Ενσακαλά για αριστερό μπακ

Για τη θέση του αριστερού μπακ αποκτήθηκε (και όπως όλα δείχνουν θα είναι βασικός στην Τούμπα) ο Φαμπρίς Ενσακαλά που έπαιζε στην Αλάνιασπορ.

Από τα αριστερά υπάρχει και ο 19χρονος, Ριντβάν Γιλμάζ που έκανε 5 παιχνίδια στο φινάλε της προηγούμενης σεζόν αλλά το σαφές προβάδισμα το έχει ο Ενσακαλά που με την κιθάρα του παρέα ήταν στην επίσημη παρουσίασή του από την Μπεσίκτας. 

Δεξιός μπακ Ουισάλ ή Λενς 

Για τη θέση του δεξιού μπακ, η Μπεσίκτας -μετά την αποχώρηση του βασικού, Γκιουνούλ- δεν πήρε παίκτη. Μία επιλογή που έχει εκεί ο Γιαλτσίν είναι ο Ζερμέν Λενς, παρά το ότι η φυσική θέση του 32χρονου Ολλανδού, είναι μεσοεπιθετικός

Από την άλλη είναι και ο Νετσίπ Ουϊσάλ που παίζει και ως αμυντικός μέσος αλλά και ως δεξιός μπακ. Ενας από τους δύο -από ό,τι φαίνεται- θα είναι η επιλογή. 

Ο “καθαρός” δεξιός μπακ, ο Βραζιλιάνος, Ντάγκλας Περέιρα Ντος Σάντος είναι εκτός αποστολής. Ο Ντάγκλας έπαιξε ελάχιστα λόγω τραυματισμών την προηγούμενη σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί Σεργκέν Γιαλτσίν προπονητή (από τον Φεβρουάριο και μετά δηλαδή) δεν έπαιξε σε κανένα παιχνίδι.  

Κυριαρχεί ο Βίντα 

Στο κέντρο των μετόπισθεν κυριαρχεί η μορφή του 31χρονου Κροάτη, Ντομαγκόι Βίντα που με την Εθνική Κροατίας είχε φτάσει στον τελικό του Μουντιάλ το 2018. 

Την προηγούμενη σεζόν έκανε 38 παιχνίδια και ήταν πρώτος σε συμμετοχές. Λογικά θα είναι βασικός. Ο παρτενέρ του; 

Ο Γιαλτσίν από τότε που ανέλαβε την Μπεσίκτας έβαζε παρτενέρ του Βίντα τον Ισπανό, Βίκτορ Ρουίζ. Ο Ισπανός αποχώρησε. 

Τώρα, δύο επιλογές… 

-Ή μπαίνει ο 31χρονος Βραζιλιάνος, Ουέλιντον τον οποίον -όπως και τον αριστερό μπακ, τον Ενσακαλά- η Μπεσίκτας τον απέκτησε τώρα από την Αλάνιασπορ, με την οποία έκανε 23 παιχνίδια την προηγούμενη σεζόν.

-Ή μπαίνει ο 28χρονος, Χιλιανός Εντσο Αντία Ρόκο με ύψος 1.92

Χάτσινσον και Μενσά 

Στις θέσεις των χαφ -και- την προηγούμενη σεζόν κυριαρχούσε η μορφή του 37χρονου, Ατίμπα Χάτσινσον. Ο Καναδός είναι στην Μπεσίκτας από το 2013. 

Την προηγούμενη σεζόν έκανε -κυρίως- δίδυμο με τον Ελνενί και οι δυο τους είχαν μια γεμάτη σεζόν. Ο Χάτσινσον έκανε 32 παιχνίδια και ο 28χρονος Αιγύπτιος, Μοχάμεντ Ελνενί έκανε 36 ματς. 

Ο Ελνενί πάντως αποχώρησε και γύρισε στην Άρσεναλ όπου ανήκει. 

Η Μπεσίκτας έκανε μετεγγραφή για τη συγκεκριμένη θέση, πήρε τον Μπερνάρντ Μενσά από την Καϊσερισπόρ (παίκτη που κάποια στιγμή συζητήθηκε και στον ΠΑΟΚ) και -όπως όλα δείχνουν- θα είναι μαζί με τον Χάτσινσον το δίδυμο των αμυντικών μέσων. 

Αν ο Γιαλτσίν επιλέξει το 4-3-3 τότε μαζί με τους δύο προαναφερθέντες θα παίξει ή ο 28χρονος, Ογκουζχάν Οζιαγκούμπ ή ο Ντορουκάν Τοκούζ.

Κι όλα αυτά καθώς ο Σέρβος, Αντεμ Λιάγιτς, ποιοτικός παίκτης με 29 παιχνίδια και 7 γκολ την προηγούμενη σεζόν, έμεινε εκτός αποστολής

Ο Ενκουντού αριστερός εξτρέμ 

Στις πτέρυγες από τα αριστερά, κυριαρχεί ο 25χρονος Γάλλος, Ζορζ-Κεβέν Ενκουντού. Είναι στη δεύτερή του σεζόν στην Μπεσίκτας που τον απέκτησε πέρσι τον Αύγουστο δίνοντας περίπου 4.5 εκ. ευρώ στην Τότεναμ.

Την προηγούμενη σεζόν έκανε 31 παιχνίδια και έβαλε 4 γκολ και όπως όλα θα δείχνουν θα είναι βασικός και στην Τούμπα. 

Στα δεξιά αποχώρησε ο Ντιαμπί 

Στη θέση του δεξιού εξτρέμ, ο 29χρονος, Αμπντουλέ Ντιαμπί ήταν πρώτη επιλογή την προηγούμενη σεζόν με 37 παιχνίδια και 6 γκολ. Επέστρεψε στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας όπου ανήκει.

Στη δεξιά πλευρά, ο Λενς έχει προβάδισμα αν δεν επιλεγεί για τη θέση του δεξιού μπακ.

Μία ακόμη επιλογή για την Μπεσίκτας είναι ο 26χρονος, Τάιλερ Μπόιντ (δεύτερη σεζόν στην Μπεσίκτας) είναι μία επιλογή για τα δεξιά. Την προηγούμενη σεζόν έκανε 28 παιχνίδια (παίζοντας πάντως και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό αλλά -ελάχιστα- και σε αυτή του επιθετικού) και πέτυχε τρία γκολ. 

Ο πρώτος σκόρερ αποχώρησε 

Από την επίθεση αποχώρησε ο Μπουράκ Γιλμάζ που πήγε στη Λιλ. Την προηγούμενη σεζόν ήταν ο ο πρώτος σκόρερ της Μπεσίκτας με 14 γκολ.

Η Μπεσίκτας δεν απέκτησε κάποιον επιθετικό.

Γύρισε ο Καναδός, ο 25χρονος, Κάιλ Λάριν που έπαιζε δανεικός στη βελγική, Ζούλτε Βάρεγκεμ και την προηγούμενη σεζόν είχε 29 παιχνίδια και 7 γκολ. 

Πιθανότατα ο Λάριν θα είναι στην κορυφή της επίθεσης. Εκεί, υπάρχει επίσης ο 27χρονος, Μεχμέτ Ουμούτ Ναγίρ με 6 γκολ την προηγούμενη σεζόν και ο 21χρονος, Γκιουβέν Γιαλτσίν που είχε τρία γκολ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.